INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ORDABASY - FC BOTOȘANI 1-2

Ordabasy - FC Botoșani 1-2. Mourinho în Moldova » Formația lui Croitoru a reușit o calificare superbă în Kazahstan și are șansa unui superduel cu Tottenham! Posibilele adversare în turul 2 preliminar al Europa League

FC Botoșani a învins-o în deplasare pe Ordabasy (Kazahstan), scor 2-1, și s-a calificat în turul 2 preliminar al Europa League.
FC Botoșani a învins-o în deplasare pe Ordabasy (Kazahstan), scor 2-1, și s-a calificat în turul 2 preliminar al Europa League.

Articol de GSP - Publicat joi, 27 august 2020 09:08 / Actualizat joi, 27 august 2020 20:04

FC Botoșani a învins-o în deplasare pe Ordabasy (Kazahstan), scor 2-1, și s-a calificat în turul 2 preliminar al Europa League.

Urmărește AICI meciurile din toate preliminariile Europa League

Ordabasy și Botoșani au oferit un fotbal-spectacol în prima repriză. Toate golurile au fost marcate înaintea pauzei, perioadă în care parcă s-a jucat fără apărări. Primii au luat inițiativa gazdele, dar Pap a blocat lovitura de pedeapsă executată de Diakhate în minutul 12, după ce portarul român comisese anterior o gafă inexplicabilă. Austriacul Holzmann a deschis scorul pentru Botoșani, în minutul 25, cu un șut din prima, din 8 metri, după u incursiune excelentă a lui Ofosu.

Mahlangu, fostul mijlocaș al lui Dinamo, a egalat în minutul 31, cu o deviere subtilă. Rezultatul final a fost stabilit de Dugandzic. Atacantul croat a plasat mingea în vinclu, cu un șut din 12 metri, în minutul 33. 

În repriza secundă, ocaziile uriașe au picat mai mult la poarta românilor, dar norocul a ținut cu noi! La ultima fază din prelungiri, kazahii au avut o ocazie monumentală și au ratat incredibil cu poarta goală. 

FC Botoșani și-a egalat astfel performanța din sezonul 2015/2016, când a fost eliminată în turul secund al preliminariilor Europa League de polonezii de le Legia Varșovia.

240.000 de euroeste suma pe care FC Botoșani a primit-o pentru calificarea în turul 2 preliminar al Europa League

Posibile adversare FC Botoșani în turul 2 preliminar al Europa League: Mourinho în Moldova?

FC Botoșani va fi în urna a doua la tragerea pentru turul 2 preliminar al Europa League și ar putea da peste adversare de top. Moldovenii l-ar putea aduce în România pe Jose Mourinho. Pe lista posibililor adversari se numără:

  • Tottenham 
  • Basel 
  • FC Copenhaga 
  • Wolfsburg 
  • Galatasaray 
  • AC Milan 
  • Rangers 
  • Granada 
  • Standard Liege

Calendarul Europa League:

  • 31 august: tragerea la sorți pentru turul 2 preliminar 
  • 1 septembrie: tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar 
  • 17 septembrie: turul 2 
  • 18 septembrie: tragerea la sorți pentru play-off 
  • 24 septembrie: turul 3 1 octombrie: play-off

FINAL. Ordabasy - FC Botoșani 1-2

  • Au marcat: Mahlangu 31 / Holzmann 25, Dugandzic 33

Live + Statistici, AICI

S-a terminat partida!
min. 90+3: Gazdele ratează o șansă rarisimă, din 3 metri, cu poarta goală. 
min. 74: Marius Croitoru îl înlocuiește pe Ofosu cu Keyta. 
min. 66: Ofosu pătrunde în centru, își face mingea pe dreptul, dar șutul său e slab cadrat, pe centrul porții. 
min. 62: Românii ies din corzi. Mendoza centrează în fața porții, dar Dugandzic nu își face bine pașii și nu ajunge la minge. 
min. 60: FC Botoșani a cedat controlul partidei. Ordabasy ratează ocazii importante. Cea mai mare a fost semnată de Araujo, care din 10 metri, poziție centrală, a tras mult peste. 

A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză!
min. 44: Joao Paulo scapă de intervenția lui Șeroni, rămâne singur cu Pap, dar șutează pe lângă poartă. 
min. 33, GOL Botoșani: Dugandzic înscrie cu un șut superb, bine plasat, la vinclu, din pasa lui Florescu.
min. 31, GOL Ordabasy: May Mahlangu, fostul mijlocaș al lui Dinamo, deviază în poartă o centrare a lui Badibanga. 
min. 25, GOL Botoșani: Holzmann înscrie cu un șut din 8 metri, fără preluare, după o incursiune senzațională a lui Ofosu. 
min. 24: Șeroni trimite o „bombă” de la 30 de metri, puțin pe lângă stâlpul din stânga al porții lui Ordabasy. 
min. 16: O lovitură liberă de la 30 de metri, lateral stânga, creează panică în careul lui Ordabasy. Mingea a fost deviată de un apărător, la câteva palme pe lângă poartă. 
min. 11: Ofosu faultează în careu, după o ieșire hazardată a lui Pap. Portarul moldovenilor intervine miraculos și își spală păcatele!
min. 9: Ofosu pivotează cu un adversar în spate și șutează puternic din 10 metri. Mingea îl lovește în cap pe portarul advers. 
min. 6: Chindriș are o intervenție excelentă, la o centrare trimisă în fața porții. Internaționalul de tineret intervine prin alunecare și respinge în corner. 

Partida a început la ora 16:58. 

ORDABASY - FC BOTOȘANI, echipe de start: 

ORDABASY (3-5-2): Șaizada - Dautov, Fontalello, Dmitrenko, Dosmagambetov - Badibanga, Diakhate, Mahlangu, Brigido - Kzizhnichenko, Arauju
ANTRENOR: Kahaber Șahadadze

Botoșani: Pap - Haruț, Chindriș, Șeroni, Holzmann - Mendoza, Rodriguez - Florescu, Ashkovski, Ofosu - Dugandzic
ANTRENOR: Marius Croitoru

Stadion: Qajimuqan Muñaitpasov

2015-2016este sezonul în care FC Botoșani a mai participat în Europa League; moldovenii au ajuns în turul doi preliminar, unde au fost eliminați de Legia Varșovia (scor 0-4 la general)

Premiile până în grupele Europa League

  • calificare în turul 2: 240.000 de euro
  • calificare în turul 3: 260.000 de euro
  • calificare în play-off: 280.000 de euro
  • cine pierde play-off-ul: 300.000 de euro

Citește mai multe știri din Europa League

FCSB - Shirak, turul 1 preliminar al Europa: urmărește meciul AICI

Ce gest impresionant! Căpitanul și antrenorul Sevillei le-au dedicat trofeul lui Puerta și Reyes. „Poarta cerului s-a deschis pentru Regi”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (83)
emil1986
emil1986  •  28 August 2020, 09:47
Postat de Popa George pe 28 August 2020, 09:00

doamne fereste! zici ca au castigat cupa!cupa este ls botosani!

Nu ma fraiere, dupa aceasta calificare botosanenii au castigare 200 si ceva de mii de euro, ceea ce pentru fotbalul romanesc sunt bani buni. Jucatorii stiu ca 2-3 luni vor fi cu salariile la zi. Pricepi, taune?

815309251857881
Popa George  •  28 August 2020, 09:00

doamne fereste! zici ca au castigat cupa!cupa este ls botosani!

alexzece
alexzece  •  27 August 2020, 21:34

Au scos-o pe Real?Dar tot mai bine decat "Stiinta"(lol),care-s batuti greu de Bayern de...de unde or fi aia.Stai sa-i vezi si pe fcsb acum.

Vezi toate comentariile (83)
Comentează