LIGA CAMPIONILOR  ·  BAYERN MUNCHEN - CHELSEA, AZI, ORA 21.45, ÎN DIRECT PE TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Lampard ştie cum trebuie să joace Chelsea: ”Dacă nu sîntem nemţi, n-o batem pe Bayern!"

Frank Lampard a eliminat-o o dată pe Bayern din competiție, în
Frank Lampard a eliminat-o o dată pe Bayern din competiție, în "sferturile" ediției 2004-2005: 4-2 la Londra, 2-3 la Munchen // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 19 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 18 mai 2012 19:49

Căpitanul englezilor a învăţat multe de la Ballack, fostul său coechipier, dar şi din întîlnirile cu echipele germane.

Frank Lampard a crescut "cu frustrarea eşecurilor suferite de noi, englezii, în faţa germanilor". Şi crede că, dacă există o cale de a cîştiga, atunci aceea e cu armele lui Bayern: "Trebuie să fim nemţi! Doar dacă jucăm la fel ca ei o batem pe Bayern! Sîmbătă, murim pe teren!".

Căpitanul lui Chelsea pe Fussball Arena, în absenţa suspendatului John Terry, internaţionalul englez a învăţat deja destule de la fostul coechipier Michael Ballack: "Era foarte determinat, încrezător în propriile-i forţe şi întotdeauna voia să cîştige".

Dar l-au inspirat şi întîlnirile avute de-a lungul timpului cu echipele germane: "Fotbaliştii lor nu mai sînt doar bine clădiţi fizic şi extrem de puternici mental, ci şi foarte tehnici. Bayern are de la mijloc în sus numai fotbalişti de top".

Lampard e impresionat de mijlocaşii Kroos, Schweinsteiger şi de omul munchenezilor din spatele "vîrfului" Gomez, Thomas Muller. Convingerea lui: "La centrul terenului ne aşteaptă o luptă pe viaţă şi pe moarte. Acolo se va decide finala".

21,3 milioane de euro a luat Bayern pînă acum de la UEFA pentru rezultatele din 2011-2012. Chelsea a adunat 20,9 milioane

9 milioane de euro va primi cîştigătoarea trofeului de la forul continental şi 5,6 milioane învinsa

1.80 e cota la StanJames pentru ca Chelsea să aibă posesia mai mică de 45%

11.00 e cota la BetVictor pentru un gol cu capul al lui Mario Gomez

6.00 e cota la PaddyPower pentru ca Robben să fie desemnat "omul meciului"

ALTE ŞTIRI DESPRE FINALĂ:

Au exersat penalty-uri
Colegii au luat aminte la sfatul lui Lampard şi în ultimele zile au exersat loviturile de la 11 metri, una dintre specialităţile nemţilor de-a lungul timpului. "Sigur că nu e acelaşi lucru ca pe teren, cînd te afli sub o presiune imensă. Dar vrem să fim cît mai pregătiţi", a spus managerul Di Matteo.

"Nu merită trofeul"
Fostul internaţional german Matthias Sammer, acum director tehnic al Federaţiei de la Frankfurt, a fost neplăcut surprins de modul ultradefensiv în care Chelsea a abordat semifinala cu Barcelona (1-0, 2-2): "Un asemenea fotbal nu merită trofeul. A fost o catastrofă". Totuşi, crede că englezii nu-şi mai pot permite să se baricadeze şi la Munchen: "Bayern e mai imprevizibilă decît Barca şi îi va obliga să caute alte soluţii".

Au planificat sărbătoarea
Chelsea a pus deja la punct toate detaliile sărbătorii în cazul unui triumf în Ligă. Autobuzul decapotabil e pregătit, la fel traseul pe care-l vor parcurge jucătorii cu trofeul după întoarcerea la Londra. Munchenezii, în schimb, n-au nici un plan: "Vom improviza ceva pe moment, avem destulă experienţă".

Doar 40 de grade l-ar opri
Fost coleg cu Lampard la Chelsea, Arjen Robben arde de nerăbdare să-şi ia revanşa în faţa fostei echipe. "Am părăsit Londra cu un gust amar. Cred că aş fi meritat să evoluez mai mult", a spus olandezul lui Bayern, decis să joace aproape în orice condiţii: "Am fost răcit în ultimele zile, dar numai o febră de peste 40 de grade m-ar putea opri!".

Oracolul Sissi: "Bayern cîştigă"
Nemţii au lansat un nou oracol înaintea "şocului" de la Munchen. Locul celebrei caracatiţe Paul, care a ghicit rezultatele "naţionalei" Germaniei la CM 2010, precum şi deznodămîntul finalei, a fost luat de un teckel (foto). Pusă în faţa a două farfurii cu mîncare, fiecare plasată în faţa cîte unei porţi cu numele finalistelor, căţeluşa Sissi a ales-o pe aceea deasupra căreia scria "FC Bayern".O româncă din Spania a fost obligată de soțul și socrii ei să se prostitueze. Îngrozitor ce îi făceau dacă nu aducea zilnic 300 de euro
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Magdalena Frech
Digi 1
21:00 Snooker
Semifinale CM Snooker
Eurosport
22:00 Champions League
Barcelona - Bayern Munchen
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1