INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ISLANDA - AUSTRIA 2-1

VIDEO Surprizesson! Nordicii au câștigat meciul și locul 2 în ultima secundă, 2-1 cu Austria

Almer s-a aruncat disperat, dar n-a putut împiedica verdictul dat de Traustason // FOTO Reuters
Almer s-a aruncat disperat, dar n-a putut împiedica verdictul dat de Traustason // FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 23 iunie 2016 00:00

Nordicii au câștigat meciul și locul 2 în ultima secundă, punând piedică valsului, și merg fără complexe să înfrunte Anglia în ”optimi”.

A fi sau a nu mai fi la Euro în 90 de minute. Un al treilea egal îi califica pe islandezi, indiferent de loc, adversarii n-aveau decât varianta victoriei. Pentru asta, Austria trebuie să înscrie! Dar primul mare pericol apare la poarta lui Almer, salvat de bara transversală la "bomba" lui Gudmunds­son.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Nici din 11 metri

Fazele fixe îi ajută din nou pe nordici. Gunnarsson aruncă (30 de metri) până în mijlocul careului, Arnason pasează scurt și Bödvarsson îl hipnotizează pe Almer. Austriecii primesc șansa învierii: Skulason îl trage de mână în careu pe Alaba, penalty. Întors după suspendare, Dragovici o face lată iar. Ratează, după "roșul" cu Ungaria! Roata s-a întors, bate fix ca Ronaldo, în stâlpul drept.

Rezerve inspirate

Austria aduce două piese noi la pauză, pornind asediul. Arnason scoate de pe linia porții la șutul lui Alaba, apoi îl blochează pe Sabitzer. Între ocazii, Skulason, imprudent, îl doboară în careu pe Baumgartlinger, Marciniak nu mai dă 11 metri!

Egalarea pică însă pe cursul jocului, Schopf (60). Se joacă pe contre. Este rândul lui Almer să respingă șutul lui G. Sigurdsson. Tot Schopf, servit de Janko, trage în portar.

"Directa" bătută de Alaba e scoasă de sub bară în corner. În plin asalt, la ultima fază, islandezii scapă 3 la 1 și Traustason, altă rezervă, înscrie. Primul triumf la Euro și "optime" cu Anglia!

islanda austria 2 1

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează