EUROPA LEAGUE    •   ARSENAL

Motivul șocant pentru care un star al lui Arsenal refuză să facă deplasarea pentru următorul meci

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Luni, 01 Octombrie

Henrikh Mkhitaryan, mijlocașul lui Arsenal, nu va fi în lotul lui Unai Emery pentru duelul de joi, pe care "tunarii" îl joacă în deplasare cu formația azeră Qarabag, în grupele Europa League.Ceea ce surprinde cel mai mult e cauza absenței superstarului armen: nu o accidentare sau o suspendare, ci conflictul politic dintre Armenia și Azerbaidjan, informează Sport Bible.

Conform presei britanice, decizia i-a aparținut chiar jucătorului, care se teme ca o eventuală expunere la meciul din Azerbaidjan să nu escaladeze într-un conflict.

Situația nu e însă una unică. Tot Mkhitaryan, pe vremea când evolua la Borussia Dortmund, a refuzat să facă deplasarea pentru meciul cu o altă echipă din Azerbaidjan, Gabala, în urmă cu 3 ani în grupele Europa League.  

  • Conflictul armeano-azer își are originea la sfârșitul anilor '80, când etnicii azeri și cei armeni s-au ciocnit în confruntările din regiunea Nagorno-Karabath din Caucaz. Deși războiul s-a încheiat oficial, tensiunile dintre cele două părți au continuat până în prezent.

Vezi și: Aaron Ramsey pleacă de la Arsenal » Negocierile pentru prelungire au căzut! Cine sunt cei 2 giganți care îl vor

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase