INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

FOTO Fotbalistul lansat de FC Voluntari a fost titular în victoria serii din Europa League

Aissa Laidouni, în dreapta / foto: Imago Images
Aissa Laidouni, în dreapta / foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2023 14:03 / Actualizat vineri, 24 februarie 2023 14:24

Aissa Laidouni (26 de ani), fostul mijlocaș al lui FC Voluntari, a prins transferul carierei la începutul anului și profită din plin de oportunitatea primită. Ajuns la Union Berlin de la Ferencvaros, fotbalistul tunisian a fost titular în supermeciul cu Ajax Amsterdam din Europa League, câștigat de nemți cu 3-1, după 0-0 în turul din Olanda. 

Laidouni a început din postura de titular duelul cu Ajax, considerat de microbiști cel mai spectaculos al serii. 

„Revelația” din Bundesliga a confirmat și în Europa League că e pe val și le-a predat batavilor o adevărată lecție de fotbal, la care a luat parte din plin și fostul fotbalist din Liga 1. Laidouni a fost înlocuit în minutul 65 cu norvegianul Morten Thorsby, când scorul era deja 3-1.

Pentru un loc în „sferturi”, Union Berlin, aflată și în lupta pentru titlu în Bundesliga, se va duela cu belgienii de la Royale Union Saint-Gilloise. Meciurile din „optimi” sunt programate pe 9, respectiv 16 martie.

Miracolul din Berlin » Cum și de ce se schimbă echilibrul de forțe în Bundesliga: decăderea Herthei și ascensiunea lui Union
GERMANIA
Miracolul din Berlin » Cum și de ce se schimbă echilibrul de forțe în Bundesliga: decăderea Herthei și ascensiunea lui Union

Aissa Laidouni a adus o sumă importantă în conturile lui FC Voluntari

„Vreau să joc la cel mai înalt nivel, într-unul dintre cele mai tari campionte din lume. Abia aștept să-mi testez calitățile în Bundesliga. Din ce am văzut până acum, Union e un club ambițios, cu o atmosferă de familie. Sunt convins că mă voi adapta bine și voi avea succes”, spunea Laidouni, după prezentarea la Union Berlin. 

Aissa Laidouni a jucat între iulie 2018 și august 2020 la FC Voluntari, perioadă în care a contabilizat 56 de apariții, a marcat 7 goluri și a dat 5 pase de gol. În august 2020, Aissa Laidouni se transfera la Ferencvaros, în schimbul sumei de 600.000 de euro. În tricoul formației din Budapesta, tunisianul a adunat 103 apariții, reușind să puncteze de 9 ori și să livreze 16 pase de gol.

Totodată, gruparea ilfoveană ar urma să primească 615.000 de euro, adică 15% din cei 4,1 milioane de euro pe care nemții i-au scos din buzunar pentru a-l lua de la Ferencvaros.

Aissa Laidouni a jucat la Campionatul Mondial din Qatar

Aissa Laidouni a evoluat în tricoul naționalei Tunisiei la Campionatul Mondial din Qatar. Fotbalistul a bifat 87 de minute în remiza contra Danemarcei, 0-0, a jucat 66 de minute în înfrângerea contra Australiei, scor 0-1, și a fost integralist în victoria obținută de africani în fața Franței, scor 2-1.

VIDEO Cum a ajuns Aissa Laidouni în Liga 1: „La început, ne-a întrebat dacă avem medic la echipă!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Tragerea la sorți a„optimilor” Europa League: cu cine joacă granzii Manchester United, Arsenal sau Juventus

O legendă a lui Manchester United îl critică pe Bruno Fernandes, după meciul cu FC Barcelona: „Îi este dator echipei!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
gheorghe
gheorghe  •  24 Februarie 2023, 18:02

...că e negru și musulman....de aia nu le a luat. A declarat de nenumărate ori , ,, războinicul luminii "....ii are pe ai lui , săritori de coardă (la propriu și la figurat)mbappe, Micu, tase, și toate celelalte țepe....

gazistu
gazistu  •  24 Februarie 2023, 15:38

toata lumea so mirat ce cauta franco-algerianul in Liga1; si Gigi tot "dadea târcoale" pe la el, dar nu l-a luat ca nu e roman, el vrea romani. Nu vede ca fotbalsitii romani sunt slabi, pretentiosi si cer salarii mari.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează