INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Incredibil ghinion » În plină formă la Auxerre, Ionuț Radu a suferit o leziune la coapsă la încălzire!

Foto: Twitter Auxerre
Foto: Twitter Auxerre

Articol de - Publicat luni, 17 aprilie 2023 18:58 / Actualizat luni, 17 aprilie 2023 19:16

În vârstă de 25 de ani, Ionuț Radu își recăpătase încrederea la Auxerre. Dar, după 11 meciuri consecutive ca titular în Ligue 1, portarul s-a accidentat chiar înaintea partidei cu Nantes. Are o leziune la coapsa dreaptă și va pierde cel puțin câteva săptămâni.

De când a fost împrumutat la Auxerre, pe 25 ianuarie, până la sfârșitul sezonului, Ionuț Radu s-a impus rapid la noua echipă. Și, de la rezervă eternă la Inter Milano, goalkeeperul în vârstă de 25 de ani a devenit titular indiscutabil. Iar formația sa, ce părea atunci condamnată la retrogradare, a ieșit din zona roșie mai ales datorită lui.

Chelsea îl vrea pe Onana la vară, iar Ionuț Radu va reveni la Inter ca să se lupte pentru titularizare!
ITALIA
Chelsea îl vrea pe Onana la vară, iar Ionuț Radu va reveni la Inter ca să se lupte pentru titularizare!

Evoluțiile excelente de la Auxerre l-au impus pe Ionuț Radu titular și la națională

Cum a venit, Radu l-a impresionat pe antrenorul Christophe Pelissier, care nu l-a mai scos din poartă. 11 meciuri în Ligue 1, toate integralist, 4 victorii, 4 egaluri și doar 3 eșecuri. Patru partide fără gol primit, zece goluri încasate în total, o medie de 0,9 pe meci. Mai mult, în două jocuri a apărat și două penaltyuri, la 1-1 cu Nice și la 0-2 cu Strasbourg.

Grație prestațiilor sale excelente, Auxerre a urcat pe locul 14, cu 32 de puncte, trei peste poziția a 17-a (Strasbourg), prima aflată sub linia retrogradării.

Jocul bun și constant l-a impus pe Ionuț și la națională. A fost titular în primele două confruntări din preliminariile Euro 2024, 2-0 în Andorra și 2-1, acasă, cu Belarus.

„La un salt, Ionuț Radu a simțit o înțepătură în coapsă"

În weekend însă, ghinion. Într-o perioadă excelentă, în plină formă, Radu s-a accidentat în cel mai neașteptat mod. Duminică, în timpul încălzirii înaintea duelului cu Nantes, de pe „Stade Abbe Deschamps”, portarul i-a făcut semn doctorului alb-albaștrilor, Stephane Lettieri, că are dureri.

„La un salt, a simțit o înțepătură în coapsă”, a dezvăluit antrenorul Pelissier. Nu a vrut inițial să renunțe la meci. A mai făcut o încercare pentru a vedea dacă piciorul rezistă și n-a rezistat. Pelissier a fost nevoit să-l schimbe în formula de start.

Ionuț Radu ar putea găsi poarta ocupată la întoarcere

Goalkeeperul a suferit o leziune la coapsa dreaptă și, aproape sigur, cel puțin câteva săptămâni nu va disponibil.

Problema și mai mare. Înlocuitorul său, Donovan Leon, 30 de ani, care a jucat pentru întâia oară în acest sezon de Ligue 1, a apărat foarte bine, Auxerre a câștigat (2-1 cu Nantes) și va rămâne, foarte probabil, în poartă și la partidele viitoare.

E posibil ca, odată însănătoșit, Radu să nu-l mai poată trece înapoi pe bancă pe Leon.

Citește și alte știri despre stranieri: 

Problemele de sănătate cu care se confruntă Mircea Lucescu: „Am dureri. Eram plin de sânge!”

Loți Boloni, irezistibil cu Metz în liga secundă franceză » Se bate pentru promovare! + Momentul care a schimbat totul la 3-0 cu Bordeaux

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
DoarDinamoPantelimon
DoarDinamoPantelimon  •  17 Aprilie 2023, 19:58

Leziune la coapsa pentru domnul Ionut Andrei Radu din pricina faptului ca viata extrasportiva lasa cam mult de dorit, atat la dansul cat si la jucatorii de fotbal romani in general! :-((

Vezi toate comentariile (1)
Comentează