INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AJAX - STEAUA, JOI, 14 FEBRUARIE, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Filosofia adversarei Stelei din EL: "Căutăm mereu să ne surprindem adversarul!”

Articol de - Publicat luni, 14 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 14 ianuarie 2013 20:00

Frank de Boer (42 de ani), antrenorul lui Ajax, sustine că este într-o permanentă căutare de noi metode de antrenament pentru a rămîne mereu în faţa rivalilor din Eredivisie şi nu numai.

De Boer spune că încearcă mereu să le ofere o cît mai bună educaţie tinerilor ”lăncieri”. Este foarte cunoscut faptul că la Amsterdam există una dintre cele mai de succes pepinere, unde s-au format fotbalişti cu nume important în fotbalul mondial: Sniejder, Van de Vaart, Nigel de Jong sau Emanuelson.

"Toată lumea copiază stilul academiei lui Ajax, aşa că trebuie să găsim lucruri noi ca să putem să ne surprindem adversarii. Peste 10 ani, lumea va copia şi schimbările pe care le facem noi. Atunci vom veni iar cu ceva inovator", a spus fostul international olandez pentru Algemeen Dagblad.

Viitorul adversar al Stelei a facut o paralelă extrem de interesantă cu săritorul în înaltime, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 1968, din Mexic, Dick Fosbury.

”Noi vrem să fim ca Fosbury! Ani de zile, toată lumea a sărit cu stomacul peste bară, dar deodată cineva a sărit cu spatele: Fosbury. Toată lumea a zis că e nebun, dar peste doi ani s-au folosit toţi de aceeaşi tehnică. Aşa vrem să facem şi noi lucrurile la Ajax. Vrem să ajutăm jucătorii să atingă un nou nivel. Ei n-au nevoie de doi ani pentru a se adapta la rigorile din Eredivisie. Jucătorii vor avea parte de un tratament individual, diferit de al celorlalţi, încă de la o vârstă fragedă.", a mai spus De boer pentru Algemeen Dagblad, citat de digisport.ro.

Ajax va primi vizita Stelei, pe 14 februarie, în manşa tur a saisprezecimilor Europa League. Reuturul este programat pe 21 februarie, la Bucureşti.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ioan_plischi
ioan_plischi  •  15 Ianuarie 2013, 09:54

cu ce sa-l surprinda?! incepe cu un atacant in poarta, cu antrenorul secund motz de atac? daca vrei sa surprinzi cu adevarat un adversar singura conditie valabila este sa nu te vada nicio echipa cand joci cu altcineva si asta nu numai o luna-doua...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează