INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ATHLETIC BILBAO - DINAMO 3-0 (4-1 LA GENERAL)

Athletic Bilbao - Dinamo 3-0 // Analiză dură a lui Cornel Dinu: "Una înseamnă Aduriz, Garcia, Muniain și alta înseamnă vârfurile lui Dinamo sau Hanca"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 03 august 2017 23:53

Dinamo a pierdut cu 0-3 în deplasare cu Athletic Bilbao și a fost eliminată în turul al treilea al Europa League cu scorul de 1-4, iar Cornel Dinu a analizat diferențele dintre cele două formații.

"Diferența s-a făcut în clasă și realism, pentru că în prima repriză, timp de 20 de minute Dinamo a blocat jocul celor de la Bilbao, apoi a venit această eficiență maximă mentală și tactică a bascilor.

Au fost 3 situații din care au marcat 2 goluri din centrări de pe dreapta. Romera a fost total depășit de fază la primul gol. Din păcate, în repriza a doua Bilbao s-a retras, a jucat pe contraatac, nu s-a întrebuințat și așa a venit ocazia lui Mahlangu.

Dinamo a controlat posesia, dar n-a ajuns în careu. Una înseamnă Aduriz, Garcia, Muniain, Susaeta și alta înseamnă vârfurile de atac ale lui Dinamo, care n-au avut mingi, sau Hanca", a spus Dinu la TVR. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
1663755793951448
Costi Costinel  •  05 August 2017, 14:45

Ca Dinu face "panseuri" ... pana la urma e vina voastra !!In loc sa fie in club , voi il aveti pe Danciulescu !!! Poate ca Negoita a scos dinamo din insolventa , dar de cinci ani echipa ..doar supravietuieste . De aia nu are loc Dinu la dinamo . "Nea Cornel " a facut performanta la viata lui!- pacat

bogat
bogat  •  04 August 2017, 16:24

Nea Dinu face panseuri. E usor sa critici, ar fi fost interesant sa auzim niste solutii de la cineva cu asa de multa experienta. Spune despre Romera ca e slab, dar nu sufla niciun cuvant despre catastrofa de Filip de ex. care mie mi se pare cela mai slab jucator din lotul actual al lui Dinamo. Care Dinamo nu are fortza sa se bazeze doar pe jucatori crescuti de ei si nici sa-i tina o perioada suficienta pentru a culege roadele. Jucatorii romani sunt formati prost, pe principiile de acum 50 de ani. La copiii ai de obicei pe cate un Nea, eventual betziv si shpagar, care face alergari usoare in jurul terenului, ceva flotari genuflexiuni si putin streching, iar apoi imparte grupa in doua si le da o minge sa alerge. La nivel de juniori e ori un fost fotbalist de valoare medi, ori unul care a absolvit facultatea de sport dar nu prea are practica pe niciunde. Asta e o gluma si nu 'academie' de fotbal. In alte parti au program de pregatire profesionist si cu plan facut pana la maturitate. In Germania au concurenta inca de la grupele de copii unde in fiecare an sunt dati afara cei mai slabi 1-2. Asta fiind parte din pregatirea psihica si crearea mentali Iar scoala merge in paralel pentru ca un fotbalist talentat dar idiot nu va putea performa la un nivel prea inalt. Carentele astea de pregatire devin bariere de netrecut pentru fotbalistii romani. Fizic nu vor fi niciodata competitivi cu straini, ca mental sunt prashtie, iar daca fac ceva banutzi se linistesc definitiv.

redbuldog
redbuldog  •  04 August 2017, 13:57

Hai sa fim seriosi...e o diferenta uriasa intre Primera si liga noastra!In conditiile,in care la Dinamo se transfera,mult,des si jucatori doar bunicei,majoritatea mediocri,care nu pot avea ,,expunere" internationala sau europeana,prezenta in astfel de competitii nu poate fi decat ,,meteorica" si asta e valabila pentru tot fotbalul ,,mioritic"!Trebuie multa munca dar mai ales constanta si stabilitate,nu numai financiara,ci si la nivel managerial pe latura strict sportiva,la nivel de club,pacat de ideile lui Negoita...dezvoltarea echipelor de copii si juniori,care dupa ce au avut rezultate notabile,tinerii cu potential,sunt ,,risipiti" sau nu primesc sanse de integrare in prima echipa,doar acum Gurita,pare ca vrea sa schimbe aceasta mentalitate paguboasa..Ca o concluzie dupa aceasta dubla cu bascii,Dinamo pare a fi competitiva,la nivelul axului central,aparare si mijloc,mai putin atacul,si deficitara pe partile laterale,Filip si Romera slabi,depasiti la mai toate duelurile,ca si mijlocasi de benzi,Hanca si partial Salomao,raman la parerea ca ,Mahlangu nu trebuie jucat pe centru ci mai degraba pe latura stanga,iar in atac ar fi bine sa se aduca un al doilea varf autentic,eventual promovarea lui Neicutescu...

Vezi toate comentariile (47)
Comentează