INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Tânărul cu mamă româncă al lui Salzburg îi promite un retur de foc lui Bayern: „Suntem înfometați!”

Karim Adeyemi// Foto-IMAGO / Passion2Press
Karim Adeyemi// Foto-IMAGO / Passion2Press

Articol de - Publicat joi, 17 februarie 2022 11:12 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 12:10

Campioana Austriei, cu o medie de vârstă a titularilor de 23 de ani și 242 de zile, patru ani mai puțin decât a adversarilor, a chinuit-o pe Bayern la Salzburg. I-a condus 71 de minute pe germani, fiind egalată în ultima clipă: 1-1. Karim Adeyemi, 20 de ani, internaționalul german al lui Salzburg, e gata de lupta de la Munchen, orașul său natal.

Totul părea împotriva lui RB Salzburg înaintea acestui meci cu Bayern, din turul „optimilor” Champions League.

Aterizare eșuată în furtună! Clipe de spaimă pentru Guardiola și jucătorii lui Manchester City
LIGA CAMPIONILOR
Aterizare eșuată în furtună! Clipe de spaimă pentru Guardiola și jucătorii lui Manchester City

Cifrele puștilor-surpriză ai lui Salzburg

  • Lotul tinerilor „tauri” are o valoare estimată la 204 milioane de euro, potrivit transfermarkt.de. De patru ori mai mică decât a campioanei Germaniei (816). 
  • Era prima echipă austriacă dincolo de grupele Ligii. 
  • Trecuseră 55 de ani de la ultima victorie a unei formații din Țara Valsului în fața lui Bayern (Rapid Viena, 1-0, în Cupa Cupelor 1966-1967) 
  • Miercuri seară, avea la start cel mai proaspăt „11” în ultimii 19 ani de Champions, cu o medie de vârstă de 23 de ani și 242 de zile (nemții au răspuns cu 27,8 ani). În aprilie 2003, „lăncierii” lui Ajax erau cu numai 37 de zile mai tineri. 
  • Chiar și antrenorul era mai precoce. Matthias Jaissle are 33 de ani. Tot german, ca Julian Nagelsmann (34).
Luis Figo și-a părăsit soția în urmă cu două săptămâni! Fostul fotbalist de la Barça și Real Madrid s-a întors acum în brațele superbului model suedez
MONDEN
Luis Figo și-a părăsit soția în urmă cu două săptămâni! Fostul fotbalist de la Barça și Real Madrid s-a întors acum în brațele superbului model suedez

Karim Adeyemi: „Suntem pregătiți de luptă”

Totuși, puștii lui Salzburg i-au luat pe sus, ca un taifun, pe Bayern. „Nu simțim niciun strop de presiune pe umerii noștri. Toată apasă pe adversari”, spunea Karim Adeyemi, 20 de ani, internațional german, născut la München, cu mamă româncă și tată nigerian, cel mai entuziast atacant al lui RBS.

El și coechipierii săi i-au surprins pe experimentații rivali cu un joc în viteză maximă, direct pe poartă. Au deschis scorul rapid (Adamu, 21) și au condus aproape 70 de minute. Golul lui Coman le-a răpit savoarea unei victorii mari. 

După 1-1, dubla manșă e departe de final. „Cum s-a terminat jocul, a fost un pic de dezamăgire în vestiar. Dar a doua zi, mândria a învins dezamăgirea. Băieții au fost foarte buni, meritau să câștige. Mergem la Munchen cu inima deschisă”, a declarat Matthias Jaissle, antrenorul campioanei Austriei.

Același Adeyemi le promite rivalilor nemți un retur furibund: „Suntem tineri, înfometați, dinamici. Pregătiți de luptă”.

Thomas Muller: „Ne-a lipsit curajul”

La patru zile după 2-4 cu Bochum, Bayern a suferit, fiind aproape de încă o înfrângere. Thomas Muller crede că „uneori, ne lipsește curajul în atac”

A atras atenția: „Chiar dacă am fost superiori, jocul de tranziție al lui Salzburg e întotdeauna periculos. Nu a ieșit deloc cum ne-am dorit”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

2 șuturi pe poartă, 2 goluri » Inter, năucită de Liverpool în ultimul sfert de oră!

Surpriză de proporții în Spania: Atletico Madrid a pierdut pe teren propriu în fața ultimei clasate!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
aikin18
aikin18  •  17 Februarie 2022, 12:34

lasati-l bah pe asta, il avem pe Popescu...n-avem nevoie de ciurucuri dintr-astea din CL...cu banii luati pe Poepescu vom cumpara trei dintr-astia

Vezi toate comentariile (1)
Comentează