INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  „OPTIMI"

Josip Ilicic și miracolul Atalanta » „Pentru Bergamo care suferă. Vom sărbători după ce învingem virusul”

Josip Iličici a contribuit la 7 din ultimele 10 goluri ale Atalantei, cu 5 reuşite şi 2 assisturi
Josip Iličici a contribuit la 7 din ultimele 10 goluri ale Atalantei, cu 5 reuşite şi 2 assisturi

Articol de - Publicat miercuri, 11 martie 2020 12:06

După partida returul Valencia - Atalanta 3-4 (în tur 1-4) din „optimile” Ligii Campionilor, antrenorul italian, Gian Piero Gasperini (62 de ani) a dedicat calificarea oraşului greu încercat de epidemie: „Ştim că ne-au urmărit mulţi fani ce n-au putut ieşi din case, ne vom bucura în iunie". Josip Ilicic (32 de ani) a conchis: „Nu mai suntem o surpriză".

Debutanta în Ligă nu încetează să uimească şi să-şi continue seria victoriilor spectaculoase cu calificarea în „optimi". Atalanta a bifat pe un „Mestalla" pustiu de teama coronavirusului, triumful din tur (4-3) şi l-a dedicat oraşului teribil afectat de epidemia ucigaşă. Jucătorii „nerazzurri” au celebrat pe gazon cu un steag şi mesajul: „Bergamo, e pentru tine. Să nu renunţi niciodată!". 

Preluat şi de antrenorul Gasperini: „Ştim că ne-au urmărit mulţi tifosi care suferă şi nu au putut ieşi din case, însă vom face o mare sărbătoare împreună în iunie. Vom avea timp atunci să ne bucurăm pentru întreg sezonul şi pentru acest pericol pe care trebuie să-l învingem".

"Am vrut să dea patru"

Gasperini, tehnicianul „echipei 4x4”, l-a elogiat iar pe Josip Ilicic, autorul pokerului cu care „Dea” a răpus Valencia. „Primul gol din penalty ne-a sporit încrederea. Am comis destule erori, am primit goluri ce puteau fi evitate, dar am şi făcut multe lucruri bune. El îmi ceruse schimbarea după a treia reuşită, însă l-am rugat să-mi lase un minut. Am vrut să îl dea şi pe al patrulea, ştiam că era doar o oboseală trecătoare şi că pe urmă va fi mai puternic".

Mai bătrân şi mai bun!

Slovenul, cu toate cele cinci goluri din Ligă în „dubla" cu Valencia, a luat acasă mingea de la Haţegan (39 de ani): „Nu am exagerat când am spus că pe măsură ce îmbătrânesc devin mai bun. Nu am de gând să mă opresc, mă distrez pe teren şi vreau să merg cât mai departe. Păcat de lipsa publicului, mi-ar fi plăcut să îi văd pe fanii noştri fericiţi în tribune. Nu mai suntem o surpriză, faptul c-am ajuns la acest nivel e munca de ani de zile".

"E extraordinar că marcăm din nou mult, tot mai des patru goluri, atât în Serie A, cât şi în Champions League. După un start dificil, am luat măsura acestei competiţii, am crescut şi avem marjă mare de îmbunătăţire a jocului", a declarat Gian Piero Gasperini, antrenor Atalanta

14goluri în toate competiţiile are Ilicic în 2020 la Atalanta, cel mai prolific din topul Europei în acest an. Slovenul a marcat 20 în tot sezonul. La 32 de ani şi 41 de zile e cel mai vârstnic cu poker „afară" în Ligă.

8goluri din 10 şuturi cadrate a dat Atalanta cu Valencia. Prima italiană cu 8 reuşite într-o eliminatorie a Ligii.

20de ani erau de când o echipă italiană (Lazio) ajungea în „sferturile" Ligii la debut. Ultima fusese Leicester, în ediţia 2016-2017.

VEZI ȘI:

VALENCIA - ATALANTA 3-4 // Ilicic show! Ce record a stabilit după prestația formidabilă din Champions League » Ronaldo și Messi n-au reușit asta

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează