INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - FK SARAJEVO 2-1

Un vîrf de gheată

Yssouf Kone, Kone, CFR Cluj
Yssouf Kone, Kone, CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 august 2009 00:00

CFR s-a calificat în grupele Europa League după un meci mai greu decît se aştepta

Cum să joci după un 1-1 în deplasare? Să ataci din start sau să aştepţi greşeala adversarului? Clujenii au ales varianta prudentă. Bosniacii au acceptat cu plăcere invitaţia, încurajaţi de 70 de fani care vor avea nevoie de un doctor ORL-ist cînd vor ajunge acasă. Muminovici a fost regizorul oaspeţilor şi tot el şi-a asumat şi primul şut spre poarta lui Nuno Claro (12).

Oaspeţii au prins şi mai mult tupeu. Dudo (17) şi Jahovici (19) au produs un murmur în tribună. Alarmaţi de insistenţa bosniacilor, clujenii încearcă să le taie avîntul cu un gol. Dubarbier s-a furişat printre stoperi, dar n-a nimerit poarta din marginea careului mare. Publicul a început să-şi piardă răbdarea şi-şi admonestează favoriţii după o pasă greşită de Dani. "Treziţi-vă!", strigă suporterii, care n-au uitat de şocul Anorthosis.

Nei a fost prezentat ca un devorator de portari. La încălzire, i-a ieşit un gol superb, după o preluare pe piept şi un şut din întoarcere la colţul lung. În timpul meciului, a fost discret. Nervos, l-a bruscat pe Alaim, dar a fost iertat de central. Noroc că ardelenii au jucat cu două vîrfuri. După un luft, Kone s-a revanşat cu un gol în aceeaşi poartă unde marcase şi cu Roma. Dubarbier a prelungit centrarea lui Peralta şi iviorianul a ciupit balonul cu vîrful ghetei peste Alaim. 1-0 cu cinci minute înainte de pauză şi partida intra în scenariul gîndit de Conceicao.

Cu răsuflarea tăiată
Clujenii au început tare repriza secundă, hotărîţi să tranşeze rapid calificarea şi să evite emoţiile. Peralta a ratat însă uluitor (49) din careul mic cu poarta goală în faţă, iar Alaim nu s-a speriat de torpila lui Gabi Mureşan (52). Dacă ocazia lui Peralta a fost incredibilă, oportunitatea irosită de Hadzici va intra în antologia marilor ratări. Numărul 77 de la Sarajevo a scăpat singur cu Nuno Claro, a tras în portughez, a reintrat în posesia mingii şi a luat la ţintă bara din doar doi metri!!!

A fost şocul care i-a ambiţionat din nou pe clujeni. Gabi Mureşan a înscris cu capul după un corner executat de Culio (70). Ca să nu mai fie discuţii, Peralta şi-a trecut în cont şi el o bară (72). Finalul a fost urmărit tot cu sufletul la gură, pentru că Advici (80) i-a readus pe oaspeţi la un gol de calificare cu bunăvoinţa tuşierului. Gata! CFR va juca în grupele Europa League. Dar a fost greu!

"Sînt foarte fericit că am ajuns în grupe! Am întîlnit un adversar tare, dar am jucat bine şi am meritat calificarea! E bine şi în Europa League, dar nimic nu se compară cu Champions League!"
RICARDO CADU, căpitan CFR Cluj

"Mă aşteptam să avem un meci greu. Prima repriză a fost una mai slabă, dar e bine că în partea secundă ne-am revenit şi am ajuns în grupele Europa League"
ANTONIO CONCEICAO, antrenor CFR Cluj

"Dedic golul suporterilor noştri, care au fost fantastici! Am avut emoţii pe final, dar e bine că ne-am îndeplinit un prim obiectiv, grupele UEFA"
YSSOUF KONE, atacant CFR Cluj

A venit şefu'!
Arpad Paszkany, finanţatorul "vişiniilor", a asistat în premieră, aseară, din loja VIP, la un meci al echipei sale în noul sezon. Paszkany a sosit cu o oră şi jumătate înaintea jocului, cu o cursă privată din Tenerife, unde şi-a petrecut o parte din vacanţă. Acesta a fost însoţit de tînăra sa prietenă, Anamaria Feher. Înaintea partidei, Paszkany le-a cerut jucătorilor concentrare maximă şi le-a spus că nu acceptă o eventuală ratare a calificării în grupele UEFA Europa League. (Cosmin Lucaci)

Mara, doar rezervă!
Mijlocaşul Bogdan Mara a fost rezervă, aseară, în echipa portughezului Conceicao, o situaţie mai puţin obişnuită pentru internaţionalul român. Mara a fost unul dintre principalii "acuzaţi" în urma înfrîngerii cu Dinamo (0-1), pentru prestaţia sub aşteptări. Conceicao a preferat să joace cu 3 mijlocaşi ofensivi, Culio, Peralta şi Dubarbier, în spatele vîrfurilor Nei şi Kone. (Cosmin Lucaci)

Încălzire cu arbitrii
Cei aproximativ 70 de suporteri ai lui FK Sarajevo, din facţiunea "Horde ZLA", au inventat un nou mod de distracţie în Gruia. Aceştia au participat activ la încălzirea arbitrilor, imitînd mişcările de gimnastică ale brigăzii portugheze, spre amuzamentul celorlalţi spectatori. Deşi au fost depăşiţi numeric de publicul din Gruia, bosniacii au oferit un spectacol remarcabil. Aceştia sînt renumiţi pentru coregrafiile impecabile la meciurile de pe teren propriu. (Cosmin Lucaci)

4.000 de euro prima de calificare
"Vişiniii" au evoluat pe o primă de 4.000 de euro de jucător pentru calificarea în grupele Europa League. Preşedintele Iuliu Mureşan le-a anunţat jucătorilor recompensa chiar cu cîteva ore înainte de meci, pentru a-i motiva. În acest campionat, clujenii au încasat doar jumătate din prima pentru victoria cu Unirea Urziceni, 2.500 de lei.

Foc în peluză
Imediat după marcarea celui de-al doilea gol al clujenilor, suporterii bosniaci au provocat un mic incendiu în sectorul rezervat lor. Aceştia au reuşit să fenteze vigilenţa forţelor de ordine şi au introdus în stadion materiale pirotehnice. Delegatul UEFA, neamţul Barutta, s-a deplasat personal pînă la gardul despărţitor al sectorului galeriei oaspete pentru a se asigura că focul a fost stins în totalitate.

Bosniacii au marcat cu mîna
Golul din minutul 81 marcat de Advici a fost unul neregulamentar. Atacantul bosniac a trimis mingea în poartă cu mîna, după ce portughezul Nuno Claro a gafat, scăpînd mingea în faţă. Deşi clujenii au solicitat henţ, nici asistentul Tome şi nici "centralul" Gomes nu au sesizat infracţiunea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
 •  28 August 2009, 18:27
Postat de suk_89 pe 28 August 2009, 12:02

m-am bucurat pt dinamo, dar pt unguri niciodata

bucurate pentru mumata ciobane

stefy1717
stefy1717  •  28 August 2009, 13:31
Postat de suk_89 pe 28 August 2009, 12:02

m-am bucurat pt dinamo, dar pt unguri niciodata

MAI TU ESTI UN MARE BOU!!!!!!!DAR EU MA BUCUR PT STEAUA...

 •  28 August 2009, 13:31

Felicitari suk_89!. Si pe mine ma enerveaza "ungurii" de la CFR. Ce bivol esti... pardon, oaie.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează