INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTER

Simone Inzaghi și-a depășit obiectivul la Inter: „Acum 19 luni mi s-a cerut să ajung în «optimile» Ligii Campionilor”

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2023 14:17 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 16:22

Amenințat în urmă cu o lună cu demiterea, antrenorul Simone Inzaghi (47 de ani) a dus-o pe Inter în finala de la Istanbul. Cu opt victorii la rând în campionat, Cupă și Ligă, are acum postul asigurat și pentru sezonul viitor. „E singurul care nu-mi cere niciodată jucători”, spune președintele Steven Zhang

Inter continuă lupta pe trei fronturi, fiind pe locul 3 în Serie A, cu șanse mari de a se califica în grupele Ligii în sezonul următor, și în două finale, Champions League și Coppa Italia. Un traseu la care acum trei luni nu spera nici măcar Simone Inzaghi, iar fanii nerazzurri nici atât. Se vorbea după ce Inter căzuse în afara Top 4 chiar de o schimbare a antrenorului, salvat însă de rezultatele din Ligă.

City sau Real Madrid? Echipa așteptată de Inter în finala Ligii: „Pe ei vreau să-i evităm!”
INTER - AC MILAN 1-0
City sau Real Madrid? Echipa așteptată de Inter în finala Ligii: „Pe ei vreau să-i evităm!”

„Acum 19 luni mi s-a cerut să ajung în «optimile» Ligii, fază neatinsă din 2011. Am crezut că sezonul trecut a fost foarte bun, dar acesta e și mai bun. Nimeni nu ne-a dat nimic gratis. Ne-am confruntat cu adversari puternici și am meritat un loc în finală", declară Inzaghi jr., după dubla victorie în derby-ul cu AC Milan (2-0, 1-0).

Simone Inzaghi are 4 derby-uri câștigate cu AC Milan

Tehnicianul venit după plecarea lui Antonio Conte a dezvăluit prin ce a trecut în ultima perioadă, presiunea la care a fost supus și susținerea necondiționată de care s-a bucurat din partea conducerii: „La început a fost un vis, dar mereu am crezut, am avut o serie extraordinară. Să câștigi o semifinală de derby ca aceasta e nemaipomenit. Nu putem decât să-i lăudăm pe jucători. Echipa a dat dovadă de forță, determinare, agresivitate, concentrare, băieții au fost grozavi. Am jucat patru derby-uri din ianuarie și le-am câștigat pe toate.

Știm că Milan este campioana Italiei și are o calitate enormă, dar jucătorii noștri au fost excelenți. Și merită să se bucure de această victorie. De la 1 aprilie, am jucat la fiecare 48-72 de ore, dar am ajuns în două finale și am readus lucrurile sub control în Serie A. Știu de ce am fost adus la Inter, ce conjunctură a existat atunci și sunt mândru că sunt în acest club".

Simone Inzaghi, confirmat de patron la Inter

Indiferent de rezultatul finalei de la Istanbul, Simone știe că și-a asigurat postul pentru sezonul viitor. I-a spus-o chiar președintele Steven Zhang: „Am lucrat cu mulți antrenori, deși am doar 31 de ani. Inzaghi este special: e foarte calm, fie că învinge ori pierde, el rămâne calm. Aceasta este o calitate deosebită. În plus, el este singurul care nu-mi cere niciodată jucători. Fiecare sezon are istoria sa, cu suișuri și coborâșuri. Inzaghi este un învingător, s-a descurcat bine. N-avem motiv să schimbăm antrenorul, suntem pregătiți să începem al treilea sezon cu el".

42,6milioane de euro a cheltuit Inter pentru achiziții în acest sezon. Principalele mutări au fost împrumutul lui Lukaku și transferurile lui Correa, Acerbi, Onana și Mkhitaryan

Citește și alte articole:

Revanșa lui Calhanoglu! După 4 ani fără trofee la AC Milan, e în finala Ligii Campionilor cu Inter, iar Ibrahimovic i-a declarat război
INTER MILANO
Revanșa lui Calhanoglu! După 4 ani fără trofee la AC Milan, e în finala Ligii Campionilor cu Inter, iar Ibrahimovic i-a declarat război
800 de milioane € mai târziu, Inter e în finala UCL! Cum a transformat-o chinezul Zhang: „Am promis acum 7 ani că vom domina Europa”
INTER MILANO
800 de milioane € mai târziu, Inter e în finala UCL! Cum a transformat-o chinezul Zhang: „Am promis acum 7 ani că vom domina Europa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  17 Mai 2023, 20:10

Felicitari si bafta in finala! Sa speram cu M.C care par mai la indemana decat "nesatuii" de R.M.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează