INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  AUSTRIA - UNGARIA 0-2

VIDEO Aszalt alb! Calificați după 44 de ani la Euro, maghiarii câștigă chiar de la primul meci: 2-0 cu Austria

Adam Szalai înțeapă mingea pe sub Almer și deschide scorul // FOTO Reuters
Adam Szalai înțeapă mingea pe sub Almer și deschide scorul // FOTO Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 15 iunie 2016 00:00

Ce trecut au avut, și unii, și alții! Și ce frumoasă ar fi fost aseară o confruntare între Wunderteam-ul lui Sindelar, anii '30, și Mighty Magyars, fenomenalii Puskas, Kocsis și Czibor care seduceau Europa anilor '50.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Imposibil vis, așa că acceptăm ce avem în 2016: Alaba - Harnik vs Dzsudzsak - Gera. Plus vestitul goalkeeper cu pantaloni de trening gri, Gabor Kiraly, unicul fotbalist care a jucat vreodată la Euro la peste 40 de ani!

După 32 de secunde, Alaba are mingea pe stângul, la 25 de metri, și trage. Șutul lui îl surprinde pe Kiraly și izbește stâlpul stâng al porții adverse. Furibund start de partidă. Sperăm la spectacol, dar nu e, oricât ar vrea și unii, și alții.

Ungurii, la CE după 44 de ani, au posesie mai bună și pasează mai mult, însă cele mai mari ocazii și le creează tot austriecii. Din nou Alaba, apoi Harnik, care alunecă în poziție favorabilă, șutându-și în cap ca Borcea la fotbal-tenis. Chiar înainte de pauză, rivalii dau replica. Dzsudzsak, cu dreptul, pe lângă. Era doar avertismentul.

La reluare, după niciun sfert de oră (63), maghiarii punctează. O interesantă acțiune colectivă, iar Szalai evită pasul la ofsaid vienez și înscrie pe sub Almer. 1-0.

Meciul se decide trei minute mai târziu, când Dragovici atacă glezna lui Kadar și ia al 2-lea "galben". Eliminat! În final (87), pe o contră, Stieber a finalizat elegant, cu scăriță. 2-0.  Sfârșit cu vecinii fericiți.

40 de ani și 74 de zile!

Maghiarul Gabor Kiraly, portarul cu pantaloni de trening, este de ieri cel mai bătrân fotbalist din istoria Euro. Goalkeeperul lui Haladas, 104 selecții la "națională", are 40 de ani și 74 de zile. A bătut cu aproape un an recordul neamțului Lothar Matthaus: 39 de ani și 91 de zile.

137de dueluri s-au disputat între Austria și Ungaria; a 2-a confruntare în istoria fotbalului, după Uruguay - Argentina (184 meciuri directe)

austria ungaria 0 2

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează