INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA-ITALIA 4-2 PEN.

Fandel a greşit

Articol de - Publicat luni, 23 iunie 2008 00:00

Arbitrul german i-a defavorizat pe spanioli în prima repriză, refuzîndu-le un penalty şi o lovitură din marginea careului.

Arbitrajele s-au întors în fa­voa­rea Italiei. După ce nor­ve­gianul Ovrebo i-a refuzat un gol valabil lui Toni şi a pe­nalizat-o cu un penalty uşor acor­dat în meciul cu România, aseară ei au fost cei ajutaţi de Herbert Fan­del. Presiunile făcute la UEFA nu au rămas, aşadar, fără urmări.

Arbitrul german a greşit în două rîn­duri împotriva Spaniei în prima repriză. Primul moment im­por­tant s-a consumat în minutul 17. La în­tîia pătrundere în careul italian, Vil­la a căzut chiar în colţ, dar în in­te­rior, după duelul cu Ambrosini. Mij­lo­caşul milanez l-a călcat pe glezna stîn­gă, dar Fandel n-a văzut faul­tul. “Penalty clar! Începem să înne­bunim”, a comentat online “Mar­ca”.

Dacă la această fază n-au pro­testat, ibericii au luat foc înaintea pauzei. Cînd David Silva a fost blo­cat în aceeaşi zonă, dar în afara ca­reului. Şi tot călcat, dar de Grosso. Fandel a făcut semn că spaniolul a si­mulat. “Marca” a tunat iar: “Pres­taţia lamentabilă a arbitrului con­tinuă!”.

Germanul i-a dat “galben” du­pă pauză lui Villa, tot la o cădere în careu. Atunci nu a fost penalty, pentru că, deşi controlat la gambă de Chiellini, vîrful Valenciei a plon­jat cu întîrziere.

Frăţie vieneză de sînge latin

Confruntarea dintre spanioli şi ita­lieni a fost una cît se poate de paş­nică la nivelul fanilor. Pe străzile Vie­nei, susţinătorii protagonistelor ultimului “sfert” au cîntat şi s-au distrat împreună, fără duşmănie. Au consumat bere din belşug (foto), stingînd canicula de 34 de grade de afară, ibericii au renunţat chiar la haine, rămînînd în slip şi aşteptînd să revină peste o săptămînă şi la marea finală. Seara, pe stadion, tifosii italieni au dominat numeric fondul sonor, fiind aproape de două ori mai mulţi decît cei iberici.

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
 •  23 Iunie 2008, 09:54

...mai ziaristu' lui peste, pana la urma care au fost mai multi?...spaniolii sau italienii?...ai scris doua articole cu continut contrar...hotareste-te!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează