INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  HAJDUK SPLIT - FCSB, JOI, 21:45, PRO TV, GSP.RO

CORESPONDENȚĂ DIN CROAȚIA // Discurs optimist al lui Dică înainte de Hajduk: "Asta e gândirea mea" + nu se teme de fanaticii din Split

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 08 august 2018 19:45

Nicolae Dică este foarte optimist în preajma unui meci decisiv pentru el şi pentru FCSB. A vorbit doar despre victorie şi a spus că echipa nu se teme de Hajduk sau de Torcida. 

Optimist. Zâmbitor. Dezinvolt în declaraţii şi ferm. Vorbind doar de victorie pe "Poljud". Aşa a apărut Nicolae Dică la întâlnirea oficială cu media din această seară. Aceeaşi mină pozitivă o arbora antrenorului de 38 de ani şi la plimbarea de dimineaţă, prin centrul vechi al Splitului. Departe de imaginea lui Nick de la finele campionatului trecut, îngrijorat, abătut, îngândurat.

N-a ocolit nicio întrebare, a replicat şi atunci când a trebuit să ofere răspunsuri ce-l priveau şi pe Gigi Becali, după noile intervenţii, verbale, ale patronului.

"Hajduk e foarte agresivă acasă, este un adversar de temut, trebuie să facem un joc perfect joi seară ca să câştigăm. Terenul de pe Poljud... Suntem obişnuiţi cu gazonul mai rău, de pe Naţional Arena, am câştigat şi cu Rudar, şi cu Iaşiul, am dat câte patru goluri. 

Basici a plecat, au mai rămas Said, Ivanovski, care ştie echipa noastră, probabil mai sunt adversari care ne pot crea probleme. Ştim că suporterii lor sunt fanatici, dar am mai jucat împotriva a 30.000-40.000 de oameni care ne erau împotrivă, nu ar trebui să avem probleme, ştim să jucăm sub presiune. N-ar trebui să fie o problemă. Trebuie să fim conştienţi că e o partidă foarte grea, important e să câştigăm. Dacă vom învinge, avem prima opţiune la calificare. Gândirea mea e cât mai sus, vorbesc mereu numai de victorie. Dacă facem şi-un egal, e clar că rămânem în lupta de calificare

Teixeira s-a antrenat cu echipa în ultimele zile, este în lot, vom vedea în ziua meciului dacă va fi titular. Avem 20 de jucători, mergem apoi la Mediaş direct, vor fi schimbări pentru partida de campionat.

...despre criticile patronului îndreptate spre Bălașa:"Am avut o discuţie cu Bălaşa, i-am explicat ce aştept de la el, ne-a ajutat mult. Nu trebuie să simtă ameninţare, dacă va mai veni un fundaş central, poate crea concurenţă"

...despre stadiul în care se află Rusescu: "Trebuie să avem răbdare cu Ruse, n-a mai jucat de multă vreme, are doar un amical acum vreo două săptămâni. Dar o să-l ajut să se integreze repede, voi accelera revenirea lui, aşa cum am făcut şi cu Gnohere, avem nevoie de oameni de atac"

...despre Moruțan: "A avut evoluţii bune de când a venit la echipă, are un caracter frumos, iar evoluţiile acestea nu-l vor schimba. E conştient că încă n-a câştigat nimic".

"Dacă ne vom califica, am putea da peste un adversar mai greu în play-off, Slovan Bratislava sau Rapid Viena" Nicolae Dică, antrenor FCSB

"Sunt bucuros să vin aici, să joc pe Poljud. Pot spune că Split este a doua mea casă. Cred că suntem o echipă bună şi vrem să obţinem un rezultat bun pentru retur"
Antonio Jakolis, mijlocaş FCSB

"Nu mă voi bucura la gol"

Antonio Jakolis a fost azi la conferinţă şi a jucat şi rolul de translator. Foarte degajat, mijlocaşul ce-a evoluat şi pentru Hajduk a declarat: "Am câştigat Cupa cu Hajduk în 2013, un episod de istorie. Ce cred despre echipa de acum? Este o formaţie bună, cu jucători de calitate, va fi un meci foarte dificil. Nu cred că Mister a avut nevoie de sfaturi sau de informaţii de la mine, dânsul ştie şi are studiul său, a aflat tot ceea ce trebuie despre Hajduk. Sunt un fotbalist care a jucat la Hajduk, sunt din zonă, dacă voi juca şi voi marca, din respect, nu voi reacţiona în vreun fel anume". 

Vezi și:  

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
roadghost
roadghost  •  08 August 2018, 21:19

"Gandirea mea e cat mai sus" :))))...asta e de legenda, singura situatie in care gandirea lui Domnu Nicu poate fi sus e cand foloseste ascensorul..sau daca se duce sa antreneze prin Bolivia...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close