INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ - INTER CLUB D'ESCALDES

EXCLUSIV Românul de la adversara lui CFR Cluj în Conference League avertizează: „Avem și amatori, dar un nivel bun. Venim la Cluj cu tupeu, să batem!”

CFR Cluj a fost eliminată din preliminariile Champions League de Pyunik Erevan // foto: Imago Images
CFR Cluj a fost eliminată din preliminariile Champions League de Pyunik Erevan // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2022 07:51 / Actualizat sambata, 16 iulie 2022 09:47

Raul Feher (25 de ani) e din Zalău, s-a mutat de la 4 ani în Spania, iar joi o va întâlni pe CFR Cluj în Conference League. Stoperul lui Inter Club d'Escaldes se bucură de întâlnirea cu compatrioții, deși recunoaște că va fi mai greu decât ar fi fost cu Pyunik.

  • Meciul tur al duelului din turul 2 preliminar al Conference League, programat la Cluj-Napoca, se va juca pe 21 iulie.

- Salut, Raul! Din România te deranjez... 
- Te salut, cu drag! Mă bucur mult că ai dat de mine. Știu despre ce vrei să vorbim. 

- Nu vei juca la Erevan în Conference League. Vii acasă, în România, la Cluj. Ce părere ai? 
- O surpriză mare de tot. Nu mă așteptam ca echipa campioană a României să nu treacă de Pyunik. Dar acesta este fotbalul. Îmi pare rău pentru CFR, dar mă bucur că am șansa să joc pe un stadion plin de români. Am așteptat mereu acest moment. 

- Spune-mi puțin despre tine. Ai 25 de ani, ai jucat numai în Spania și Andorra. Cum ai ajuns acolo? 
- Am plecat de copil, de la 4 ani. Părinții mei au lăsat Zalăul pentru a veni la muncă. Știm cu toții motivele. Ne-am întors de vreo două ori. Apoi am revenit în Spania. Cumva ne-am făcut rostul aici, dar au fost acele momente când ți se face dor de casă, de tot ce înseamnă România. Nu-i ușor printre străini.

Cheltuială cu 70% mai mare pentru Gigi în Conference League » FCSB n-a avut noroc joi seara
FCSB
Cheltuială cu 70% mai mare pentru Gigi în Conference League » FCSB n-a avut noroc joi seara

Românul de la Inter Club D'Escaldes avertizează: „CFR Cluj să nu se considere învingătoare!”

- Și fotbalul? 
- De copil am fost pasionat. Cumva îmi alinam dorul de casă. Acum situația e alta, îl practic ca pe o meserie, viața în Andorra mi-am pus-o la punct. Am aici prieteni, iubită, tot ce e nevoie. Însă nu am cum să uit de România mea.

- Zi-mi de CFR. E un meci special pentru tine. 
- Cu siguranță. E campioana României, un vis să o întâlnesc, cu toate că atunci când eram copil simpatizam Steaua. Asta până la problemele cu sigla și ce-a mai fost. Sunt atât de fericit că voi juca împotriva CFR-ului, deși știm că vom avea un meci greu. Însă uitați-vă că nu suntem o echipă rea. Am câștigat cu La Fiorita, apoi am pierdut greu cu Vikingur. CFR să nu se considere învingătoare!

- Chiar credeți că puteți produce o surpriză? 
- De ce nu? Păi, ce să facem, să intrăm pe teren deja bătuți. Cu siguranță că sperăm, cum au sperat și cei de la Pyunik. Fără să aibă mari șanse pe hârtie, vedeți ce-au reușit. Așa și noi, va trebui să știm să le închidem spațiile și poate vom da lovitura. Sperăm, e normal să credem în noi.

„Avem și amatori, dar nivelul e bun”

- Noi când ne raportăm la fotbalul de acolo, ne gândim la amatori, mai ai jucători care fac și alte lucruri în afara fotbalului? 
- Da. E greu să trăiești doar din fotbal în Andorra. Mai avem jucători care trebuie să lucreze. Unul este la spital, alții mai au afaceri de familie. Suntem totuși suficienți jucători care facem doar fotbal. Cum sunt și eu. 

- Echipa ta cum e?
- Inter Club d'Escaldes e un club mic, dar care anual crește, puțin câte puțin. Progresul nu e uriaș, dar uitați ce se întâmpla în urmă cu 10-15 ani. S-au mai schimbat lucrurile. Iar naționala nu are nicio legătură cu echipele de club. La cluburi vin jucători și de alte naționalități, care cresc nivelul. Și noi avem, pe lângă spanioli, jucători din Maroc, Portugalia. 

- În Spania sunt mulți români, crezi că și la meciul retur vor fi mai mulți fani români decât ai voștri? 
- 100%. Ți-o garantez eu pe asta (râde). E normal, noi nu avem un număr de fani prea mare. Și cu siguranță că românii vor veni în tribune să vadă CFR, pe Dan Petrescu sau Deac. Însă o să am grijă să iau și eu vreo 5-6 tricouri, să dau familiei mele, să avem și noi niște suporteri printre români (râde). Să se vadă și albastrul de la Inter Club d'Escaldes. Va fi frumos, abia aștept.

2,63 milioane de euroeste cota totală a lotului lui Inter Club d'Escaldes, nici 10% din CFR Cluj

Românul de la adversara lui CFR Cluj în Conference League avertizează: „Avem și amatori, dar un nivel bun. Venim la Cluj cu tupeu, să batem!”
Raul Feher // foto: Facebook @ Inter Club d'Escaldes

Raul Feher, Inter Club d'Escaldes: „Aş face schimb de tricouri de 5 ori”

- O să fii spionul numărul 1 probabil pentru echipa ta, nu? 
- Bineînțeles. Cred că o să am telefonul încărcat de mesaje, să aflu tot ce se spune prin România despre CFR. Am văzut ce joacă CFR, știm ce jucăm și noi. Mai ales că am schimbat antrenorul. Înainte căutam să dominăm noi meciul, să ținem de minge, acum suntem mai organizați, mai atenți să nu primim gol și să lovim pe contraatac.

- Ce jucători îți plac de la CFR? 
- Mai mulți. Voi spune Deac, chiar o să încerc să fac schimb de tricouri cu el. Aș schimba 5 tricouri dacă aș putea, cu mai mulți jucători. Voi vedea, sper să rămân cu o amintire de la acest duel. Venim la Cluj cu tupeu, să batem, dar evident că și un egal ar fi bun pentru noi.

Mă uit la fotbalul românesc. Noi avem acasă Orange TV și vedem acolo toate meciurile și emisiunile românești. Știu că a luat CFR ultimele 5 titluri, dar a mai pierdut din jucători și cred că se simte.

Bugetul unei echipe bune din Andorra e cam de 1-2 milioane de euro. Nu-i mult, dar nici puțin. Până la urmă, cred că important e cum se investesc acești bani.

Deja îmi zic colegii că jucăm cu ai mei, mă tot întreabă. E frumos, mai ales că am văzut meciul cu Pyunik împreună. Am regretat, dar mi-a părut și bine că am șansa asta.

- Raul Feher, Inter Club d'Escaldes

Citește și: 

Știm deja prima retrogradată? MM Stoica: „Greu să rămână în Liga 1 jucând așa!”

Transfer BOMBĂ după miezul nopții: Robert Lewandowski semnează cu Barcelona! Toate detaliile afacerii

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
bruno
bruno  •  16 Iulie 2022, 21:19

Cred ca am ajuns tare jos daca o echipa din Andorra (multi nici nu stiu unde ste sau cum se scrie corect!) chiar crede ca are sanse sa se califice. Acum 10-15 ani se gandeau sa nu ia mai mult de 10 goluri in cele 2 meciuri, acum...

kratosdoom
kratosdoom  •  16 Iulie 2022, 13:49
Postat de daniaania pe 16 Iulie 2022, 11:34

CFR nu va mai pierde, se amăgește.....

pai nici nu trebuie sa piarda. nici cu pyunik nu au pierdut.au facut 0-0 si 1-1. important este sa va elimine pescarii astia. daca nu va elimina astia,sigur in turul 3 dati de o echipa care va poate elimina,daca nu,in playoff 100% o sa fiti eliminati.

dincu_de_la_cluuuj
dincu_de_la_cluuuj  •  16 Iulie 2022, 12:53

Succes, Raul, macar ai nume de fotbalist! Șansele sunt egale, nu contează că aveți în echipa lucrători comerciali de la Lidl, sunteți o selecționata mondială, care va veni cu charter la cluuuuj, veți lua camere single, poate chiar 3 mese pe zi.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează