INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LEVERKUSEN - ATLETICO 2-0

Decizie incredibilă în Ligă! Cum NU s-a dat un asemenea penalty?! » „E nevoie de un asistent al asistentului video”

Tapsoba, fundașul lui Leverkusen, Foto: Imago Images
Tapsoba, fundașul lui Leverkusen, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 14 septembrie 2022 16:12 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2022 16:47

Nici arbitrul englez Michael Oliver nu a văzut hențul clar, în careu, al lui Edmond Tapsoba (23 de ani), fundașul lui Leverkusen, nici cei doi VAR și asistentul VAR nu au reacționat. Și era la 0-0 la Leverkusen - Atletico. S-a terminat 2-0 pentru Bayer, cu două goluri în ultimele 10 minute!

Arbitrii noștri fac greșeli mari și multe chiar și cu VAR, în acest sezon de Liga 1. Dar erorile sunt la fel de evidente și la nivelul maxim al fotbalului, în Champions League. 

James Rodriguez a revenit în fotbalul european. Prezentat într-un campionat surprinzător
TRANSFER
James Rodriguez a revenit în fotbalul european. Prezentat într-un campionat surprinzător

Tapsoba a întins brațul spre minge în Leverkusen - Atletico

Marți seară, era minutul 23 la Bayer Leverkusen - Atletico Madrid, când fundașul central al gazdelor, Edmond Tapsoba, din Burkina Faso, a făcut henț în careu după o centrare. Stoperul nu doar că atinge mingea cu mâna, dar întinde brațul spre balon. E clară intenția. Penaltyul părea inevitabil. 

Decizie incredibilă în Ligă! Cum NU s-a dat un asemenea penalty?! » „E nevoie de un asistent al asistentului video”

Lângă Tapsoba, era Hermoso, care a ridicat primul mâna. Mai bine a urmărit faza Witsel, chiar în fața lui s-a petrecut totul. A reacționat și el imediat. 

Marca: „E nevoie de un asistent al asistentului asistentului video”

Și totuși, nu s-a dat nimic. Arbitrul Michael Oliver, 37 de ani, de un deceniu pe lista FIFA și din 2018 în grupul „UEFA Elite”, nu era poziționat inspirat. Aflat la marginea careului mare, avea în față un jucător, care-i bloca exact duelul Tapsoba - Hermoso. Iar apărătorul a oprit mingea cu mâna spre propria poartă. Oliver nu putea observa.

La multiplele reluări oferite de camerele TV, cei doi VAR și AVAR, asistent al asistentului video, alți doi englezi de Premier League, Chris Kavanagh și Stuart Attwell, ar fi trebuit să vadă. Nici ei nu au reacționat. 

În cronica meciului, Marca a comentat ironic: „Poate că alt cocoș ar fi cântat dacă ar fi existat și un asistent al asistentului asistentului video. Pe el nu-l avem. E Champions, e UEFA prieteni!”. 

Fostul arbitru Pavel Fernandez: „VAR a considerat că e involuntar” 

În analiza sa pentru Radio Marca, fostul arbitru Pavel Fernandez a spus: „Trebuia să fluiere penalty, numai că VAR nu l-a trimis pe Oliver la monitor. VAR a considerat gestul lui Tapsoba involuntar, într-o poziție naturală. Era la limită”. 

Nu era la limită, nici involuntar, nici poziție naturală. Un 11 metri ignorat de întreaga brigadă britanică. 

Nu-mi place să vorbesc despre arbitraj. În ultimele ocazii, n-am avut noroc nici cu arbitrul, nici cu VAR-ul. Sper ca data viitoare decizia să ne fie favorabilă. 

- Diego Simeone, antrenor Atletico

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ironii marca „blanco” » Pozele postate de Vinicius și Benzema, imediat după fluierul final din Bayern - Barcelona

Bayern câștigă, dar tensiunile există » Oliver Kahn le confirmă!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează