INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHELSEA - REAL MADRID 0-2 (0-2 ÎN TUR)

VIDEO + FOTO Real o zdrobește pe Chelsea, 4-0 la general, și o așteaptă pe City în semifinalele Ligii

Chelsea - Real Madrid // foto: Guliver/gettyimages +13   FOTO
Chelsea - Real Madrid // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 18 aprilie 2023 23:57 / Actualizat marti, 18 aprilie 2023 23:57

Real Madrid a învins-o iar pe Chelsea cu 2-0, în returul sferturilor Champions League. 4-0 la general, iar campioana Europei se califică în semifinale, acolo unde o așteaptă pe Manchester City. „Cetățenii” s-au impus categoric în prima manșă cu Bayern Munchen, 3-0.

Chelsea - Real Madrid 0-2: Cronică: Real, tradițional. În careul de ași

.Madridul a rezistat atacurilor lui Chelsea, Courtois a fost magic, Rodrygo a înscris de două ori după superacțiuni și, cu 4-0 la general, e din nou în semifinalele Ligii Campionilor.

+9 FOTO

Încă o confruntare Chelsea - Real, a șasea în ultimele trei sezoane de Ligă. Când a învins Chelsea, a cucerit trofeul, în 2021. A câștigat Real, a fost campioana Europei, anul trecut. Ce va fi acum?

Siguranța celor 14 trofee

Aflată într-o situație critică, în primul an cu Todd Boehly proprietar, echipa londoneză vine după înfrângere pe "Bernabeu", 0-2. Și după 17 eșecuri într-o stagiune albastră, precum culoarea tricourilor. O victorie în fața Madridului și o calificare în semifinalele Champions ar fi o performanță extraordinară. Dar atât de dificilă. 

Kepa, portarul insularilor, spune ceea ce știu toți: "Real e regele Ligii". Un strop de resemnare în cuvintele lui? Nu e. Doar recunoașterea valorii adversarilor. Managerul Frank Lampard crede că "numai dacă jucăm cu inima putem schimba istoria duelului cu spaniolii". 

ȘOCANT! „Piromanii” de la Dinamo au „recidivat”: au vrut să dea iar foc stadionului din Ghencea!
CSA STEAUA - DINAMO 2-0
ȘOCANT! „Piromanii” de la Dinamo au „recidivat”: au vrut să dea iar foc stadionului din Ghencea!

La rândul său, Carlo Ancelotti nu vrea să pară prea optimist. Pentru antrenorul blanco, "orice se poate întâmpla în 90 de minute în această competiție". În cazul lui Real, nu chiar orice. Dacă ai 14 cupe cu urechi mari, ai o siguranță în joc pe care alții nu o au. 

Ibericii îl au și pe Karim Benzema, o "teroare" pentru englezi, cum a titrat Marca. 20 de goluri în 26 de partide a înscris căpitanul împotriva celor mai bune formații din Premier League. Cinci dintre reușitele sale în ultimele trei întâlniri cu Chelsea, inclusiv un hattrick la 3-1 pentru Real pe Stamford Bridge, în 2022. Și francezul are 14 goluri în precedentele 9 "șocuri" de Ligă. KB9 e mereu un imens atu pentru Madrid.

"Inima" Chelsea

Ancelotti nu modifică nimic în "11"-le de start față de prima manșă. Nici nu are de ce. Lampard schimbă patru titulari după 0-2. La doi e obligat, Koulibaly (accidentat) și Chilwell (eliminat și suspendat). Sterling și Joao Felix trec pe bancă. În locul lor, Havertz și surpriza Gallagher, puțin mai în spate. 

În această formulă, Chelsea demarează mai puternic, cu presing și cu accelerare după fiecare recuperare. Chiar din primul sfert de oră, are o ocazie uriașă. La o centrare, mingea rămâne în mijlocul careului, Kante e singur. Alege un șut direct, cu stângul. Poate înscrie, dar lovește greșit balonul. Pe lângă poartă! Chelsea presează, vine tot mai sus, mai periculos. Nici nu are altă șansă. "Inima" de care vorbea managerul Lampard.

Parada lui Courtois. Cât un gol

Pe acest fundal, Madridul se scutură și reacționează. Bară, Rodrygo! Și încă o șansă, Vinicius, după o acțiune frumoasă a oaspeților. Plus cea a lui Modric. Real domină acum, Chelsea suferă. Iar Vini, doar o neatenție la finalizare amână deschiderea scorului. 

Dar albaștrii ratează ceea ce pare de neratat. Cucurella, în careul mic, trage, mingea ia direcția corectă și numai o superparadă a "păianjenului" Courtois interzice golul. O paradă cât un gol! De aceea trebuie să ai cel mai valoros portar al lumii. 0-0, după o repriză în care gazdele au irosit două șanse mari de tot.

Stilul blanco. Minunat!

Chelsea, start la fel de entuziast ca la începutul jocului. Kante, 1-0? Nu, nici acum. Imediat, James poate fi eliminat pentru un tackling direct pe glezna lui Camavinga. Însă și Militao riscă eliminarea pentru al doilea "galben". Jocul continuă 11vs11. 

Dintr-odată, în plină ofensivă insulară, Real lovește. Contraatac letal, în stilul blanco, Rodrygo marchează, assist Vinicius, pasator decisiv la trei goluri din trei contra lui Chelsea. 0-1 (58). Și e chiar 0-2 (80), după o acțiune de toată frumusețea, încheiată tot de Rodrygo. 0-4 la general, și chiar s-a terminat. Madridul e în careul de ași al Europei. Tradițional.

FINAL » Chelsea - Real Madrid 0-2

Chelsea - Real Madrid. Echipele de start

CHELSEA (3-4-3): Kepa - Chalobah, Silva, Fofana - James, Kante, Enzo, Kovacic, Cucurella - Gallagher, Havertz
Antrenor: Frank Lampard

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga - Modric, Kroos, Valverde - Rodrygo, Benzema, Vinicius
Antrenor: Carlo Ancelotti

Citește și: 

Incredibil ghinion » În plină formă la Auxerre, Ionuț Radu a suferit o leziune la coapsă la încălzire!

Impresionant! Demn de premiul Fair-Play » Ce a făcut atacantul când a scăpat singur spre poartă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează