INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AJAX - MAN. UNITED 0-2

Dezamăgire imensă la Ajax: "N-am avut nicio șansă! Am fost prea slabi pentru Manchester"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2017 09:17

De Ligt, 17 ani, cel mai tânăr jucător dintr-o finală europeană, nu și-a ascuns supărarea: "Am pregătit altfel acest meci. Am vrut mult, am reușit puțin". Căpitanul Klaassen a observat cu amar: "Două erori și am pierdut. N-am avut nicio șansă".

După eșecul cu Manchester, 0-2 în finala Europa League, unii jucători de la Ajax încă nu înțelegeau ce li s-a întâmplat la Stockholm. VIDEO AICI

"N-a mers nimic, oricât am încercat. Nu știu de ce, totul a fost împotrivă", a spus Hakim Ziyech. A explicat coechipierul său Matthijs de Ligt, 17 ani, cel mai tânăr fotbalist dintr-o finală europeană: "Într-un asemenea meci, fiecare detaliu e important, totul trebuie făcut corect, la milimetru. Am pregătit altfel această partidă. Scopul nostru era să fim agresivi, să câștigăm duelurile și să profităm de mingile recuperate în terenul advers. Am vrut mult, am reușit puțin. Am fost prea slabi ca să rezistăm în fața lui United".

17 ani și 285 de zileavea ieri De Ligt. Cel mai tânăr jucător într-o finală de cupă europeană. Recordul era deținut de Jimmy Greaves din 1958 (18 ani, 13 zile)

"Această finală nu ne era destinată nouă"

La rândul său, căpitanul Davy Klaassen a recunoscut: "N-am fost buni. Două erori și am pierdut. N-am avut nicio șansă. Totul a mers așa cum a plănuit United". Și tehnicianul "lăncierilor" era dezamăgit la sfârșit. "Dacă ajungi într-o finală, vrei s-o câștigi. Dar, sincer, azi n-o puteam câștiga. Nu ne era destinată nouă", a declarat Peter Bosz, afectat de cât de ușor a deschis scorul Manchester: "Am făcut greșeală după greșeală, începând cu aruncarea de la margine".

"A fost un joc de-a șoarecele și pisica"

Frank de Boer, 14 trofee la Ajax ca jucător și 5 ca antrenor, a tras concluzia, dezamăgit: "A fost un joc de-a șoarecele și pisica. United nici nu s-a agitat, a acționat inteligent. A jucat numai cu mingi lungi, așteptând erorile adversarilor. În fotbal, ele apar mereu, cel puțin una sau două pe repriză. Iar Manchester a profitat".

Ajax 2017, cea mai tânără echipă din istoria finalelor europene (22 de ani și 282 de zile media de vârstă a titularilor), a pierdut la Stockholm tocmai din cauza lipsei de experiență. Manchester (27 de ani și 188 de zile) a copleșit-o. 

"Ajax a jucat static, fără profunzime. Nu a avut nici puterea, nici finețea pătrunderilor"
Frank de Boer, fost jucător și antrenor la Ajax

 

"Întotdeauna ne creăm ocazii, găsim fisuri în apărările adverse. Nu și acum. N-a mers nimic"
Hakim Ziyech, mijlocaș Ajax

 

"Am încercat să dăm tot ce-am avut mai bun, dar acum a fost mult prea puțin. A fost imposibil să reușim ce ne-am propus în fața unei echipe atât de experimentate"
Matthijs de Ligt, fundaș Ajax

 

"Dezamăgirea e mare și pentru mine. Totuși, dacă privim întreaga campanie europeană, ne-am luat medaliile de argint cu fruntea sus"
Peter Bosz, antrenor Ajax

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  25 Mai 2017, 14:57

Am ţinut cu Ajax dar m-a exasperat jocul lor static şi încâlcit, fără viziune şi temător. Un exemplu : spre final, minge primită excelent la 11 m de poartă, talonat dar, în loc de şut imediat, s-a scos singur în unghi mort şi a trebuit să paseze în spate, în afara careului...

spinoza
spinoza  •  25 Mai 2017, 13:27

Felicitari AJAX! Cruyff ar fi fost mandru de voi. O echipa de pusti a bagat in corzi pe MU. Nu gaseau aia mingea! Doua greseli si englezoii au taxat lipsa de experienta. In cativa ani o sa castigati cel putin un trofeu european!

christiano0
christiano0  •  25 Mai 2017, 13:17

Da, si mie mi s-a parut ca Mou a omorat meciul. Ajax a jucat, a pasat frumos, a incercat sa atace, dar s-a lovit de celebrul zid portughez. Oricum, un meci ok una peste alta. Bravo celor de la Ajax, o echipa frumoasa, au iesit cu capul sus !!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează