INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ANGLIA - DANAMERCA 2-1 D. PREL.

EXCLUSIV Porumboiu și Crăciunescu, atac dur la arbitrajul din Anglia - Danemarca: „Penalty-ul ca penalty-ul, dar pe-asta cum să n-o vezi? Niște mormoloci!”

Articol de - Publicat joi, 08 iulie 2021 12:13 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 12:37

Anglia - Danemarca. Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu, foștii mari arbitri internaționali, l-au pus la zid pe Danny Makkelie. Și pentru penalty, și pentru că a lăsat jocul să continue cu două mingi pe teren: „Nici la Dolhasca nu vezi așa ceva. Cei de la VAR? Niște mormoloci”.

Cei doi mari arbitri din fotbalul nostru, Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu, l-au atacat dur pe Danny Makkelie. Și nu i-au reproșat doar penalty-ul. Porumboiu a fost stupefiat că arbitrul olandez a lăsat jocul să continue, deși erau două mingi pe teren, Sterling trecând în sprint la doar un metru de al doilea balon.

Adrian Porumboiu: „A doua minge e corp străin. Era ca o vacă în mijlocul jocului"

„Nici nu ar mai fi trebuit să se ajungă la discuția despre 11 metri. A doua minge pe teren, Doamne, așa ceva vezi doar la echipe sătești! De fapt, nu vezi nici la Dolhasca. A doua minge e corp străin, era ca o vacă în mijlocul jocului, nu poți să joci cu un corp străin. Automat, oprești faza, oprești jocul!".

Nu s-a oprit: „Penalty-ul ca penalty-ul, poți să te păcălești. Dar asta cu a doua minge e de cascadorii râsului. Cum să n-o observi, e în fața ta? Poate doar dacă ai fumat cânepă! La câtă pregătire fac arbitrii... Sunt lucruri pe care nu le accepți. Nu poți. E ridicol, de râsul lumii! Și cu VAR, și cu tot. Păcat!".

Adrian Porumboiu: „Sterling cade dinainte. Simte piciorul și se aruncă"

Cât despre lovitura de pedeapsă, Porumboiu nu a avut nicio ezitare: „Nu e penalty! Sterling cade dinainte. Simte piciorul adversarului și se aruncă în față. Uită-te atent, fundașul danez cu numărul 5 pune piciorul în pământ, nu are nicio clipă intenția să-l faulteze. Nu a fost o barieră. Englezul s-a prăvălit peste el. Nu poți da 11 metri, e sport de contact. Ca să dictezi penalty, trebuie să-l lovească. Și nu-l lovește".

Îi ceartă și pe asistenții video: „Cei de la VAR au fost niște mormoloci". Dar spune: „Dacă arbitrii VAR sunt sub cota centralului, n-au vrut să-l contrazică".

E o regulă nescrisă în arbitraj. Când dai un asemenea penalty, trebuie să fie cert. Acum, această certitudine nu a existat - Adrian Porumboiu, fost arbitru FIFA

Ion Crăciunescu: „E contact ușor, dar piciorul danezului nu e un obstacol"

La rândul său, Crăciunescu este convins că „nu a fost penalty. E contact ușor, piciorul danezului nu e un obstacol. Arbitrul a fost păcălit de contact. Nu a avut nicio clipă de ezitare, dar a greșit. Nu a fost o împiedicare, și căderea ar fi fost alta dacă era împiedicare".

Cel care a arbitrat finala Ligii Campionilor din 1995, Ajax - Milan 1-0, spune că „la un asemenea nivel, când se decide finalista unui Campionat European, lucrurile trebuie să fie clare, fără interpretare. Nu poți căuta un fragment dintr-un tablou întreg ca să-ți explici decizia".

Ion Crăciunescu: „Nu dați penalty! O să iasă un scandal cât casa. Și a ieșit"

Concluzia sa: „Niciodată, acesta nu poate fi un penalty. La astfel de faze, le-aș spune arbitrilor foarte clar. Nu dați penalty! O să iasă un scandal cât casa. Și a ieșit acum, normal că a ieșit. Pentru un arbitru, golurile, eliminările și loviturile de pedeapsă sunt cele mai importante momente. Cu ele nu te poți juca. Nu ai voie".

Makkelie a fost atât de sigur de ce a văzut încât nu a mai simțit nevoia să revadă faza. Sau poate cei de la VAR i-au dat dreptate. A greșit. Toți au greșit - Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA

Citește și alte știri de la Euro 2020:

Danezii sunt furioși și protestează: „Sterling și Makkelie, niște ticăloși!"

Balaj a dat verdictul » Decizia care se impunea în Anglia - Danemarca: „Sută la sută VAR-ul n-ar fi intervenit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
adi2306
adi2306  •  08 Iulie 2021, 21:54
Postat de joze_maurinio pe 08 Iulie 2021, 17:01

Craciunila si Porumbacu nu pot sa spuna adevarul, ca au fost si ei parte la viata lor. Cum sa-i faci mormoloci pe aia cand trebuie sa le spui pe nume: hoti! Cand un lucru e clar si aia vin si spun ca nu e asa, e clar ca ei sunt hotii, nu tu, spectatorul! Penalty a fost la penalul de Kane in finalul celor 90 de minute, chiar clar! L-a mai si facut de ras pentru ca habar are sa bata penalty, ca si pe Sterling, care habar are ce e ala fotbalul. Degeaba au preturi de sute de milioane cand ei sunt la nivelul de joc al unui Gigi Becali sau Mehme Stoika.

Corect in mare parte ce spui, dar esti greşit in privinta lui Sterling. Sa spui ca habar n-are ce este fotbalul este fie din ura, sau cunoşti sportul asta doar de la televizor.

joze_maurinio
joze_maurinio  •  08 Iulie 2021, 17:01

Craciunila si Porumbacu nu pot sa spuna adevarul, ca au fost si ei parte la viata lor. Cum sa-i faci mormoloci pe aia cand trebuie sa le spui pe nume: hoti! Cand un lucru e clar si aia vin si spun ca nu e asa, e clar ca ei sunt hotii, nu tu, spectatorul! Penalty a fost la penalul de Kane in finalul celor 90 de minute, chiar clar! L-a mai si facut de ras pentru ca habar are sa bata penalty, ca si pe Sterling, care habar are ce e ala fotbalul. Degeaba au preturi de sute de milioane cand ei sunt la nivelul de joc al unui Gigi Becali sau Mehme Stoika.

paiazze
paiazze  •  08 Iulie 2021, 16:40

Dupa un asemenea "atac dur", am auzit ca englezii au cerut rejucarea meciului din semifinale, fara spectatori. Totul de frica celor doi fosti legendari arbitri romani care asteapta si azi acordarea titlului de Sir in Marea Britanie.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează