INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ARBITRAJ

Hațegan are Dosarele X » Premieră la un turneu final: arbitrii vor primi informații amănunțite despre echipe și jucători

Ovidiu Hațegan (primul din dreapta), 35 de ani, va oficia în premieră la un turneu final. E arbitru FIFA din 2008 // FOTO Reuters
Ovidiu Hațegan (primul din dreapta), 35 de ani, va oficia în premieră la un turneu final. E arbitru FIFA din 2008 // FOTO Reuters

Articol de - Publicat vineri, 22 aprilie 2016 00:00

Arbitrii de la Euro vor primi informații amănunțite despre echipele și jucătorii pe care-i vor fluiera. O premieră la un turneu final!

Aviz "tricolorilor"! La Euro uitați de simulări, de trageri de timp și de tricou sau de atacuri dure, cu ambele picioare în față.

Arbitrii care vor oficia la turneul final, printre care și o brigadă din Liga 1, condusă de Ovidiu Hațegan, îi vor "vâna" în mod special, și sancționa!, pe aceia care au reputația unor specialiști în astfel de "tehnici". Cum așa?! În premieră la un Euro, "centralii" și colegii lor vor primi înaintea fiecărui meci dosarele reprezentativelor pe care urmează să le fluiere.

Inclusiv tactica de joc!

"Imediat ce va fi desemnată să conducă o partidă, brigada respectivă se va întâlni cu analiștii noștri. Ei le vor furniza «centralului» și asistenților informații detaliate despre formații, inclusiv tactica de joc, și despre jucători", a precizat Pierluigi Collina, responsabilul UEFA cu arbitrii, la finele cursului de la Paris încheiat ieri.

Exerciții pentru acasă

De asemenea, tot ca parte a procesului de pregătire a unui meci, arbitrii vor avea acces la o platformă de date pe Internet de unde își pot culege și singuri informațiile necesare. Și încă ceva.

În dorința de reduce la minimum controversele asupra ofsaid-urilor, forul continental le-a pus la dispoziție asistenților un site ce conține videoclipuri cu exerciții ale pozițiilor de afară din joc. "Le pot viziona acasă în sistem HD!", a ținut să precizeze Collina.

Ghidul lui Collina

La cursul ținut arbitrilor la Paris, Collina a insistat pe câteva capitole-cheie:

  • OFSAIDUL. "Atenție mare la jucătorul care obturează câmpul vizual al portarului sau incomodează fundașii adverși la fazele fixe. Va fi sancționat"
  • HENȚUL. "Nu va fi fluierat când mișcarea mâinii e naturală, iar distanța de la care se trage, mică"
  • TRIPLA SANCȚIUNE. "Nu se mai aplică la Euro. Jucătorul care comite fault în propriul careu în tentativa de a juca balonul, de exemplu un portar care iese la blocaj, va fi sancționat doar cu «galben» și se va acorda penalty"
  • JOCUL VIOLENT. "Nu-l vom tolera. Grija pentru integritatea fizică a celor din teren e prioritatea noastră. Faulturile dure vor fi sancționate în continuare cu «roșu» direct"

49de zile mai sunt până la startul Euro 2016 ce va avea loc în Franța, între 10 iunie și 10 iulie

18echipe de arbitri din 17 țări vor oficia la Euro 2016. Anglia e singura care va avea dublă reprezentare

6e numărul membrilor unei echipe de arbitri: "central", doi asistenți, doi arbitri de poartă, rezervă de arbitru

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  22 Aprilie 2016, 09:40

daca Popa de la fcsb ajunge sa joace ,va fi cap de lista la arbitru de centru

Vezi toate comentariile (1)
Comentează