INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  GRUPE

S-au încheiat grupele Europa League » Cum arată urnele pentru primăvara europeană + cine a „retrogradat” în Conference

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2023 23:57 / Actualizat vineri, 15 decembrie 2023 04:37

S-au încheiat grupele Europa League. România nu va avea niciun reprezentant în primăvara europeană. Rakow, formația lui Bogdan Racovițan și Deian Sorescu, a pierdut 0-4 cu Atalanta și a încheiat pe ultimul loc grupa D.

  • Tragerea la sorți va avea loc luni, 18 decembrie, de la ora 14:00. Prima manșă a play-off-ului pentru optimi este programată pe 15 februarie 2024, returul o săptămână mai târziu, pe 22 februarie.
  • Tragerea la sorți pentru faza optimilor va avea loc pe 23 februarie, de la ora 13:00. Cele două manșe se joacă pe 7, respectiv 14 martie.
  • Finala ediției din acest an este pe 22 mai 2024, la Dublin, pe Aviva Stadium.
Seară cu 47 de goluri în Conference League » Urnele pentru primăvara europeană și când are loc tragerea la sorți
Grupe
Seară cu 47 de goluri în Conference League » Urnele pentru primăvara europeană și când are loc tragerea la sorți

S-au încheiat grupele Europa League! Cum arată urnele pentru primăvara europeană

Spre deosebire de Liga Campionilor, unde primele două clasate din grupe se califică în optimi, în Europa League doar echipele clasate pe locul 1 fac pasul direct în optimi. Pe lângă turul liber pe care îl obțin, câștigătoarele de grupă mai au două mari avantaje: vor fi capi de serie la tragerea la sorți și vor evolua pe teren propriu în manșa retur.

  • Câștigătoarele de grupă, calificate direct în „optimi” sunt West Ham, Brighton, Rangers, Atalanta, Liverpool, Villarreal, Slavia Praga și Bayer Leverkusen.

Echipele clasate pe locul 2 vor fi nevoite să evolueze într-un play-off pentru calificarea în optimi. Vor fi în urna capilor de serie, vor evolua în manșa retur pe teren propriu și vor înfrunta echipele clasate pe locul 3 în grupele Ligii Campionilor. Formațiile din aceeași țară nu se pot întâlni.

Urnele pentru play-off-ul Europa League:

  • Echipele clasate pe locul 2 în grupele Europa League: Freiburg, Marseille, Sparta Praga, Sporting, Toulouse, Rennes, AS Roma și Qarabag;
  • Echipele clasate pe locul 3 în grupele Ligii Campionilor: Galatasaray, Lens, Braga, Benfica, Feyenoord, AC Milan, Young Boys și Șahtior.

Formațiile care au terminat pe locul 3 în grupele EL vor „retrograda” în play-off-ul pentru optimi din Conference League: Olympiakos, Ajax, Betis, Sturm Graz, Royale Union SG, Maccabi Haifa, Servette și Molde.

Fără români în primăvara Europa League

Rakow, campioana Poloniei, era la egalitate cu Sturm Graz înaintea rundei decisive, ambele cu 4 puncte, în lupta pentru locul 3. Și meciurile directe erau identice, câte o victorie cu 1-0, însă austriecii aveau avantajul la golaverajul general, -2 față de -3.

Bogdan Racovițan a fost titular în defensiva lui Rakow la meciul cu Atalanta, dar nu a avut ce face în fața tăvălugului din Bergamo. Italienii aveau deja 2-0 în minutul 26 și totul părea pierdut. Polonezii au primit totuși o mână de ajutor din Portugalia, unde Sporting a dus scorul în minutul 70 la 3-0, rezultat la care Rakow urca pe locul 3.

Doar 2 minute a durat însă speranța. Atalanta a făcut 3-0, după „dubla” lui Muriel. De Ketelaere a închis tabela în minutul 90+2, 4-0, când polonezii încercau disperați să marcheze golul izbăvitor.

Toate rezultatele ultimei etape din grupele Europa League:

Clasamentele finale din Europa League

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Invincibilul Lucescu » PAOK s-a calificat în „optimile” Conference League și a oferit o nouă demonstrație de forță
PAOK
Invincibilul Lucescu » PAOK s-a calificat în „optimile” Conference League și a oferit o nouă demonstrație de forță
Kylian Mbappe, furios! Pleacă de la PSG? Imaginile care spun totul: l-a ignorat pe Luis Enrique, l-a certat pe căpitan!
LIGA CAMPIONILOR
Kylian Mbappe, furios! Pleacă de la PSG? Imaginile care spun totul: l-a ignorat pe Luis Enrique, l-a certat pe căpitan!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează