INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN MUNCHEN - CHELSEA, AZI, ORA 21.45, ÎN DIRECT PE TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Lampard ştie cum trebuie să joace Chelsea: ”Dacă nu sîntem nemţi, n-o batem pe Bayern!"

Frank Lampard a eliminat-o o dată pe Bayern din competiție, în
Frank Lampard a eliminat-o o dată pe Bayern din competiție, în "sferturile" ediției 2004-2005: 4-2 la Londra, 2-3 la Munchen // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 19 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 18 mai 2012 19:49

Căpitanul englezilor a învăţat multe de la Ballack, fostul său coechipier, dar şi din întîlnirile cu echipele germane.

Frank Lampard a crescut "cu frustrarea eşecurilor suferite de noi, englezii, în faţa germanilor". Şi crede că, dacă există o cale de a cîştiga, atunci aceea e cu armele lui Bayern: "Trebuie să fim nemţi! Doar dacă jucăm la fel ca ei o batem pe Bayern! Sîmbătă, murim pe teren!".

Căpitanul lui Chelsea pe Fussball Arena, în absenţa suspendatului John Terry, internaţionalul englez a învăţat deja destule de la fostul coechipier Michael Ballack: "Era foarte determinat, încrezător în propriile-i forţe şi întotdeauna voia să cîştige".

Dar l-au inspirat şi întîlnirile avute de-a lungul timpului cu echipele germane: "Fotbaliştii lor nu mai sînt doar bine clădiţi fizic şi extrem de puternici mental, ci şi foarte tehnici. Bayern are de la mijloc în sus numai fotbalişti de top".

Lampard e impresionat de mijlocaşii Kroos, Schweinsteiger şi de omul munchenezilor din spatele "vîrfului" Gomez, Thomas Muller. Convingerea lui: "La centrul terenului ne aşteaptă o luptă pe viaţă şi pe moarte. Acolo se va decide finala".

21,3 milioane de euro a luat Bayern pînă acum de la UEFA pentru rezultatele din 2011-2012. Chelsea a adunat 20,9 milioane

9 milioane de euro va primi cîştigătoarea trofeului de la forul continental şi 5,6 milioane învinsa

1.80 e cota la StanJames pentru ca Chelsea să aibă posesia mai mică de 45%

11.00 e cota la BetVictor pentru un gol cu capul al lui Mario Gomez

6.00 e cota la PaddyPower pentru ca Robben să fie desemnat "omul meciului"

ALTE ŞTIRI DESPRE FINALĂ:

Au exersat penalty-uri
Colegii au luat aminte la sfatul lui Lampard şi în ultimele zile au exersat loviturile de la 11 metri, una dintre specialităţile nemţilor de-a lungul timpului. "Sigur că nu e acelaşi lucru ca pe teren, cînd te afli sub o presiune imensă. Dar vrem să fim cît mai pregătiţi", a spus managerul Di Matteo.

"Nu merită trofeul"
Fostul internaţional german Matthias Sammer, acum director tehnic al Federaţiei de la Frankfurt, a fost neplăcut surprins de modul ultradefensiv în care Chelsea a abordat semifinala cu Barcelona (1-0, 2-2): "Un asemenea fotbal nu merită trofeul. A fost o catastrofă". Totuşi, crede că englezii nu-şi mai pot permite să se baricadeze şi la Munchen: "Bayern e mai imprevizibilă decît Barca şi îi va obliga să caute alte soluţii".

Au planificat sărbătoarea
Chelsea a pus deja la punct toate detaliile sărbătorii în cazul unui triumf în Ligă. Autobuzul decapotabil e pregătit, la fel traseul pe care-l vor parcurge jucătorii cu trofeul după întoarcerea la Londra. Munchenezii, în schimb, n-au nici un plan: "Vom improviza ceva pe moment, avem destulă experienţă".

Doar 40 de grade l-ar opri
Fost coleg cu Lampard la Chelsea, Arjen Robben arde de nerăbdare să-şi ia revanşa în faţa fostei echipe. "Am părăsit Londra cu un gust amar. Cred că aş fi meritat să evoluez mai mult", a spus olandezul lui Bayern, decis să joace aproape în orice condiţii: "Am fost răcit în ultimele zile, dar numai o febră de peste 40 de grade m-ar putea opri!".

Oracolul Sissi: "Bayern cîştigă"
Nemţii au lansat un nou oracol înaintea "şocului" de la Munchen. Locul celebrei caracatiţe Paul, care a ghicit rezultatele "naţionalei" Germaniei la CM 2010, precum şi deznodămîntul finalei, a fost luat de un teckel (foto). Pusă în faţa a două farfurii cu mîncare, fiecare plasată în faţa cîte unei porţi cu numele finalistelor, căţeluşa Sissi a ales-o pe aceea deasupra căreia scria "FC Bayern".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează