INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA A

Cum a reacționat selecționerul Țării Galilor după ce Ovidiu Hațegan a eliminat un jucător galez: „Asta am crezut”

Ovidiu Hațegan l-a eliminat pe Ethan Ampadu în Italia - Țara Galilor // foto: Imago +16   FOTO
Ovidiu Hațegan l-a eliminat pe Ethan Ampadu în Italia - Țara Galilor // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 08:45 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 09:53

Rob Page (46 de ani), selecționerul Țării Galilor, consideră că eliminarea lui Ethan Ampadu (20) contra Italiei a fost o decizie prea dură.

Pe „Olimpico” din Roma, Ovidiu Hațegan a condus al doilea său meci de la EURO 2020, Italia - Țara Galilor. Italienii s-au impus cu 1-0 și au încheiat grupa cu 3 victorii din 3 meciuri, fiind ajutați împotriva galezilor și de eliminarea unui oponent.

În minutul 55, tânărul stoper galez Ethan Ampadu a fost eliminat pentru un fault neglijent asupra lui Federico Bernardeschi. Ampadu l-a călcat puternic pe italian în zona gleznei, iar Hațegan nu a stat pe gânduri: a scos „roșul” din buzunar și i l-a arătat fotbalistului care aparține de Chelsea. Decizia a fost aprobată din camera VAR, dar contestată de suporterii galezi și de unul dintre comentatorii galezi ai meciului.

+12 FOTO

Rob Page, selecționerul Țării Galilor, despre „roșul” acordat de Ovidiu Hațegan: „O decizie dură”

La rândul său, selecționerul Rob Page consideră că Hațegan a luat o decizie cam dură prin eliminarea lui Ampadu.

„Ampadu este dezamăgit, normal că este. Nu am revăzut faza, dar în acel moment am crezut că a fost o decizie dură. Am crezut că ar putea primi cartonașul galben. Ampadu este un jucător tânăr care vrea să participe la acest turneu major, astfel că eliminarea va împiedica puțin acest lucru.

Va învăța din asta și va reveni mai puternic după ce a trecut prin această experiență. Poate nu crede asta acum, dar băieții s-au strâns în jurul lui. La fel și staff-ul tehnic, ne vom asigura că este bine”, a transmis Page, citat de Wales Online.

În momentele în care părăsea terenul, Ampadu părea descumpănit. Tânărul jucător a fost consolat de mai mulți coechipieri, printre care Gareth Bale.

+12 FOTO

O intrare urâtă, trebuie să spun, este genul de intrare care îl poate lăsa pe Federico Bernardeschi cu glezna ruptă! Ampadu intră cu piciorul întins și îl prinde chiar în zona gleznei. E clar că nu a vrut, va fi devastat. 

- Nathan Blake, expert BBC, potrivit Wales Online

Mai multe știri de la EURO 2020:

Italia a schimbat portarul în minutul 89! Motivul pentru care Mancini l-a scos pe Donnarumma

Atacă recordurile la Euro 2020! Italia atinge performanțe spectaculoase cu Roberto Mancini

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
cracker
cracker  •  21 Iunie 2021, 12:53

Se face atat tam-tam pentru un cartonas rosu acordat regulamentar. De unde pana unde conteaza varsta jucatorului care a faultat, daca intrarea este de cartonas rosu? Pe reluari se vede mai bine intensitatea si cum s-a arcuit laba piciorului. Si presa din romania doar preia nemultumirile galezilor. Trebuia sa luati pozitie si sa-i luati apararea. Il panditi si la prima greseala "sus pe cruce cu el".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează