INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CORONAVIRUS

Meciul Atalanta - Valencia, punctul zero al pandemiei COVID-19 în Italia: „Virusul s-a răspândit atunci în toate direcțiile”

Medicul peninsular Francesco Le Foche crede că partida Atalanta - Valencia, 4-1, din optimile Ligii Campionilor a declanșat avalanșa de cazuri în întreaga regiune lombardă.  Foto: Guliver/GettyImages
Medicul peninsular Francesco Le Foche crede că partida Atalanta - Valencia, 4-1, din optimile Ligii Campionilor a declanșat avalanșa de cazuri în întreaga regiune lombardă. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 20 martie 2020 12:12

Medicul peninsular Francesco Le Foche crede că partida Atalanta - Valencia, 4-1, din optimile Ligii Campionilor a declanșat avalanșa de cazuri în întreaga regiune lombardă. S-a jucat la Milano, dar bucuria de la Bergamo a favorizat răspândirea agresiuvă a virusului

Italienii cred că un meci de fotbal a fost punctul zero care a declanșat avalanșa de cazuri de coronavirus din Peninsulă. Cea mai afectată țară a Europei. Atalanta - Valencia (4-1), disputat pe 19 februarie în turul "optimilor" Champions League. Deși s-a jucat pe "San Siro", cu 44.236 de spectatori în tribune, nu a atacat doar Milano. A lovit violent și Bergamo!

Într-un interviu pentru cotidianul Corriere dello Sport, doctorul Francesco Le Foche a afirmat că sărbătoarea fanilor din orașul bergamasc este explicația răspândirii atât de agresive a virusului în regiunea lombardă.

"Euforia colectivă în urma acelei partide, într-un sezon unic în istoria Atalantei, a fost cea care a provocat totul", a declarat medicul. "Bergamo este o zonă foarte activă, dar a contat mult meciul. A trecut o lună de atunci, timpul confirmă ceea ce s-a întâmplat. S-au adunat mii de persoane, care au stat la câțiva centimetri una de alta. Au urlat, s-au îmbrățișat. Atunci, virusul s-a răspândit în toate direcțiile. A fost ceva incredibil".

Joi seară, se înregistraseră peste 40.000 de cazuri și aproape 3.500 de decese din cauza COVID-19. 

Trei informații importante despre pandemia de coronavirus

Citește și alte știri despre consecințele coronavirus în sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close