INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ARBITRAJ

EXCLUSIV. Lovitură de teatru: Ovidiu Hațegan aștepta semifinală sau finală de Europa League, dar UEFA l-a trimis acasă!

Articol de , - Publicat vineri, 14 august 2020 17:56 / Actualizat vineri, 14 august 2020 18:11

Arbitrajul românesc trebuie să mai aștepte până va avea din nou la centru un reprezentant la o finală de cupă europeană. Deși Ovidiu Hațegan fusese selectat de UEFA pentru a participa la Final 8-ul Europa League, care se desfășoară în această perioadă în Germania, iar centralul arădean spera cel puțin că va fi delegat la o semifinală, forul de la Nyon a luat o decizie surprinzătoare.

UEFA l-a anunțat pe Ovidiu Hațegan să-și facă bagajele și să plece acasă fiindcă nu mai are nevoie de serviciile lui în ciuda faptului că mai sunt de disputat cele două semifinale, Inter - Șahtior și Sevilla - Manchester United, dar și finala, programată vinerea viitoare. Practic, Hațegan a mers în Germania doar pentru a fi arbitru de rezervă la jocul dintre Sevilla și Wolverhampton, scor 1-0, disputat marți!

Fără explicații de la UEFA!

UEFA nu i-a oferit nici un fel de explicație, însă decizia e una care îl pune pe central într-o postură extrem de incomodă, mai ales că Hațegan putea conduce orice partidă. Spre deosebire de el, alți centrali pe prezenți la acest Final 8, de exemplu italianul Orsato, dar și englezii Oliver și Tailor, sunt condiționați la delegări de faptul că echipe din țările lor sunt încă în joc.

În plus, decizia UEFA e ciudată și dintr-o altă perspectivă. De regulă, arbitrii de top avansează de la an la an, ca fază a competiției în care arbitrează. În urmă cu două sezoane, Hațegan a avut sfert de finală, anul trecut a fost delegat la semifinala UEL, Chelsea - Eintracht Frankfurt, iar acum, în mod normal, ar fi urmat iarăși un penultim act sau chiar finală. Dar în loc de progres a venit trimiterea lui acasă, care poate avea consecințe negative și în sezonul următor.

Hațegan, care a împlinit 40 de ani luna trecută, e pe lista FIFA din 2008 și a fost în 2016 la Campionatul European din Franța. Prezența la Mondialul din Rusia a ratat-o din cauza unei gafe imense, pe care a produs-o în turul meciului de baraj dintre Irlanda de Nord și Elveția, când a inventat un penalty în favoarea Elveției, care avea să se califice la CM.

Ultimul arbitru din România care a condus o finală de cupă europeană este Ion Crăciunescu. Vâlceanul s-a aflat la centru la meciul Ajax - AC Milan 1-0, în ultimul act din Champions League, sezonul 1994-1995.

Ce meciuri a arbitrat Hategan în Europa în ultimul sezon

  • Champions League: Rosenborg - Dinamo Zagreb 1-1
  • Champions League: Borussia Dortmund - Barcelona 0-0
  • Prelim Euro: Turcia - Albania 1-0
  • Champions League: Ajax - Chelsea 0-1
  • Prelim Euro: Țara Galilor - Ungaria 2-0
  • Europa League:  Bașakșekir - AS Roma 0-3
  • Champions League:  Valencia - Atalanta 3-4
  • Champions League:  Bayern Munchen - Chelsea 4-1

Giovanni Becali: "I-am pus la gât cuțitul călăuzei! Am furat mașini în Italia și am făcut bișniță doi ani în Bulgaria"

CITEȘTE ȘI:

Alin Stoica, atac DEVASTATOR la Gică Hagi: „Tot urlă că scoate campioni, dar jucătorii lui sunt turiști japonezi! Se crede cel mai bun din toate timpurile”

FCSB. EXCLUSIV Victorie pe linie pentru Gigi Becali! A venit decizia în procesul Adi Popa, Bălgrădean și Alexandru Stan versus FCSB

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
emil1986
emil1986  •  15 August 2020, 16:16

Ha, ha! Pai ce, credeti ca cei de la UEFA nu stiu cat de *** e acest Hategan?! Normal ca l-au trimis acasa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  14 August 2020, 22:22
Postat de marcelclujnapoca pe 14 August 2020, 18:21

Pentru lipsa de VAR in LIga 1 ! +-----nici nu vor mai prinde in viitor prea multe delegari !

CE ne pot spune arbitri despre VAR, il vor sau NU...le este frica de omul de la reluari (arbitru de rezerva care de fapt e cel mai tare de pe teren si din joc ) care ii spun ce sa faca __??? daca nu au avut timp in pandemie sa-si faca pregatiri de arbitrat cu VAR cand o vor face ....ma ofer voluntar daca nu au oameni !

skins_berceni
skins_berceni  •  14 August 2020, 21:43
Postat de doardinamo1948 pe 14 August 2020, 21:34

Poate nu era “pregătit” sa urmeze îndrumările UEFA? O sa vedeți arbitraje cel puțin ciudate la semifinale.

Sunt unii care au impresia ca cei de la UEFA sunt phroshti, ca nu știu de,, afinitatile", ,,manevrabilitatea" și ,,abilitatile" acestui arbitru

Vezi toate comentariile (13)
Comentează