INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  BOSNIA - ROMÂNIA, 20:15, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Gruzinul Akaky încurajează «naţionala»: "Dacă Georgia poate, atunci şi pentru România există o şansă"

Akaky Khubutia
Akaky Khubutia

Articol de - Publicat sambata, 26 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 26 martie 2011 10:36

Convocat la naţionala gruzină pentru dubla decisivă cu Croaţia şi Israel, fundaşul Mediaşului, Akaky Khubutia (25 de ani) spune că şi reprezentativa lui Răzvan Lucescu trebuie să creadă în calificare

Fundaşul Akaky Khbutia (25 de ani) a primit convocarea la naţionala Georgiei imediat după meciul cu Pandurii, cîştigat de Mediaş cu 2-0. "A venit momentul să debutez oficial, după ce în ultimele meciuri de pregătire am fost titular în linia de apărare. E un vis pentru mine să joc la prima reprezentativă, aşa că Temuri Ketsbaia se poate baza pe fapul că am să dau totul în teren. Ştiam că are încredere în mine, mi-a spus-o, aşa că aşteptam cu sufletul la gură telegrama", a spus jucătorul propulsat de Gaz Metan Mediaş la naţionala ţării sale.

Crede în România
Akaky Khbutia a amintit că Georgia e neînvinsă în grupa F şi se bate cu şanse reale pentru calificarea la Euro 2012. "De fapt, nu am mai pierdut de 9 meciuri. Iar dacă pentru noi există o şansă de calificare, de ce nu ar crede şi naţionala României că poate ajunge la Euro? Nu e totul pierdut, aşa că românii trebuie să se bată", a spus georgianul. Naţionala ţării sale e pe locul 3 în grupă, cu 6 puncte, în urma Croaţiei (10 puncte) şi a Greciei (8 puncte). Sîmbătă, Georgia joacă împotriva Croaţiei, iar miercuri, împotriva Israelului. Din grupă mai fac parte Letonia şi Malta.

Format de Real şi Barcelona!
Mediaşul mai are un jucător de naţională, pe atacantul iordanian Bawab (25 de ani), fotbalist care s-a format la Real Madrid, evoluînd, de altfel, între 2004 şi 2007, la a treia, apoi la a doua echipă a clubului spaniol. De aici a trecut, pentru un sezon, la a doua echipă a marii rivale, Barcelona. "Este un jucător cu calităţi foarte bune. Sînt convins că în scurt timp se va impune la Gaz Metan Mediaş", l-a lăudat pe Bawab directorul general al medieşenilor, Ioan Horoba.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
vladutz13
vladutz13  •  26 Martie 2011, 10:42

L-am vazut si eu pe Bawab jucand la Bistrita... e foarte tehnic baiatul.

gazistu
gazistu  •  26 Martie 2011, 10:33

amandoi sunt jucatori foarte buni si akaky si bawab.. hai gazuu

Vezi toate comentariile (2)
Comentează