INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  FRANȚA - ELVEȚIA

Mourinho, siderat de ce s-a întâmplat pe Arena Națională: „Îți vine să te împuști!”

EURO 2020. Jose Mourinho, antrenor AS Roma, îl critică pe Didier Deschamps
EURO 2020. Jose Mourinho, antrenor AS Roma, îl critică pe Didier Deschamps

Articol de GSP - Publicat marti, 29 iunie 2021 18:33 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 19:05

EURO 2020. Jose Mourinho, antrenorul lui AS Roma, îl critică pe Didier Deschamps, selecționerul Franței, pentru schimbarea pe care a făcut-o în minutul 88, când l-a introdus pe  Sissoko în locul lui Griezmann. Scorul era atunci 3-2 pentru campioana mondială. Ulterior, elvețienii au egalat și au dus meciul la penalty-uri, unde au tranșat calificarea în „sferturi”.

  • Elveția s-a calificat în sferturile de finală de la Euro 2020, după 3-3 în timpul efectiv cu Franța și 5-4 la loviturile de departajare. Kylian Mbappe a ratat lovitura decisivă pe Arena Națională - detalii despre meci, AICI!
  • Elveția va juca în sferturile de finală cu Spania, vineri, 2 iulie, de la ora 19:00. 

„Cred că Franța s-a relaxat prea devreme. După golul lui Pogba, au început să se distreze. De asemenea, Deschamps a făcut o greșeală la care și acum mă gândesc.

Când faci o schimbare în minutul 89, când știi că vin prelungirile, și îl scoți pe Griezmann, unul dintre cei mai buni jucători, pentru a-l introduce pe Sissoko... asta este o greșeală imensă! Dacă ar fi fost un meci fără prelungiri, era ok, dar nu în contextul prelungirilor.

Ei egalează în minutul 91 și apoi îți vine să împuști pentru că l-ai scos pe Griezmann! În prelungiri, ai ghinionul și ca Benzema să se accidenteze și pierzi dintr-un foc doi jucători de atac de top”, a declarat Mourinho, expert Euro, pe perioada turneului, la Talk Sport.

Mourinho l-a pregătit pe Sissoko la Spurs între noiembrie 2019 și aprilie 2021. 

Mourinho, siderat de ce s-a întâmplat pe Arena Națională: „Îți vine să te împuști!”
Momentul în care Sissoko îl înlocuiește pe pe Griezmann / FOTO: Imago

25.000 de suporteri la Franța – Elveția

Meciul de la București s-a disputat cu 50% din capacitatea arenei. A fost cea mai mare asistență de la începutul pandemiei. 25.000 de tichete au fost scoase la vânzare, ultimele dintre ele, mai bine de jumătate, exclusiv pentru persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze.

Românii s-au bucurat din plin de spectacolul oferit de Euro. Au luat cu asalt ultima partidă găzduită de Arena Națională, iar în prelungirile acesteia au oferit un moment special. Chiar în minutul 100, fundalul sonor a fost acaparat de strigătul „România!”, auzit în mod tradițional la meciurile „tricolorilor”.

VIDEO. Moment emoționant pe Arena Națională în minutul 100 al meciului Franța - Elveția

Citește mai multe știri de la Euro 2020:

Franța - Elveția a spulberat recordul de audiență în România

Geniul Petkovici » Mutările prin care antrenorul Elveției a decis optimea de finală cu Franța

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (6)
senin
senin  •  30 Iunie 2021, 07:09

Lasă ma, ca s-a terminat corect, oricum francezilor le mirosea a pute în București... Uite ca le-a cauzat , poate ca au avut dreptate... Mari smecheri elvețienii, e de presupus ca și lor le mirosea a pute... Au tăcut și uite ca au câștigat... Eu n-am ținut cu nimeni, eu țin doar cu Simona Halep care se accidentează stand, adică fără sa facă nimic...

adi2306
adi2306  •  29 Iunie 2021, 23:01
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Niciuna. In limbajul international se numesc penalty kicks. Aaa, că tu vrei sa le dai o canotație aparte, este dreptul tau si nu-l (mai) contest. Dar in esență inseamnă acelasi lucru. Trāind de peste 31 de ani in afara granițelor României m-am invațat să simplific ... complicatul. :). "France have been knocked out of Euro 2020 after losing on penalties to Switzerland. ... It was Kylian Mbappe's final miss that brought French hopes of a Euro victory to an end in Bucharest on Monday evening."

cris4co
cris4co  •  29 Iunie 2021, 20:13
Postat de badeadorian pe 29 Iunie 2021, 20:00

Ca sa te exprimi corect d.p.d.v. al termenilor fotbalistici , finala s-a decis LA LOVITURI DE DEPARTAJARE . penalty-urile sunt cele din timpul regulamentar si sunt lovituri de la 11 m. dictate in urma unor infractiuni comise in careul echipei in aparare de catre echipa care se apara !!! . Elvetia a ratat un 11 m. ...nu o lovitura de departajare ( asta in timp regulamentar ) Franta a ratat o lovitura de departajare ...aceea de 5-5 !!! . Sa nu ne mai incrancenam si sa folosim termenii corecti !!! Daca tot ...

lasa-i frate ca astia sunt cei pe care ai deranjeaza ca se scrie la anceput cu a nu cu i...stiu sa scrie da nu anteleg nimic !!! Nici eu nu anteleg cum scriu ei ii an loc de ai...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează