INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ISRAEL

Israel se întoarce în orașul care îi dă fiori » Anunț oficial pentru barajul cu Islanda: câștigătoarea poate înfrunta România

Foto: Raed Krishan (GSP)
Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 13:07 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 14:01

Israel va juca la Budapesta împotriva Islandei, în barajul pentru calificarea la EURO 2024.

Israelienii se întorc astfel în orașul în care au pierdut cu România, scor 1-2, în preliminariile EURO. Acel meci i-a calificat pe „tricolori” la turneul final și a scos Israelul din cursa pentru calificarea directă.

Gabi Tamaș dorit înapoi la Dinamo! Negocieri cu Andrei Nicolescu pentru o poziție-cheie
DINAMO
Gabi Tamaș dorit înapoi la Dinamo! Negocieri cu Andrei Nicolescu pentru o poziție-cheie

Israel va juca în baraj, datorită parcursului din Liga Națiunilor 2022. Dacă trece de Islanda, va înfrunta câștigătoarea dintre Bosnia și Ucraina. Echipa care se va califica la EURO va juca în grupa României, din care mai fac parte Belgia și Slovacia.

Israel - Islanda se dispută la Budapesta

Cum războiul dintre Israel și Palestina continuă, meciul cu Islanda nu se poate juca Israel. Astfel, israelienii au recurs la varianta cea mai la îndemână, Budapesta, acolo unde au evoluat și în preliminariile EURO.

Totul e oficial, potrivit AFP, deși stadionul pe care se va juca barajul nu a fost anunțat. Cu România, Israel a jucat la Felcsut, în orașul natal al lui Viktor Orban, pe o arenă de 3.800 de locuri.

12 țări au solicitat excluderea din fotbal a Israelului

12 țări din Orientul Mijlociu au solicitat ca Israel să fie exclusă din competițiile organizate de UEFA și de FIFA, din cauza conflictului militar din Palestina cu gruparea teroristă Hamas.

Palestina, Arabia Saudită, Qatar și Emiratele Arabe Unite se numără printre statele care au trimis o scrisoare comună pe adresa celor două foruri, informează site-ul news.sky.com.

Documentul redactat a fost primit inclusiv de toate cele 211 federații naționale, printre care și Federația Română de Fotbal, forul condus de Răzvan Burleanu.

Demersul celor 12 state are ca scop o sancționare a Israelului pe baza unui model asemănător cu cel al Rusiei în urma declanșării războiului din Ucraina. Șansele de reușită sunt însă nule, ținând cont de faptul că Hamas a pornit conflictul cu Israel.

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Imaginile bucuriei alături de galerie, după ce „tricolorii” au câștigat 2-1 cu Israel

Citește și:

Modificare după 114 ani la Manchester United » Decizia luată de noul acționar
MANCHESTER UNITED
Modificare după 114 ani la Manchester United » Decizia luată de noul acționar
Verdictul dureros dat de presa spaniolă în privința lui Ianis Hagi: „Este una dintre dezamăgirile sezonului!”
STRANIERI
Verdictul dureros dat de presa spaniolă în privința lui Ianis Hagi: „Este una dintre dezamăgirile sezonului!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează