INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ELVEȚIA

Tensiuni la elvețieni! Selecționerul îl atacă pe căpitanul Granit Xhaka

Murat Yakin (dreapta), selecționerul Elveției, îl atacă pe căpitanul Granit Xhaka (spate). Foto: Imago Images
Murat Yakin (dreapta), selecționerul Elveției, îl atacă pe căpitanul Granit Xhaka (spate). Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 11:57 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 12:56

Murat Yakin (49 de ani), selecționerul Elveției, i-a plătit o poliță căpitanului Granit Xhaka (31), care, după tragerea la sorți a grupelor preliminare, ceruse „zece victorii din zece”. Fostul internațional Kubilay Turkyilmaz i-a sugerat lui Yakin să renunțe la fundașii Fabian Schar (31) și Ricardo Rodriguez (31) și la portarul Yann Sommer (34).

Remiza de duminică, cu Belarus (3-3), a treia în ultimele patru meciuri din preliminariile Euro 2024, a declanșat noi tensiuni la elvețieni.

Finalul din Elveția - Belarus naște suspiciuni în România: „A fost dubios. Dacă mie mi se întâmpla așa ceva, îi mâncam!”
ELVEȚIA - BELARUS 3-3
Finalul din Elveția - Belarus naște suspiciuni în România: „A fost dubios. Dacă mie mi se întâmpla așa ceva, îi mâncam!”

Murat Yakin, selecționerul Elveției, îl „înțeapă” pe căpitanul Granit Xhaka

Selecționerul adversarilor noștri, Murat Yakin, a ținut neapărat să-l „înțepe” pe căpitanul său, Granit Xhaka: „Unii au afirmat că în această grupă ar trebui să câștigăm toate cele zece meciuri. Acum vedeți cât de dificil este. Și trebuie să pui umărul până-n ultima secundă”.

Mijlocașul în vârstă de 31 de ani ceruse „zece victorii din zece” imediat după tragerea la sorți!

Întrebat dacă naționala este pe drumul cel bun, căpitanul a răspuns: „Habar n-am, nu sunt antrenorul, nu sunt responsabilul Federației. Dar felul în care am jucat a fost exact cum am arătat toată săptămâna”.

Granit Xhaka, căpitanul Elveției: „Nu ne-am antrenat așa cum trebuia”

Yakin i-a plătit-o astfel lui Xhaka, pentru atacul pe care jucătorul lui Bayer Leverkusen îl lansase la adresa sa la finele remizei cu naționala Kosovo (2-2). Atunci, ca și împotriva României (2-2), reprezentativa Țării Cantoanelor scăpase victoria printre degete, în final.

După meci, Xhaka a criticat în mod deosebit pregătirea jocului, spunând: „Cred că nu ne-am antrenat așa cum trebuia de fapt să ne antrenăm. Și am avut foarte, foarte puțină viteză și n-am intrat în dueluri. Părea că disputăm un amical sau jucăm în parc. Din păcate, nu funcționează așa”.

O legendă îi cere lui Murat Yakin să renunțe la Fabian Schar, la Ricardo Rodriguez și la Yann Sommer

O legendă a Elveției, Kubilay Turkyilmaz, îi ia apărarea selecționerului, „nu el ar trebui să plece”, și îi sugerează „să renunțe la jucătorii în care a avut încredere, dar nu i-au adus siguranță în ultimele meciuri. Mă gândesc la Fabian Schär, la Ricardo Rodriguez și la Yann Sommer. Ei ar trebui înlocuiți cu tineri «înfometați»”.

Tricolorii vor întâlni Elveția la București, pe 21 noiembrie, în ultima etapă din grupa I, a preliminariilor Euro 2024. 

Citește și:

Răducioiu simte că ultimul transfer l-a „stricat” pe internaționalul român: „Nu mai e rapid, percutant”

Ies la iveală noi detalii » Teroristul care a ucis doi suporteri suedezi luni seară la Bruxelles a fost împușcat în momentul în care a fost capturat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  17 Octombrie 2023, 14:03

...trebuie spus adevarul despre Elvetia ...o echipa slaba care a luat 6 goluri de la Portugalia ...daca nici pe acestia nu i batem ...nu meritam la Euro ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează