INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - JUVENTUS 1-1 (ÎN TUR 1-2)

De la Berlin în Serie B și înapoi » Juventus închide ciclul început cu finala CM 2006 și trecut prin purgatoriul Calciopoli

Buffon și Chiellini sau simbolurile superrezistenței italiene în fața invaziei blanco pe Bernabeu
Buffon și Chiellini sau simbolurile superrezistenței italiene în fața invaziei blanco pe Bernabeu

Articol de - Publicat vineri, 15 mai 2015 00:00

La 9 ani după dramaticul succes cu Franța, foștii campioni mondiali Buffon, Pirlo și Barzagli se întorc în capitala Germaniei, visînd să răzbune în finala cu Barca eșecul la penaltyuri din 2003, cu Milan.

De 12 ani Juve n-a mai ajuns atît de aproape să cîștige Liga. Cenușăreasa semifinalelor, "care a dovedit că poate cina la un restaurant de 100 de euro avînd numai 10 în buzunar", cum scria Gazzetta dello Sport, va înfrunta Barca pe 6 iunie la Berlin, locul unde Italia, cu Buffon și Pirlo în teren plus Barzagli rezervă, lua titlul mondial în 2006.

Un ciclu de 9 ani, rezumat în mesajul pus pe Twitter de fostul star bianconero Del Piero: "De la Berlin în Serie B și înapoi la Berlin".

Trupa lui Allegri poate proclama ieșirea din recesiune a Seriei A, încheind formidabilul salt din liga a doua, unde o aruncase Calciopoli. Și aproape un deceniu cu o sută de jucători perindați la Torino, de la Del Piero la Morata, și o duzină de antrenori, de la Deschamps pînă la Allegri.

"Părea o glumă a destinului, dar chiar s-a întîmplat ce speram. Nu mergem ca turiști la Berlin. Și așa ajungem rar în finale, deci trebuie să încercăm să cîștigăm!", a promis căpitanul Buffon.

98,6 milioanede euro e suma-record încasată de Juve din premii UEFA, market pool și bilete la meciuri în actuala stagiune a Ligii

4 finalede Ligă are Pirlo, iar Allegri e al cincilea antrenor italian ce se bate pentru trofeu, după Capello, Lippi, Ancelotti și Di Matteo

24 de aniau trecut de la ultima victorie a Barcei cu Juve, 3-1 în turul semifinalei Cupei Cupelor. În 8 dueluri, are 2 succese și 2 egaluri

Cine mușcă mai tare acum?

Duelul-șoc al finalei va fi reîntîlnirea Chiellini - Suarez, la 11 luni după episodul de la CM 2014, cu italianul mușcat de umăr de uruguayan, suspendat apoi 4 luni.

"Nu știu de ce mușc, totuși sînt pe cale să înțeleg. Am fost la psiholog, dar am renunțat. Mă tem că mă va calma prea tare. Aș ucide pentru un aut în minutul 90 și nu vreau să pierd asta", spune "Canibalul". Cu care Evra va da mîna, uitînd conflictul rasist din perioada Premier.

Scot clauza de recumpărare!

Juve le pregătește o aroganță madrilenilor. După ce i-a dat două goluri Realului, Morata nu ar mai reveni pe Bernabeu, pentru că italienii vor să anuleze clauza de recumpărare de 30 de milioane euro! "Nu mă voi bucura nici dacă le mai dau 1.000 de goluri, dar nu înțeleg de ce m-au fluierat", a dezvăluit Alvaro, 4 goluri în actuala Ligă, primele două în "dubla" cu Dortmund.

Finala Cupei mutată pe 20 mai

Atît de optimiști erau italienii că vor duce o echipă în finala Ligii încît au pus finala Cupei Italiei pe 7 iunie, a doua zi după Berlin! Juve le-a stricat planul, astfel că meciul cu Lazio s-a devansat pe 20 mai. Data nu convine deloc echipei lui Ștefan Radu, care peste 4 zile va juca derbyul cu Roma din penultima etapă, decisiv pentru accesul direct în grupele Ligii.

"Dacă jucam în dublă manșă, ar fi fost mult mai greu să sperăm contra unei echipe formidabile ca Barcelona, dar într-un singur meci orice e posibil"
Massimiliano Allegri, antrenor Juventus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează