INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - BARCELONA 4-0

LIVERPOOL - BARCELONA 4-0 // „Prințul” Adrian Cristea: „Minunea lui Dinamo de la Liberec a fost mai frumoasă”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 mai 2019 19:19

Fostul mijlocaș Adrian Cristea (35 de ani) a vorbit despre calificarea senzațională a lui Liverpool în finala Ligii Campionilor, după 4-0 cu Barcelona (0-3 în tur) și compară această performanță cu revenirea lui Dinamo în meciul cu Liberec.

În august 2009, „câinii” mergeau la returul cu Slovan Liberec din Cehia cu un handicap de trei goluri, după ce fanii au intrat pe gazonul din „Ștefan cel Mare” și echipa antrenată la acea vreme de Dario Bonetti a pierdut meciul la „masa verde”.

Dinamo se impunea pe terenul lui Liberec, scor 3-0, prin reușita lui Andrei Cristea și „dubla” lui Marius Niculae. Roș-albii aveau să obțină apoi calificarea în grupele Europa League la loviturile de departajare, cu scorul de 9-8.

"Merită felicitați cei de la Liverpool, au fost strălucitori. Au făcut un joc foarte bun, au crezut în șansă lor și au ajuns în finală, când puțini ar mai fi pariat pe ei. Cine spune că mai credea în calificarea lor minte! Nu cred că mai credea nimeni că pot întoarce acel 3-0 din tur, având în vedere că au jucat cu Barcelona lui Messi și le mai lipseau și trei titulari. Nu mai credea nimeni că pot câștiga cu 4-0, dar se mai întâmplă și minuni.

Asta e «Minunea de pe Anfield» sau «Minunea de pe 7 mai». E meritul lor că au luptat până la final. Cei de la Barcelona au prins o seară mizerabilă, nu ai voie la nivelul asta să te prezinți așa - fără agresivitate, fără ambiție, fără angajament.

La fel s-a întâmplat și cu noi, la Liberec. Nu ne mai dădea nimeni nicio șansă, dar ne-am văzut acolo și, pur și simplu, am jucat cu încredere și am dat tot ce am avut mai bun în noi. Nu a fost niciun discurs special al lui Bonetti în vestiar, dar, după ce se întâmplase la București, ne-am ambiționat să le arătăm fanilor și celor care ne criticaseră că nu aveau dreptate.

Trebuie să crezi în tine și, după fiecare gol, simțeam cum puterea și încrederea adversarului scade. Meciul a fost normal, nu aveai timp să te minunezi de rezultat, după meci a fost mirarea mare, că ne-am calificat, atunci am realizat ce întoarcere de rezultat am reușit.

A fost frumos, am fost așteptați de peste 1.000 de fani pe aeroport, la București. Au venit cu steaguri și fumigene, am cântat cu ei minute în șir. La noi a fost mai greu decât pentru Liverpool, pentru am jucat și în deplasare, am avut și o serie foarte lungă de penalty-uri...

Performanța noastră a fost mai mare, am jucat și în deplasare (râde). Revenirea noastră a fost mai frumoasă. Glumesc, normal că ei au ajuns în finală Champions League, noi abia în grupele Europa League, dar sunt amândouă niște reveniri de senzație. Au ceva echipele astea care au culorile alb și roșu, că reușesc reveniri spectaculoase”, a declarat Adrian Cristea pentru TV Pro X. 

„A fost frumos la Liberec, e un meci care merită să fie urmărit și acum, poate învață să creadă mai mult și jucătorii actuali în forțele lor. A fost unul dintre cele mai dramatice meciuri pe care le-am jucat” Adrian Cristea

caseta meciului slovan liberec - dinamo 0-3 (8-9 la penalty-uri)

caseta

Vezi și:

LIVERPOOL - BARCELONA 4-0 // FOTO Presa din Spania, nemiloasă după ce Barcelona a fost umilită de Liverpool: „Cei mai ridicoli din istorie! Barcelona a scris cea mai neagră pagină!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
vendredi13
vendredi13  •  10 Mai 2019, 03:09
Postat de vendredi13 pe 10 Mai 2019, 03:07

De fapt, fusese 0-2, ar trebui să dea mai mult de 0-3 la masa verde.

Şi chiar nu înțeleg de îi zice masa verde. Verde nu este, clar. Cine naiba pune o masă verde la UEFA.

vendredi13
vendredi13  •  10 Mai 2019, 03:07
Postat de vendredi13 pe 10 Mai 2019, 03:05

A rămas în istoria cupelor europene ca singura calificare după 0-3 acasă în tur. Nimeni, momentan, nu a făcut-o. Şi mă bucur că a făcut-o Dinamo.

De fapt, fusese 0-2, ar trebui să dea mai mult de 0-3 la masa verde.

vendredi13
vendredi13  •  10 Mai 2019, 03:05

A rămas în istoria cupelor europene ca singura calificare după 0-3 acasă în tur. Nimeni, momentan, nu a făcut-o. Şi mă bucur că a făcut-o Dinamo.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează