INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Basarab Panduru și Pițurcă au căzut de acord » Echipa care i-a impresionat la EURO 2020: „Poate fi surpriza turneului” vs. „E o Italie mai mică”

Basarab Panduru și Victor Pițurcă au fost impresionați de naționala Danemarcei +13   FOTO
Basarab Panduru și Victor Pițurcă au fost impresionați de naționala Danemarcei

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 iulie 2021 07:53 / Actualizat duminica, 04 iulie 2021 09:06

Danemarca, una dintre surprizele plăcute de la EURO 2020, s-a calificat în semifinale, acolo unde va da peste Anglia. „Poate fi surpriza turneului”, crede Victor Pițurcă, completat de Basarab Panduru, care laudă stilul nordicilor.

  • Danemarca va fi prezentă în semifinala de pe 7 iulie, de la Londra. Adversară îi va fi Anglia. 
  • Cealaltă semifinală de la Euro 2020 este Italia - Spania, programată pe 6 iulie, tot la Londra.

Danemarca s-a calificat în a treia semifinală de Euro din istorie. În 1984 a fost oprită în penultimul act de Spania, după loviturile de departajare. În 1992, nordicii au mers până la capăt și au cucerit trofeul. 

Pițurcă și Panduru, impresionați de Danemarca: „Poate fi surpriza turneului”

„E o victorie fantastică pentru danezi. Și ce s-a întâmplat cu Eriksen a avut un rol. Danemarca poate fi surpriza turneului. Să-i vedem cu Anglia, nu excelează englezii, însă au o valoare individuală exceoțională. Nu ești atent sau faci o greșeală mică, te taxează imediat!”, a spus Victor Pițurcă, în direct la Pro TV.

„E meritată calificarea. Danemarca e o Italie mai mică, aşa. Joacă un fotbal modern, ce trebuie să se joace azi. Pasează, nu vezi pe nimeni să stea pe loc. Fundaşii laterali centrează, avansează”, a spus și Basarab Panduru, expertul Telekom Sport.

Sâmbătă, Danemarca a învins Cehia, scor 2-1, și s-a calificat în semifinalele Euro 2020! Ultima dată când au ajuns în această fază, în 1992, nordicii au și câștigat trofeul.

Peter Schmeichel: „Dumnezeule, ce performanță din partea acestei echipe!”

Peter Schmeichel, (57 de ani), fost portar la Manchester United și la naționala Danemarcei, laudă reacția pe care selecționata lui Kasper Hjulmand a avut-o la EURO 2020 după situația îngrozitoare prin care a trecut Christian Eriksen în meciul cu Finlanda (0-1).

Selecționerul Kasper Hjulmand și jucătorii săi mă impresionează și fac niște lucruri extraordinare. Dumnezeule, ce performanță din partea acestei echipe!

Când te gândești că în urmă cu două săptămâni acești jucători și-au văzut un coechipier suferind un stop cardiac pe teren...să ajungi în semifinale și să joci atât de bine. Sunt foarte, foarte mândru. Este foarte emoționant. 

Nu voi spune că este neașteptat pentru că întotdeauna am știut că echipa aceasta este foarte bună, dar aveau nevoie să aibă rezultate, să câștige, și au făcut-o. Defensiva daneză, Dumnezeule, cât de bună a fost! Sunt foarte mândru să fiu danez în acest moment. Sunt foarte fericit. Suntem în semifinale și este minunat.
 - Peter Schmeichel, fost portar Danemarca

FOTO Cele mai tari imagini din meciul Cehia - Danemarca 1-2

+9 FOTO

Citește și alte știri despre EURO 2020:

O legendă își scoate pălăria în fața naționalei Danemarcei: „Dumnezeule! Și-au văzut colegul suferind un stop cardiac!”

Gest extraordinar pentru fetița din galeria Germaniei, abuzată verbal la Euro 2020 » Mișcare de proporții pe internet

Playtech: Veste teribilă! Gigi Becali, implicat într-un accident rutier. În ce stare se află latifundiarul


Comentarii (2)
zagna
zagna  •  04 Iulie 2021, 11:44

Specialistul Pandi, nu mergeau tu cu Franța la sigur ? Acum dregi busuiocul. Celălalt "analist" vb in porumb la Orodel ...

cirus11
cirus11  •  04 Iulie 2021, 09:56

Acum incepe greul, sper sa castige turneul

Vezi toate comentariile (2)
Comentează