INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA ROȘIE BELGRAD - CFR CLUJ 4-0

Marius Șumudică și-a desființat jucătorii: „Să intru eu pe teren? S-o aduc pe mama? A văzut și conducerea de ce am pierdut”

Marius Șumudică (50 de ani), antrenorul lui CFR Cluj +10   FOTO
Marius Șumudică (50 de ani), antrenorul lui CFR Cluj

Articol de - Publicat miercuri, 18 august 2021 00:21 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 01:19

Marius Șumudică (50 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a reacționat după înfrângerea usturătoare suferită de campioana României cu Steaua Roșie Belgrad, scor 0-4. 

UPDATE ora 00:50 - Marius Șumudică, incendiar la conferința de presă 

Marius Șumudică a continuat discursul dur la adresa propriilor săi jucători și în cadrul conferinței de presă. Antrenorul campioanei României a provocat hotote de râs prin declarațiile sale. 

„Sper ca jucătorii mei să trăiască aceeași umilință, aceeași stare sufletească pe care o trăiesc acum. În prima repriză au ajuns de două ori la noi în careu și am primit două goluri, iar în a doua le-am făcut cadou alte două goluri. Dacă astea trebuie antrenate și sunt greșeli de antrenor, mi le asum. În momentele în care încercam să echilibrăm partida, venea câte un pumn, îl simțeam.

Începem practic de la 0-1, în condițiile în care le-am transmis că primul sfert de oră este foarte important. Apoi, în a doua repriză, am luat două goluri de cascadorii râsului. N-am văzut în toată cariera mea astfel de goluri, nici când antrenam în Divizia C

Trebuie să spunem adevărul, de fiecare dată am avut tăria să recunosc când am greșit, dar de data asta cred că ar fi trebuit să fie 6-7 jucători lângă mine, aici, să vă explice ei ce s-a întâmplat. Ar trebui să le fie rușine de acest Petrila, un copil de 19 ani care și-a dorit foarte mult astăzi”, a spus Marius Șumudică.

Când faci cadou în astfel de meciuri, îl pui sub brăduleț și îi pui și fundiță, ce să fac eu de pe margine? Să iau pistol, să-l împușc pe ăla când scapă pe contraatac? Dacă aș avea ca la FIFA, pe Play Station, să mă joc cu alea, aș încerca să fac ceva de pe bancă. Asta nu mai pot să o antrenez, vine minge din corner, iar Ivanic marchează fără ca măcar să sară, deși aveam marcaj om la om. Ce să fac, să intru eu să sar la cap cu Ivanic? Nu pot.
Marius Șumudică

Este cea mai neagră seară a acestui club, a acestor jucători, trebuie să și-o asume fiecare. Unii cred că sunt senatori de drept, dar nu demonstrează nimic. Nu vin să-mi acuz jucătorii, dar nici nu pot să fiu oaia neagră, să mă cert cu toată lumea fiindcă Șumudică e vinovat
Marius Șumudică, despre 

Șumudică: „Nu mai pot”

„Nu mai pot să mai înghit, am înghițit destul. Nu mai pot. La Banja Luka ajung două mingi centrate în careu și luăm două goluri. Astăzi, Steaua Roșie ajunge de două ori în careu pe greșelile noastre și ne dau două goluri. În a doua repriză am crezut că a venit Crăciunul. Să-și asume fiecare ce greșește. Când am jucat cu 3 fundași centrali, m-a terminat o țară întreagă. Acum am jucat sistemul în care ei se simt cel mai bine și ce să fac, tot Șumudică e vinovat? 

Anii trecuți jucau Burcă, Vinicius, era Bordeianu în fața apărării, Djokovic. Eu improvizez, Bouhenna și Chipciu s-au accidentat, Păun a luat cartonaș roșu. Cu cine să joc, să o aduc pe mama să o bag în teren?”, a adăugat Șumudică.

Știrea inițială - Marius Șumudică își blamează jucătorii după Steaua Roșie - CFR Cluj

Șumudică și-a blamat jucătorii pentru golurile primite. Antrenorul campioanei României acuză cadourile oferite de jucătorii săi și crede că scenariul înaintat de elevul său, Denis Ciobotariu, care a spus că CFR poate întoarce rezultatul la Cluj-Napoca, este de domeniul Science Fiction. 

„Un meci în care am avut o prestație rușinoasă. Este incredibil să faci astfel de cadouri, să primim astfel de goluri. Era un meci echilibrat, nu aveam niciun fel de problemă. Pierdem mingea foarte ușor, le dăm două goluri cadou în a doua repriză. Astea nu știu dacă trebuie să le antrenez eu, ce să fac

Echilibrasem partida și am luat goluri pe greșelile personale. Suntem obosiți, se vede clar, am jucat cele mai multe meciuri, avem o medie de vârstă înaintată. Este greu, avem și ghinion, ieri s-a accidentat Chipciu, nu l-am avut pe Păun. Parcă s-au aliniat toate astrele împotriva noastră. Nu avem scuze, este rușinos, mi-este rușine de ceea ce mi s-a întâmplat. Sper ca același sentiment să-l aibă și jucătorii.

Este o echipă care juca doar minge lungă, nu ne puneau probleme. I-am blocat, dar când în minutul 5 iei așa gol... apoi avem lovitură liberă, le dăm mingea și luăm gol. Apoi corner, iar luăm gol. Ce să le fac, cum să le antrenez? Le-aș antrena, dar... E greu să dăm 4 goluri acasă, e Science Fiction. 

Steaua Roșie este o echipă așezată, mai proaspătă, echipă care a fost peste noi 1 contra 1. Noi aici am pierdut, la dueluri. Nu ne-au surprins cu absolut nimic, dar le-am făcut cadou o grămadă de ocazii. Cât trăiești, înveți ca antrenor”, a spus Șumudică, la Pro X. 

Ultimul meci al lui Șumudică la CFR Cluj? Imaginile surprinse de jurnaliștii Gazetei la 20 de minute după umilința de la Belgrad
Steaua Roșie - CFR Cluj
Ultimul meci al lui Șumudică la CFR Cluj? Imaginile surprinse de jurnaliștii Gazetei la 20 de minute după umilința de la Belgrad

Șumudică, OUT de la CFR?

Șumudică a fost întrebat și despre viitorul său. Acesta spune că dorește să continue la Cluj-Napoca:

„Este problema conducerii, nu a mea. Dânșii știu cel mai bine ce au de făcut, dar cred că au văzut și ei meciul și își pot da seama cum am pierdut acest joc. De ce să plec? Dacă am ofertă din Turcia, ce? Am doi ani contract, îl respect. Suntem calificați în Conference, ne jucăm șansa la Cluj. 

Vedem, e greu să întorci acest rezultat. Astăzi am pregătit meciul cât am putut de bine. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar am făcut greșeli impardonabile, pe care nu am cum să le antrenez. Ce să le spun jucătorilor? Să ridice capul, sunt pe primul loc în Liga 1, e diferență mare față de Cupele Europene, am simțit-o pe pielea noastră”. 

Citește mai multe știri din fotbalul european:

Apărarea lui Șumudică, ridiculizată la Belgrad » Ce gol a primit CFR în minutul 5

Sheriff Tiraspol a produs surpriza serii în Europa! Campioana Moldovei, la un pas de grupele Ligii

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (87)
ninel_surubel
ninel_surubel  •  18 August 2021, 13:56

Ninele, pentru noi, tu esti Bielsa doi!

205385333245464
Livi Andrei  •  18 August 2021, 11:48
Postat de cirus11 pe 18 August 2021, 01:41

Rezultate foarte bune? Hai sa nu exageram, a avut rezultate mediocre in Rusia cu Krasnodar (care au prins cupele europene dupa ce a plecat), slab la Dinamo Moscova. Al Arabi, Jiangsu, chix. La Kuban s-a facut de ras. Al Nasr, Guizhou, Kayseri? dat afara de peste tot. Dar tu zici ca nimeni nu l-a lasat sa antreneze, l-au adus ca sa-si bata joc de el.

Gogule se vede ca esti habarnist si comentezi sa te afli in treaba! Dan Petrescu a luat o echipa mediocra Kuban Krasnodar din liga secunda, si a promovat-o in prima liga din Rusia, dupa care timp de 2 ani a mentinut-o in prima liga fara probleme. Dupa plecarea lui Dan Petrescu e adevarat ca au prins cupele europene, dar totodata acela a fost si momentul in care a inceput dezastrul. Dan Petrescu a preluat Dinamo Moscova cu obiectivul salvarii de la retrogradare, pentru ca in acel moment echipa se zbatea in zona de jos a clasamentului. Dan Petrescu si-a indeplinit obiectivul iar anul urmator, Dinamo Moscova a ajuns o echipa de mijlocul clasamentului fara sa aiba emotiile retrogradarii. Restul comentariilor tale nu pot fi luate in seama, la arabi si turci nu poti face performanta la echipe mediocre, ca te dau afara dupa 5 etape.

sibelius
sibelius  •  18 August 2021, 11:43
Postat de fuller pe 18 August 2021, 11:35

Draga Suni, mi se pare ca nu mai ai de mult coloana vertebrala si arunci vina in toate partile. Se poate accepta ca un meci e pierdut in urma unei gafe a unui jucator. Insa la 0-4 este clar vina antrenorului, ca organizare, strategie de joc si motivare a jucatorilor. Ce ai facut oana acum la CFR se cheama dezastru. Macar sa ai curajul sa iti asumi responsabilitatea. Chiar si Todoran saracu' si-a asumat vina pentru jocul lui FCSB, desi el nici macar nu are un cuvant de spus la echipa. Sau o sa ne convingi ca Gigi ti-a facut el echipa? Greseala cea mai mare a unui antrenor este sa arunce cu noroi in jucatori in public. Atunci ai pierdut loualitatea lor, pentru ca nu mai formezi o echipa, si nu te mai vad ca pe liderul care ii apara la greu. Din pacate, esti numai un antrenor de scena, caruia ii place sa se dea in spectacol. Petrescu, cu toate exploziile lui, e de zece ori mai profesionist.

Circul facut in cazul Chipciu e definitoriu pentru Ninel.

Vezi toate comentariile (87)
Comentează