LIGA CAMPIONILOR  ·  CFR ÎN EUROPA LEAGUE

CFR CLUJ // Dan Petrescu se scuză cu cifre false! Slavia a strivit-o pe CFR la capitolul la care campioana e cea mai puternică! Diferență șocantă

Articol de — , Sambata, 31 August

Campioana Cehiei a subordonat-o pe CFR unde toată lumea se aștepta mai puțin. La pregătirea fizică. Parametrii oficiali ai celor două manșe indică o diferență șocantă pentru acest nivel european. 

Slavia Praga, per totalul celor 180 de minute, a parcurs în plus nu mai puțin de 13,6 kilometri. În tur, la Cluj, cehii au bifat cu 7,6 kilometri mai mult decât oamenii lui Dan Petrescu, ceea ce înseamnă un ecart enorm! Și la retur, trupa din Praga a fost mai bine pregătită și cu mai mult suflu: a avut în plus aproape 6 kilometri.

Cea mai mare diferență din play-off

Modul total în care Slavia a dominat-o pe CFR la acest capitol fizic nu doar că nu are corespondent în niciuna dintre celelalte confruntări din play-off-ul Champions League, dar următorul joc în acest top, ca diferență de kilometri alergați, indică o distanță nici la jumătate din cât a avut în plus campioana Cehiei față de Omrano și compania, 13,6 kilometri. LASK Linz a avut cu 6,5 kilometri peste Brugges per totalul ambelor manșe, dar chiar și așa a pierdut calificarea!

DOUĂ POSIBILE EXPLICAȚII

1. CFR, echipă mai obosită 
O posibilă explicație ar putea să fie oboseala acumulată în acest sezon. Înaintea meciului tur de la Cluj, Slavia avea doar 6 partide oficiale susținute. În schimb, CFR disputase deja nu mai puțin de 13! Mai mult decât dublu față de Slavia. Totuși, Dan Petrescu a folosit la fiecare meci din Liga 1 o echipă alcătuită aproape în totalitate cu jucători care nu s-au regăsit și la partidele din Champions League. 

2. Clujenii, mult mai bătrâni 
Primul "11" ales de Dan Petrescu pentru returul de la Praga a conținut o echipă care a trecut bariera de 30 de ani ca medie de vârstă. Mai precis 30,5 ani! Nu mai puțin de 6 jucători sunt trecuți de 30 de ani, Arlauskis, Luis Aurelio, Deac, Mureșan, Camora și Rondon. În schimb, adversara a început meciul de miercuri cu o formulă a cărei medie de vârstă a fost de numai 26 de ani și în care doar doi fotbaliști au avut peste 30 de ani.

26,2 ani are Omrani,cel mai tânăr fotbalist prin primul "11" al CFR-ului miercuri, dar și el a fost chiar peste media de vârstă a echipei de start a Slaviei

21,3 ani are Alex Kral,cel mai tânăr jucător care s-a regăsit în formula cu care Slavia a început returul

Petrescu se scuză cu cifre false 

Antrenorul CFR-ului s-a referit la starea fizică precară a echipei sale chiar la conferința de presă care a precedat meciul retur cu Slavia Praga. "Sper să fim mai bine fizic decât în primul meci, cei de la Praga au alergat mai mult decât noi. Să nu uităm că mâine jucăm al 16-lea meci în 46 de zile, e ceva inuman, al optulea meci în Champions League. Pe vremuri erau 17 meciuri tot sezonul, acum noi le jucăm într-o lună și jumătate, e prea mult. Nu pot să-i antrenez mereu pe toţi jucătorii, pentru că îi antrenez separat, asta-i problema", a spus Dan Petrescu. 

Ceea ce a declarat tehnicianul e parțial adevărat. Într-adevăr, CFR a susținut până acum 16 jocuri, cele mai multe dintre toate echipele din România, dar perioada nu e de 46 de zile, ci de 54 de zile. Prima partidă a fost Supercupa cu Viitorul, pe 6 iulie, iar ultima, cea cu Slavia, de la Praga, pe 28 august. Șefa asasinilor lui El Chapo a fost găsită moartă în castelul ei

Libertatea

Comentarii (5)

George Burcasimi  •  31 August 2019, 16:12

Sunt un anti Cfr Cluj ,pe veci ( din cauza trecutului ,cu Balaj si Corpodean ) cand au deposedat Vasluiul si Timisoara de cateva titluri ( campionate si cupe ) vu ajutorul arbitrilor .Dar ,asta nu ma face sa nu amitesc ,ça unele campionate puternice au amanat meciurile echipelor participante in cupele europene ,din campionat ,dar la noi nu s-a putut .Avem un footbal de nimic ,deci Viva Espagna !

Viorel Alexe  •  31 August 2019, 15:54

*** pe jiji dacă fcs(pre)b ar fi fost în locul CFR-ului!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ungurul_vesel  •  31 August 2019, 15:51
Postat de Calin Radulescu pe 31 August 2019, 15:30

Si calul alearga , dar nu da lapte... La fotbal important e sa alerge mingea, nu aiurea jucatori dupa minge... Hai sa fim seriosi daca ai valoare si mingea nu prea alergi ca joci din pozitionare... Din pacate cu Slavia, CFR n-a avut nici calitate, nici potenta fizica

De alergat alearga jucatorii de la toate echipele. Fara alergat nu se poate in fotbalul de azi. Degeama alergi daca nu ai mingea si degeaba ai mingea daca nu alegi. Sunt necesare ambele lucruri in fotbalul de azi. Sunt convins ca daca te uiti pe statistici ai sa descoperi ca si Madrid, Barcelona, City sau Liverpool alearga peste cei 105 kilomerii ai CFR-ului. In meciuri decisive sunt convins ca trec de 120 km alergati/meci.

Vezi toate comentariile (5)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Seul

Digi 4
07:00 Tenis, WTA

Turneul din Osaka

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Guangzhou

Digi 2, Digi 3
15:00 Volei M

România - Portugalia

Telekom 3
15:00 Fotbal, UEFA Youth League

Atletico Madrid - Juventus

Digi 4, Telekom 1, Look Sport
17:00 Fotbal, UEFA Youth League

PSG - Real Madrid

Digi 4, Telekom 2, Look Sport
18:00 Handbal M

Dinamo - Kristianstad

Digi 2, Look Sport 3, Telekom 1
19:45 Fotbal, Liga Campionilor

Olympiakos - Tottenham

Digi 1, Telekom 2, Look Plus
19:45 Fotbal, Liga Campionilor

Club Brugge - Galatasaray

Digi 2, Look Sport, Telekom 3
20:00 Handbal M

Flensburg - Elverum

Digi 4
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

PSG - Real Madrid

Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Atletico Madrid - Juventus

Digi 2, Look Sport, Telekom 2
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Bayern Munchen - Steaua Roșie

Digi 3, Look Sport 2, Telekom 4
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Șahtior Donețk - Manchester City

Digi 4, Telekom 3 Look Sport 3
Program TV complet

Liga 1