INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LEVADIA TALLINN - PANDURII, AZI, ORA 19:00, NETELEVIZAT, LIVETEXT PE GSP.RO

Avionul debutanţilor » Pandurii au ajuns în Estonia pentru partida cu Levadia Tallinn. Meciul nu va fi televizat

Nistor va juca în această seară primul său meci european, apoi ar putea să fie și el vîndut, așa cum a recunoscut Marin Condescu +1   FOTO
Nistor va juca în această seară primul său meci european, apoi ar putea să fie și el vîndut, așa cum a recunoscut Marin Condescu

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 15 iulie 2013 22:00

Gorjenii joacă în această seară primul meci în cupele europene, într-un oraş în care transportul în comun e gratis, iar ţipetele pescăruşilor îţi ţiuie în urechi.

Acum două decenii şi mai bine, de pe aeroportul din Craiova decola marea echipă a Universităţii care pleca să se ia la trîntă cu Europa. Ieri dimineaţă, cu noaptea-n cap, către capătul continentului a zburat Pandurii, trupa rămasă să lupte în numele Olteniei cu eurocupele.

Charterul ce i-a dus pe gorjeni la Tallinn a lăsat în urma lui un oraş în care s-au avortat două Universităţi şi-n care oamenii se ceartă pe culori, pe emblemă, pe palmares, pe imn, pe tradiţie şi pe naiba mai ştie ce.

Pe urmele lui Clinton şi Copperfield
După două ore şi jumătate de zbor, "pandurii" au tras la hotelul Radisson Blu Olimpia din capitala Estoniei, un stabiliment de 4 stele pe ai cărui pereţi zîmbesc Hillary Clinton, Richard Clayderman, David Copperfield sau Montserrat Caballe, cîteva dintre personalităţile care i-au trecut pragul.

Dacă ziua soarele încălzeşte oraşul pînă către 20 de grade Celsius, seara, curenţii care trag dinspre Marea Baltică topesc temperatura serios. 420.000 de oameni vieţuiesc la Tallinn, cam o treime din întreaga populaţie a ţării ce şi-a eliberat grumajii de sub fălcile vechii URSS în mod oficial în august 1991.

4 euro o bere!
Statisticile indică la Tallinn un salariu mediu care bate la 800 de euro pe lună, dublu faţă de România, asta fiind şi una din explicaţiile pentru care la prînz oraşul e pustiu, pentru ca seara terasele şi străzile pietruite, ceva gen Sighişoara noastră, să fie full. O cafea e 3 euro, o bere 4, iar o salată 10! Se circulă de voie cu maşina, iar motivul te lasă interzis, fiindcă în Tallinn transportul în comun, indiferent de mijloc, e gratis. Dar asta doar pentru rezidenţii capitalei estoniene.

Galerie din 15 români
Aseară, de la ora 19:00, ora locală e aceeaşi cu a României, oltenii au efectuat antrenamentul oficial pe "Kadrioru", arena de 4.750 de locuri pe care evoluează Levadia. De altfel, avionul gorjenilor a fost unul al debutanţilor.

Din întreg lotul, numai portarul Răzvan Stanca, plus Eric şi Breeveld au mai jucat în cupele europene, primul cu Steaua, ceilalţi doi cu Gaz Metan Mediaş. Diseară, se estimează că tribunele nu se vor umple nici pe jumătate, la un preţ general al biletelor de 5 euro.

Pe lîngă cei cîţiva fani care au însoţit echipa de acasă, Pandurii vor fi încurajaţi astă-seară şi de 15 români ce lucrează în Estonia şi care au contactat clubul gorjean pentru a le facilita accesul la meci.

"Vrem banii!"
Action Sport Trading SRL, distribuitor de echipamente sportive, a trimis un memoriu către FRF şi DNA, în care atrage atenţia asupra faptului că Pandurii a folosit un echipament provenit de la firmă, fără să plătească. Daniel Băloi şi Viorel Temelescu, doi dintre conducătorii clubului, dar şi acţionari la Umbrosport, au achitat echipamentul din bani publici fără a mai plăti si distribuitorul. (George Stanciu)

"Am venit la Tîrgu-Jiu pentru Pustai şi pentru Europa, am de gînd să joc cît mai multe meciuri în această competiţie" (Eric de Oliveira, mijlocaş Pandurii)

"În mod normal, ar trebui să ne calificăm! Pentru a ajunge în grupe avem nevoie şi de noroc" (Cristian Pustai, antrenor Pandurii)

1,60 e cota oferită de Stanleybet pentru un succes al Pandurilor diseară. Victoria estonienilor e cotată la 4,75

1,93 e cota oferită de Stanleybet pentru ca în partida de la Tallinn să se înscrie minimum 3 goluri

579196-levadia-pandurii.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  16 Iulie 2013, 10:21
Postat de ervfr pe 16 Iulie 2013, 09:33

Da-mi voie sa te contrazic, sub un anumit aspect. Orasul nu este scump, in comparatie, de exemplu cu orasele din Finlanda, o tara vecina, sa zicem. Un oras superb pentru vizitat, peste Praga, parerea mea. Intr-adevar nu este un oras plin de viata, intre ghilimele, il mai anima finlandezii care vin cu ferry..plin de femei.....Cu fotbalul cam la pamant estonienii asa ca prima sansa apartine Pandurilor. Bafta multa!!!!

Stiu, am parcurs drumul Tallin-Helsinki cu vaporul. Preturile in Finlanda sunt atat de mari incat odata intrati in apele teritoriale finlandeze s-a inchis barul pe vas (au niste taxe imense la alcool). Drumul inapoi l-am facut intr-o vineri dupa-masa cand puhoaie de finlandezi trec Baltica pentru turismul bahic (beau de sting la preturi mai mici in week-end). Cum am trecut de granita finlandeza si s-a deschis barul toti au navalit la bautura si pana in Tallin erau morti de beti deja. Unul o patise rau, se dezechilibrase si s-a lovit la cap, avea un bandaj imens plin de sange deja in jurul capului cand am coborat in port. Ce sa zic, interesant... :-)

cosmin97
cosmin97  •  16 Iulie 2013, 10:12

Da cam asa e in Estoia a fost prezentată bine de ziarist ,eu am fost la Tallinn si la Tartu de vreo 4 ori , aceste doua orașe organizează turnee internaționale de juniori frecvent pe timpul verii la care participa echipe din Anglia,Italia,Suiedia,Norvegia,Danemarca ,Lituania,Latvia,Estonia si Finlanda cu care am participat, cu echipa TPS. Turku si am obținut un loc 3, o medalie frumoasa datorită faptului ca am învins niste echipe de top ale fotbalului european.Nu trebuie sa-i subestimam pe estonieni in ultimul timp au evoluat in bine,sunt capabili de surprize iar eu ca roman doresc ca Pandurii sa câștige si poate îl conving pe tata sa tragem o fuga la meci .HAI PANDURI

pipashu
pipashu  •  16 Iulie 2013, 09:59

Schimbati poza cu orasul ca va faceti de rusine. In poza aia e Stockholmul. Va activati repede cand cineva spune in loc de Bucuresti Budapesta dar voi chiar nu verificati nimic.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează