INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BENFICA - NAPOLI (AZI, 21:45, DOLCE 4)

Avantajul Albiol » O remiză îi e suficientă pentru calificare lui Napoli, care mizează pe revenirea spaniolului în locul lui Chiricheș

Articol de - Publicat marti, 06 decembrie 2016 00:00

Napoli și-a complicat singură soarta în Ligă, risipind puncte acasă cu Beșiktaș și Dinamo Kiev, și acum tremură la Lisabona pentru calificarea în "optimi".

Un egal îi este de-ajuns echipei lui Sarri, care nu mai pare însă atât de vulnerabilă din momentul revenirii lui Albiol. "Liderul defensivei s-a refăcut la timp și reprezintă o garanție a rezultatelor bune", remarca ieri La Gazzetta dello Sport.

Ruptură la coapsă în tur

În cuplu cu Koulibaly, apărarea a funcționat foarte bine: vicecampioana Italiei n-a pierdut deloc, 4 victorii și 2 remize în Serie A, iar în jumătate din cele 10 meciuri în campionat și Ligă n-a luat gol. Fără Raul, a suferit. Chiricheș și Maksimovici nu l-au protejat pe Reina cum o făcea spaniolul, ce s-a rupt în turul cu Benfica și a lipsit 60 de zile. Iar Napoli nici nu a mai câștigat de-atunci în Ligă!

"Sarri se bazează pe Albiol, jucător robust și experimentat, pentru a organiza strategia defensivă necesară respingerii asalturilor Benficăi. Raul e și un regista mai retras, lansările lui lungi pornind acțiuni foarte periculoase când echipa e revărsată în terenul advers", a explicat cotidianul roz.

4 eșecuriși 3 egaluri în 10 jocuri din Serie A și Ligă a înregistrat Napoli fără Albiol în acest sezon

9 goluria primit Napoli în 7 meciuri în care Chiricheș l-a înlocuit pe Albiol, obținând doar 2 victorii

Depinde de Beșiktaș

Cu un triumf pe "da Luz", Napoli câștigă grupa. Se califică de pe locul 2 dacă scoate un egal (4-2 în tur cu Benfica), în condițiile în care Beșiktaș o bate pe Dinamo Kiev, deja out din Europa. Chiar și cu un eșec, trupa lui Chiricheș ar putea merge în "optimi", însă are nevoie ca turcii să piardă în Ucraina. Altfel, cade în "16"-imile Europa League, penalizată de "directe" (2-3, 1-1 cu Beșiktaș).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează