INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SHERIFF TIRASPOL

Transnistria, da. România, ba! Sheriff Tiraspol a mai produs un miracol și s-a calificat în „optimile” Conference League!

Sheriff Tiraspol e în optimile Conference League / Sursă foto: Facebook@ FC Sheriff +4   FOTO
Sheriff Tiraspol e în optimile Conference League / Sursă foto: Facebook@ FC Sheriff

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2023 06:57 / Actualizat vineri, 24 februarie 2023 15:11

Sheriff Tiraspol a produs un nou rezultat de senzație în Europa, reușind s-o elimine pe Partizan Belgrad (3-2 la general) și să avanseze în „optimile” Conference League. Echipa antrenată de italianul Roberto Bordin devine prima din Republica Moldova care ajunge în „optimile” unei competiții continentale. 

Formația din Tiraspol nu mai are forța din urmă cu un sezon, când reușea să acceadă în grupele Ligii Campionilor și să o învingă în Spania pe Real Madrid. Dar, cu toate acestea, și-a păstrat un lot suficient de competitiv cât să rămână o echipă redutabilă pentru nivelul din Conference League. 

Steagul Rusiei, afișat de fanii sârbi la meciul cu Sheriff Tiraspol, după ce săptămâna trecută au fost interziși în Moldova
PARTIZAN - SHERIFF
Steagul Rusiei, afișat de fanii sârbi la meciul cu Sheriff Tiraspol, după ce săptămâna trecută au fost interziși în Moldova

Sheriff Tiraspol a mai produs un miracol și s-a calificat în „optimile” Conference League!

Echipa din Tiraspol a mai „livrat” o surpriză mare joi seara. După 0-1 în tur, Sheriff a făcut un meci miraculos pe terenul lui Partizan Belgrad, chiar dacă sârbii deschiseseră scorul în minutul 13.

Fără vreun jucător moldovean în primul „11”, „multinaționala” condusă de pe bancă de Roberto Bordin, fostul „secund” de la CFR Cluj, a izbutit un come-back de impact. Gruparea din Tiraspol a întors rezultatul până la pauză, după golurile lui Badolo și Diop. Ultimul a făcut dubla în repriza a doua, iar Sheriff n-a mai scăpat calificarea din buzunar.

Partizan Belgrad - Sheriff Tiraspol / Sursă foto: Imago Images
Partizan Belgrad - Sheriff Tiraspol / Sursă foto: Imago Images
Sheriff Tiraspol e în optimile Conference League / Sursă foto: Facebook@ FC Sheriff
Partizan Belgrad - Sheriff Tiraspol / Sursă foto: Instagram@ FK Partizan
Partizan Belgrad - Sheriff Tiraspol / Sursă foto: Instagram@ FK Partizan

13, 1 milioane de euroe actuala cotă de piață a lotului lui Sheriff Tiraspol. Mult sub CFR Cluj (29,1 milioane)

Trecut dubios pentru Sheriff

Clubul moldovean și-a instaurat dominația în țară, având 20 titluri, șapte la rând. Povestea a început în 1997, numele Sheriff fiind preluat de la compania fondată de doi foști ofițeri KGB, Viktor Gușan (președintele) și Ilia Kazmali.

Cei doi au făcut avere în Transnistria după destrămarea URSS, din afaceri cu miros de corupție și mafie. Au investit o parte din bani în fotbal și și-au distrus concurența. Au construit un stadion (12.746 locuri) și o bază la standarde de top, cheltuind 150 de milioane de euro.

Regiunea separatistă Transnistria nu este recunoscută de comunitatea internaţională, fiind în acest moment o zonă cu puternice influențe rusești. 

Citește și alte știri din fotbalul internațioal: 

VIDEO+FOTO Moment halucinant la PSV - Sevilla » Un suporter a intrat pe teren și a încercat să-l lovească pe portar!

Sarri, plin de nervi după CFR Cluj - Lazio: „UEFA vorbește de respect, dar nu-i pasă! Cum să ne trimiți aici!?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
transilvanean
transilvanean  •  25 Februarie 2023, 08:24

Daca Transnistria nu vrea sa auda de Moldova si de Europa de ce li se permite sa joace in vest? Sa mearga la mama Rusia!

realsteaua
realsteaua  •  24 Februarie 2023, 20:43

Pentru Sheriff calificarea în optimile Conference League nu reprezintă mare lucru având în vedere că în urmă cu 2-3 ani juca în grupele CL și bătea pe Real Madrid.

sibelius
sibelius  •  24 Februarie 2023, 12:35
Postat de magicianuladi pe 24 Februarie 2023, 10:52

eu stiam ca orasul Tiraspol (inca) face parte din Republica Moldova...

Pe hartie.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează