INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  HEERENVEEN - RAPID, AZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Tactica lui Sabău: "Putem să şi pierdem, dar să dăm gol!". Diseară e Heerenveen - Rapid (20:30, DigiSport)

Marius Roman are şanse mari să fie titularizat în această seară
Marius Roman are şanse mari să fie titularizat în această seară

Articol de - Publicat joi, 02 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 02 august 2012 08:44

Sabău susţine că e vital ca giuleştenii să marcheze în Olanda pentru a avea şanse la calificare şi spune că Rapid are avantaj în acest moment.

Rapid continuă aventura europeană la Heerenveen în această seară, iar Ioan Ovidiu Sabău anunţă ce trebuie să facă elevii săi ca să rămână în cărţi pentru accederea în play-off-ul Europa League: "Eu sînt optimist şi cred foarte mult în calificare. Nu contează că am obţinut un succes important sau am pierdut ruşinos, trebuie să o iei de la capăt şi să joci numai la victorie! Ştiu că va fi foarte greu, e bun şi un egal în partida tur. Putem să şi pierdem, nu va fi un capăt de ţară, însă sîntem obligaţi să dăm gol sau goluri! Vrem grupele, ăsta e obiectivul meu principal!".

De ce e favorit Rapidul
Campionatul în Olanda începe abia pe 11 august, după cele două întîlniri cu alb-vişiniii, meciul de diseară fiind primul oficial al lui Heerenveen, iar Moţu' crede că acesta poate fi un avantaj major în deznodămîntul calificării: "Ne poate ajuta că e debutul lor, dar şi noi ne resimţim pentru că jucăm din 3 în 3 zile, sîntem obosiţi! Trebuie să fim disciplinaţi, cred că şi ei vor suferi în aceste două meciuri din acest motiv. Oricum, rămîn o trupă valoroasă".

Batavii nu sînt deloc în formă
Un alt avantaj al celor din Grant e forma slabă prin care trece formaţia lui Van Basten! În cele 4 meciuri amicale disputate în pauza competiţională, olandezii au marcat un singur gol, asta deşi nu au întîlnit vreun adversar de top. Au remizat cu FC Eindhoven (Olanda, II), 1-1, în primul meci al verii, mai apoi nu au marcat cu Beveren şi cu Beerschot (ambele din Belgia) şi nici cu retrogradata din Germania, FC Koln!

Unul dintre motivele ineficacităţii este faptul că Heerenveen i-a vîndut la finalul sezonului pe Dost, care a marcat 32 de goluri în ultimul campionat, dar şi pe Narsingh, şi el cu 8 reuşite.

"Heerenveen are un antrenor foarte valoros, pe Van Basten. Anul trecut, olandezii au avut un sezon fantastic, acum e bine că le-au plecat cîţiva jucători importanţi. Totuşi, au un joc agreabil" (Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Rapid)

13,00 e cota oferită de Bet365 pentru un 0-0 în meciul de diseară. Un gol al Rapidului în Olanda e cotat cu 1,50 de Bwin

5,00 este cota pe care o oferă Gamebookers pentru minimum 5 goluri în partida din această seară

509091-echipe-heerenveen-rapid.jpgALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

Outsideri la pariuri
Spre deosebire de partidele cu MYPA, din turul 2 preliminar, cînd au pornit ca mari favoriţi, de această dată rapidiştii au a doua şansă la calificarea în play-off-ul Europa League, în opinia caselor de pariuri. Astfel, bookmakerii oferă 1,45 pentru ca Heerenveen să meargă mai departe, în timp ce Rapid are 2,62. Şi la meciul de diseară, tot trupa lui Van Basten e favorită: are 1,65 pentru o victorie, iar giuleştenii sînt cotaţi cu 5,00.

"Îl aştept pe Herea"
Ovidiu Herea nu a evoluat nici un minut în acest început de sezon, după ce a fost bolnav de varicelă, şi nu a făcut deplasarea nici în Olanda, fiind în urmă cu pregătirea după ce a ratat stagiul din Scoţia. Sabău spune însă că mijlocaşul e un jucător foarte important în angrenajul rapidiştilor: "Avem nevoie de Herea, e un jucător de mare valoare. Din păcate, nu poate evolua nici acum, poate după meciurile cu Heerenveen să reintre, mai are nevoie de antrenamente".

"Nu-mi place acest Rapid"
Dumitru Dragomir critică prestaţiile alb-vişiniilor din ultimele meciuri oficiale, dar consideră că formaţia din Grant poate obţine rezultate importante: "Dacă-mi place Rapidul? Nu prea, însă giuleştenii o să-şi revină. Aşa sînt ei, se mobilizează cînd nimeni nu se aşteaptă. Iar cu Heerenveen le va fi foarte greu pentru că olandezii au o echipă bună. Dacă vor trece, doar atît: «Jos pălăria!»".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
redsef2005
redsef2005  •  02 August 2012, 19:18

Succes astăzi, dar va trebui să jucaţi infinit mai bine decât la Galaţi! În centrul apărării e o gaură cât Casa Poporului, iar portarul nu oferă nici o încredere, parcă e un manechin uitat acolo, pe linia porţii... Dacă mijlocaşii vor reuşi să ţină de minge, să "taie" acţiunile olandezilor departe de poarta proprie, nu să se bage şi ei în marginea careului călare peste fundaşi!, ar fi o şansă... Baftă!

bluered_sky
bluered_sky  •  02 August 2012, 15:05

Bafta Rapid!!

scorpionul1923
scorpionul1923  •  02 August 2012, 13:58

nu ar fi minunat sa incepem cu o victorie in "satucul" (ca asta e) cu lalele? :)) stiu cum suna dar asa suna si ieri o victorie a Vasluiului (egala Rapidului totusi- de curand) la Istambul (de care i-a despartit numai un ghinion tipic pentru rapidisti...l-or fi dus Sumi si Coman acolo, mai stii? :)))))

Vezi toate comentariile (21)
Comentează