INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - ATLETICO MADRID 1-1 (4-1 DUPĂ PRELUNGIRI)

Dulcele sărut al iertării » Golul lui Sergio Ramos i-a anulat gafa lui Iker Casillas: ”Eşti maestrul suprem”

Marea greșeală a lui Iker a permis deschiderea scorului // Foto: Reuters +2   FOTO
Marea greșeală a lui Iker a permis deschiderea scorului // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 26 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 25 mai 2014 23:10

Căpitanul i-a mulţumit fundaşului-golgeter, după reuşita care a trimis finala în prelungiri, într-o ipostază reprezentînd cea mai emoţionantă imagine la Lisabona.

Real n-a cedat niciodată contra lui Atletico atunci cînd Casillas a purtat mănuşile titularului. Paradele lui San Iker, portarul de rezervă în Primera, i-au dus pe "galactici" pînă în finala aşteptată din 2002, dar tocmai el, talismanul blanco, era să spargă în mii de cioburi visul La Decima.

Ieşirea hazardată la golul lui Godin îi putea ruina cariera dacă n-ar fi existat Sergio Ramos: al doilea căpitan l-a salvat!

"La Decima e peste titlul mondial"
Capul providenţial de 1-1, din minutul 90Ă3, merita recompensat cu un dulce sărut implorînd iertare. "Eşti maestrul suprem", i-a strigat Casillas, îmbrăţişîndu-l ca pe cel mai preţios trofeu. "Pentru mine cupa asta valorează mai mult decît titlul mondial şi european cucerite cu «naţionala»", declară Iker.

Atît de emoţionat a fost încît în ultimele 10 minute ale prelungirilor nu şi-a putut stăpîni lacrimile, la fel ca în finala CM 2010, de la Johannesburg. Golul lui Ramos i-a permis să ridice cupa cu urechile mari.

Deşi Di Maria a ieşit omul meciului, Sergio a fost matadorul pe Da Luz. O confirmă şi Michael Owen: "Real l-a transferat pe Ramos după ce m-a vîndut. Cred că banii luaţi pe mine au dat roade".

430 de victorii are Casillas pentru Real în toate competiţiile. Triumful cu Atletico i-a adus doborîrea recordului deţinut de Raul

21 de victorii şi 6 egaluri a reuşit Real contra lui Atletico în jocurile cu Casillas titular. Cu el rezervă, un succes, o remiză, 3 eşecuri

3 goluri a marcat Ramos în actuala Ligă, toate decisive: "dublă" cu Bayern, în returul semifinalelor, şi reuşita din finala cu Atletico

"E golul vieţii, acum pot muri şi mîine. Dedic reuşita bunicului şi fiului meu. Toţi am fost eroi şi golul aparţine tuturor celor ce trăiesc pentru Real" (Sergio Ramos, fundaş Real)

"Cu Ramos am avut probleme pînă în decembrie. Apoi, după Crăciun, a devenit alt jucător. Sergio a fost cel mai bun atacant" (Carlo Ancelotti, antrenor Real)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează