INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CHELSEA - EINTRACHT 1-1, 4-3 PEN. (1-1)

CHELSEA - EINTRACHT // FOTO Ovidiu Hațegan ar fi ajutat-o pe Chelsea! Două faze importante + ce notă a primit

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 10 mai 2019 11:11

Ovidiu Hațegan a primit nota 6 în Daily Mail, care îi reproşează că trebuia să-l elimine pe Azpilicueta (la fel, tabloidul Bild) în Chelsea - Eintracht, scor 1-1, 4-3 după loviturile de departajare: „Londonezii au fost norocoşi că n-a dat penalty la henţul comis de Kovacici”.

Chelsea a ajuns dramatic în a doua sa finală de Europa League, eliminând la loviturile de departajare joi pe Frankfurt, după un meci tensionat, deloc uşor şi pentru Ovidiu Haţegan.

Arbitrul român a condus în general bine jocul, autoritar. A dat şapte cartonaşe galbene, însă a avut şi unele scăpări. Putea acorda şi unul roşu, indulgenţa acestuia fiind remarcată de Daily Mail.

„Trebuia să-l elimine pe Azpilicueta, dar altfel a lăsat jocul să curgă bine”, au punctat englezii, acordându-i nota 6. Şi Bild l-a acuzat: „Căpitanul lui Chelsea îl faultează brutal pe Gacinovici, intrând cu talpa sus. Putea fi dat afară în minutul 82, Haţegan i-a dat numai «galben»”.

S-au cerut două penaltyuri

Englezii recunosc şi că trupa lui Sarri a riscat să fie sancţionată cu 11 metri imediat după pauză: „Chelsea a fost norocoasă că Haţegan n-a fluierat penalty la henţul comis în careu de Kovacici”.

Croatul loveşte mingea cu mâna în minutul 47, după ce deviase dintr-un coechipier. Arbitrul român a lăsat jocul să continue şi la altă fază în care Chelsea a solicitat lovitură de pedeapsă, la contactul dintre Da Costa şi Loftus-Cheek, minutul 12.

Fundaşul german îl jenează în careul mic pe atacant, însă parcă nu suficient de clar să se dicteze fault.

 hategan

Gol anulat cu ajutorul adiţionalului

Haţegan a mai avut o fază grea în prelungiri, când a anulat golul lui Azpilicueta (116), fluierând fault la portar după ce a comunicat cu adiţionalul Radu Petrescu în cască. „Trapp a interceptat mingea centrată înalt, apoi a scăpat-o din braţe după ce a fost atins uşor de spaniol. Din umărul căruia a ricoşat şi dincolo de linia porţii, însă din fericire românul nu a validat golul", a remarcat Bild. Contactul din careul mic îl acoperă pe Haţegan.

6 este nota primită de Ovidiu Haţegan şi în Gazzetta dello Sport pentru prestaţia de pe Stamford Bridge

 Vezi și:

VIDEO + FOTO Ante Rebic a oferit faza serii! Ce făcea înainte ca Luka Jovic să marcheze

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
caminero
caminero  •  10 Mai 2019, 16:05

E-te na, i-a ajutat pe Chelsea ... păi dacă voia să-i ajute, le valida golul ăla din prelunguiri, unde a foast un pic de fault la portar (nu foarte evident), un pic de preluare a mingii cu umărul (nu-i un capăt de țară) și apoi introducere a ei în poartă cu celălalt braț (aproape insesizabil).

adymartianul
adymartianul  •  10 Mai 2019, 14:54
Postat de Alexandru Chis pe 10 Mai 2019, 13:33

Si cand te gandesti ca cei de la Eintrakt Frankfurt se bucurau de delegarea lui Hategan! Nu i-a intrebat pe cei din Romania cam cum va arbitra stimabilul Hategan? Chelsea a fost un fel de CFR a Italiei! A stiut Colina pe cine sa promoveze, asa ca Hategan - indatorat peste poate ca a ajuns in trupa de elita a arbitrilor FIFA si UEFA - si-a facut... "meseria".

"Chelsea a fost un fel de CFR a Italiei!" Sa inteleg ca Londra e in Italia?

adymartianul
adymartianul  •  10 Mai 2019, 14:53
Postat de dinamo_fan pe 10 Mai 2019, 11:43

prestatia lui Hategan a fost buna. nici pe la nemti si englezi in campionat nu se dau penaltyurile alea. daca vrei sa-i gasesti nod in papura ii gasesti oricui. pe cat de prost arbitreaza in liga 1, pe atat de bine s-a descurcat in cupele europene. nu ar fi imposibil sa vedem delegat la finala EL sau la supercupa. sunt alti arbitri pe acolo mult mai cunoscuti care arbitreaza mult mai prost ca Hategan, in meciurile europene ma refer.

Ba da, e imposibil. In finala va fi folosit VAR-ul, deci e exclus din start.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează