INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA - ȚARA GALILOR 1-0

Pițurcă a contestat decizia lui Hațegan din Italia - Țara Galilor: „Ce facem? Rămânem fără echipe pe teren?!”

Ovidiu Hațegan FOTO: Guliver/GettyImages
Ovidiu Hațegan FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 08:44 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 09:51

Italia a învins Țara Galilor, 1-0, în grupele EURO 2020, la capătul unui meci în care arbitrul Ovidiu Hațegan l-a eliminat pe Ethan Ampadu.

  • Italia a învins Țara Galilor, scor 1-0. În celălalt meci din grupa A, unul de-a dreptul spectaculos, Elveția a învins-o pe Turcia cu 3-1; 
  • Elveția încheie grupa pe locul 3, cu 4 puncte, și ar putea ajunge la rândul ei în optimi. Cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3 în grupe merg, de asemenea, în optimi!
  • În optimi, Italia va întâlni locul 2 din grupa C (Ucraina sau Austria), în timp ce Țara Galilor va înfrunta locul 2 din grupa B (Belgia, Rusia, Danemarca sau Finlanda). Italia va juca pe 26 iunie, de la 22:00, la Londra, iar Țara Galilor în aceeași zi, la Amsterdam (ora 19:00).

În minutul 55, fundașul galez Ethan Ampadu (20 de ani) l-a călcat puternic pe italianul Federico Bernardeschi, în zona gleznei, iar arbitrul român i-a arătat direct cartonașul roșu.

Victor Pițurcă a contestat decizia lui Ovidiu Hațegan

După meci, Victor Pițurcă, fost selecționer, a comentat decizia centralului român și a spus că acesta trebuia să fie mai indulgent cu fundașul galez.

„Părerea mea este că s-a dat ușor cartonașul roșu. Putem spune că are acoperire. Hațegan e un arbitru cu experiență și trebuia să vadă și cine a făcut acest fault. E un jucător tânăr, nu este dur!

A fost o imprudență. L-a călcat, dar fotbalul e un joc de bărbați. Ce facem? Rămânem fără echipe pe teren?! 

Sunt multe faulturi în timpul meciului. N-a fost lovitura atât de puternică, n-a fost la nivelul la care o amplificăm noi, cei din afara terenului. 

Știu, e acoperit de regulament, dar eu n-aș fi dat.  Nu se impunea. Dacă intra pe tibie, pe genunchi, da, dar pe laba piciorului? Lovitura e dureroasă, dar s-a dat roșu prea ușor”, a spus Victor Pițurcă la ProTV.

O intrare urâtă, trebuie să spun, este genul de intrare care îl poate lăsa pe Federico Bernardeschi cu glezna ruptă! Ampadu intră cu piciorul întins și îl prinde chiar în zona gleznei. E clar că nu a vrut, va fi devastat.
 - Nathan Blake, expert BBC, potrivit Wales Online

Poți vedea clar că Ampadu a întrâziat interveția, pune piciorul forțat pe glezna jucătorului italian. VAR are să verifice, dar mi-e teamă că va fi cartonaș roșu, pentru că în instrucțiunile UEFA de dinaintea meciurilor se anunță că astfel de faulturi trebuie sancționate cu cartonaș roșu.
 - Peter Walton, fost arbitru în Premier League, între 2003 și 2012, în prezent expert ITV în materie de arbitraj

VIDEO Anghel Iordănescu: „Sunt convins că echipa României ar fi avut o prestație bună la EURO!”

Citește mai multe știri de la EURO 2020: 

Italia a schimbat portarul în minutul 89! Motivul pentru care Mancini l-a scos pe Donnarumma

Anchetă la Euro 2020 după Franța - Germania » UEFA a anunțat deja decizia finală

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
leu.mr
leu.mr  •  21 Iunie 2021, 15:49

Il baga cineva in seama pe Piturca ? Poate cineva de la masa de joc (poker)

cracker
cracker  •  21 Iunie 2021, 12:39

Iertati-l pe Nea Piti, era trecut de 12 noaptea, are si el o varsta, vorbea sa nu adoarma.......

cky33
cky33  •  21 Iunie 2021, 10:40

Cel mai slab analist de fotbal din Europa.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează