INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GERMANIA

Germania vrea să-l naturalizeze pe atacantul de 18 ani al lui Bayern, dorit și de Franța

Rudi Voller e tentat de ideea de a-l naturaliza pe Mathys Tel (stânga)
Rudi Voller e tentat de ideea de a-l naturaliza pe Mathys Tel (stânga)

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 12:47 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 12:47

Directorul sportiv al Federației Germane (DFB), Rudi Voller, e tentat de ideea de a-l naturaliza pe Mathys Tel. Atacantul lui Bayern, 18 ani, e fericit deocamdată să reprezinte Franța, la Under 21, iar impresarul Gadiri Camara apreciază interesul de care se bucură clientul său: „Asta arată că germanii îl iubesc pe Mathys și îi apreciază munca”.

La Bayern din 2022, Mathys Tel a „explodat" în acest sezon. Șase goluri în 11 meciuri oficiale, de fiecare dată venind de pe bancă! Iar nemții, în criză mare de atacanți la echipa națională, se gândesc să-l naturalizeze pe atacantul francez în vâstă de 18 ani.

Real Madrid nu l-a luat pe Kylian Mbappe de frică?! „Dacă am fi făcut o mișcare greșită, asta s-ar fi întâmplat”
REAL MADRID
Real Madrid nu l-a luat pe Kylian Mbappe de frică?! „Dacă am fi făcut o mișcare greșită, asta s-ar fi întâmplat”

Rudi Voller: „Cu siguranță putem încerca”

Directorul sportiv al Federației Germane (DFB), Rudi Voller, n-ar zice nu: „Este un mare atacant. Cu siguranță putem încerca. Dar, în cele din urmă, jucătorul însuși și familia decid. Rădăcinile lui sunt foarte franceze”.

Expertul în migrație Philipp Pruy a confrmat pentru revista Sport Bild că legal este posibil și că Tel ar putea solicita un pașaport german încă din 2025. De asemenea, foarte important este că el n-a bifat până acum niciun minut pentru prima reprezentativă a Franței. În caz contrar, conform regulamentelor FIFA, nemții n-ar fi avut nicio șansă.

Mathys Tel: „Sunt foarte fericit să fiu aici”

Convocat de selecționerul Thierry Henry la repezentativa U21 a Cocoșului Galic, atacantul în vârstă de 18 ani nu pare deocamdată foarte atras de idee: „Sunt foarte fericit să fiu aici. Nu există nimic mai bun decât sentimentul de a reprezenta Franța”.

Însă la naționala mare, concurența este imensă: Kylian Mbappe, Randal Kolo Muani, Marcus Thuram, Antoine Griezmann și Olivier Giroud. Nemții, în schimb, nu au decât un „vârf” veritabil, Niclas Fullkrug, iar din urmă nu vine nimeni.

Impresarul Gadiri Camara: „Am văzut declarația lui Voller”

Și din acest motiv, mult mai circumspect în declarații s-a dovedit impresarul lui Tel, Gadiri Camara: „Nimeni nu ne-a vorbit deocamdată despre această posibilitate. Am văzut declarația lui Rudi Völler și asta arată că toți germanii îl iubesc pe Mathys și îi apreciază munca. Sincer să fiu, Mathys este concentrat acum pe reprezentativa Under 21 . Nu vreau să-i împovărez capul cu asta”.

Reprezentativa Germaniei ar putea miza pe Tel abia din 2027. Ca să primească cetățenia, el trebuie să aibă 5 ani neîntrerupți locuiți în țară, deci ar mai avea de așteptat încă 4 ani. 

Match Preview România - Andorra:

Citește și: 

Ce răspuns a dat Antonio Conte ofertei venite de la Napoli: „Este nevoie de un mare respect și educație”

Anunțul curios al lui Harry Kane » Până când vrea să joace fotbal

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează