INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  LIECHTENSTEIN

Șocul preliminariilor Conference League! O echipă din Liechtenstein a eliminat-o pe sperietoarea FCSB-ului

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 august 2022 11:33 / Actualizat vineri, 26 august 2022 12:34

FC Vaduz a produs surpriza play-off-ului Conference League, după ce a eliminat pe Rapid Viena cu 1-0. În turul din Liechtenstein, cele două formații au remizat 1-1. Golul calificării în grupe a fost marcat de vârful turc Tunahan Cicek (30 de ani).

FC Vaduz a reușit șocul preliminariilor Conference League după ce i-a eliminat pe Rapid Viena, formație considerată favorită, ce avea un lot de 5 ori mai bine cotat decât al formației din Liechtenstein. Gruparea antrenată de Alessandro Mangiaratti (43) a profitat și de o eliminare a fundașului Kevin Wimmer din tabăra austriecilor.

Vaduz e pe penultimul loc în Challenge League (n.r. Liga a 2-a elvețiană) și a avut un traseu infernal pentru accederea în grupele Conference League. În turul 2 preliminar, i-a eliminat pe slovenii de la FC Koper (n.r. câștigătoare a Cupei Sloveniei), 2-1 la general.

În turul 3 preliminar, Vaduz le-a aplicat o corecție importantă, 4-2 în deplasare, turcilor de la Konyaspor. În returul de pe teren propriu a rezistat eroic și a obținut o remiză, 1-1, în fața formației din Turcia, ce are un lot de 8 ori mai bine evaluat decât al celor de la Vaduz.

Cel mai bine cotat jucător a lui FC Vaduz este Arbenit Xhemajli (24). Fundașul originar din Kosovo este cotat de trasnfermarkt.de la 500.000 de mii de euro.

Rapid Viena, coșmarul FCSB-ului, ultima victimă

Rapid Viena este echipa care în ediția actuală a Conference League l-a eliminat și pe Laurențiu Reghecampf, antrenorul celor de la Neftci Baku, cu 3-2 la general.

În sezonul 2018- 2019, FCSB dădea piept în play-off-ul Europa League cu Rapid Viena. În turul din Austra, FCSB era înfrântă cu 3-1. La retur, FCSB, tot cu Nicolae Dică antrenor, a obținut o victorie de moral 2-1, insuficientă pentru calificarea în grupe.

Atunci roș-albaștrii erau îngropați de Vlad, care respingea eronat o inge la adversar și de Bălașa,care a deviat șutul lui Sonleitner în propria poartă. Acum, au pierdut cu Vaduz. 

  • Articol scris de Cătălin Stroia. 

Citește și: 

„FC Nema Talent ăștia au scos Sparta Praga” » MM Stoica anunță: „Avem un obiectiv, asta vrem să facem”

Dragomir știe unde trebuie să lucreze Dică pentru a transforma FCSB într-o forță: „Problema e acolo” + De ce nu vrea să facă previziuni pentru grupe

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
mr90
mr90  •  26 August 2022, 14:18

"sperietoarea FCSB-ului" ??? Penibil !

RegeleMihail
RegeleMihail  •  26 August 2022, 14:12

sunt socat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează