INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GRUPA E

Două decizii de neînțeles în Portugalia - Franța » Brigada de arbitri din Spania a produs confuzie

Kylian Mbappe a căzut de lângă Nelson Semedo // foto: Guliver/gettyimages +49   FOTO
Kylian Mbappe a căzut de lângă Nelson Semedo // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 iunie 2021 23:00 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 00:00

Franța a primit un penalty controversat în minutul 45 al meciului cu Portugalia, care conducea cu 1-0 la acel moment. Francezii au solicitat penalty și în prelungirile reprizei secunde, dar nu au primit. 

Totul despre Portugalia - Franța și Germania - Ungaria

„Centralul” spaniol Mateu Lahoz a arătat spre punctul cu var în minutul 45, în urma unui duel fizic între Kylian Mbappe și Nelson Semedo.

Atacantul francez a țâșnit spre poarta adversă după ce Paul Pogba a oferit o pasă lobată, moment în care a căzut de lângă fundașul dreapta lusitan.

EURO 2020. Penalty controversat primit de Franța în meciul cu Portugalia

Reluările TV au arătat că Semedo a pus mâna pe adversar, portughezii au considerat că nu se cuvenea acordarea unui penalty, dar Lahoz nu a avut dubii.

Duelul dintre Semedo și Mbappe a fost verificat și în camera VAR, iar Hernandez Hernandez a validat decizia colegului său.

+45 FOTO

Penalty-ul a fost transformat de Karim Benzema, iar scorul pauzei a fost 1-1. Pentru Benzema, a fost primul gol de la acest turneu final. 

Contactat de GSP.ro, un fost mare arbitru FIFA din România a spus: „Nu e penalty! Un contact mult prea ușor, nu înțeleg de ce n-a intervenit VAR-ul”.

Kingsley Coman, ignorat 

Campioana mondială a cerut penalty în minutul 90+3, la căderea lui Kinglsey Coman. Jucătorul lui Bayern Munchen a trecut de Bruno Fernandes, care l-a tras din spate până pe linia careului, apoi l-a călcat pe adversar, în interiorul suprafeței de pedeaspsă.

Deși au existat circumstanțe evidente de penalty, Mateu Lahoz a ignorat solicitarea francezilor și a lăsat jocul să curgă. Nici arbitrii din camera VAR nu au intervenit.

Mai multe știri de la EURO: 

KO în derby-ul serii! Intrarea criminală a lui Hugo Lloris a dus la deschiderea scorului

Gafă imensă la Euro, în Slovacia - Spania + Furia Roja are o statistică dezastruoasă!

Robert Lewandowski, autorul celei mai mari ratări de la EURO 2020: bară din doi metri!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
iopanet
iopanet  •  24 Iunie 2021, 09:08

Cu tot VAR-ul, e tot dupa cum vrea arbitrul. A dat un penalty care nu a fost si, in compensatie, nu a dat unul care a fost. Astfel de arbitraje ar trebui sanctionate drastic de UEFA, arbitrul nu are nici un fel de circumstante atenuante, a avut VAR la dispozitie, a vazut perfect, deci e intentie... In toate celelalte meciuri de la EURO (si am vazut majoritatea lor), arbitrajul a fost, cu ajutorul VAR, ireprosabil.

danny_l
danny_l  •  24 Iunie 2021, 08:11

Nu au dat penalty pentru că deja dăduse unui francezilor aiurea,chiar dacă ăsta a fost clar.

ciuke
ciuke  •  24 Iunie 2021, 08:02

Nu a dat penalty pentru ca se dorea sa se termine egal. Fotbal si interese.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează