INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ

Noroc la repartizare! CFR a aflat cu cine poate juca în turul I preliminar Champions League

UEFA a anunțat lista de 5 echipe din care se va alege adversara celor de la CFR Cluj pentru turul I preliminar Champions League. Tragerea la sorți e mâine, ora 13:00.
UEFA a anunțat lista de 5 echipe din care se va alege adversara celor de la CFR Cluj pentru turul I preliminar Champions League. Tragerea la sorți e mâine, ora 13:00.

Articol de GSP - Publicat luni, 13 iunie 2022 18:36 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 19:04

UEFA a anunțat lista de 5 echipe din care se va alege adversara celor de la CFR Cluj pentru turul I preliminar Champions League. Tragerea la sorți e mâine, ora 13:00.

CFR Cluj e cap de serie și va evolua contra uneia dintre campioanele:

  • FK Sutjeska Niksic (Muntenegru) - lot evaluat pe Transfermarkt la 3,83 milioane de euro. N-a depășit niciodată turul II preliminar UCL. Cel mai aproape de grupele unei competiții europene a fost în 2019, fiind eliminată în turul III Europa League de Linfield.
  • Shakhter Soligorsk (Belarus) - lot evaluat pe Transfermarkt la 13,63 milioane. Nu s-a calificat niciodată în grupele unei competiții europene. În preliminariile Champions League a fost de două ori, eliminată de fiecare dată încă din primul tur.
  • Tobol (Kazahstan) - lot evaluat pe Transfermarkt la 11,13 milioane. A mai participat o singură dată în preliminariile UCL, sezonul 2011/12, când a capitulat în fața celor de la Slovan Bratislava (0-2, 1-1).
  • FC Pyunik Yerevan (Armenia) - lot evaluat pe Transfermarkt la 5,96 milioane. Niciodată în grupele europene, a fost ultima oară în preliminariile Ligii acum 7 ani, în 2015 (0-6 la general cu Molde).
  • KF Tirana (Albania) - lot evaluat pe Transfermarkt la 6,3 milioane. Cel mai recent în preliminariile Champions League a participat în 2020 (1-2 cu Steaua Roșie Belgrad, turul II).

Vestea bună e că jucătorii lui Dan Petrescu au scăpat de Lech Poznan, campioana Poloniei, după repartizarea făcută de UEFA.

Meciurile se vor juca pe 5-6 iulie (turul) și 12-13 iulie (returul).

CFR are din nou asul în mânecă pentru Europa: garantul care aduce milioane de euro
CFR Cluj
CFR are din nou asul în mânecă pentru Europa: garantul care aduce milioane de euro

CFR Cluj, două tururi accesibile în Champions League

Campioana Românei nu ar trebui să aibă emoții în primele două tururi preliminare ale Ligii Campionilor, unde va intra în urna capilor de serie.

Adversarii sunt accesibili, iar o echipă care își propune ca obiectiv grupele nu trebuie să aibă emoții, așa cum s-a întâmplat în sezonul trecut la confruntările cu Borac Banja Luka (Bosnia) și Lincoln Red Imps (Gibraltar).

Lucrurile se complică odată cu turul III preliminar din Champions League, fază în care CFR nu va mai fi cap de serie. Adversarii din prima urnă vor fi greu de abordat, fiind vorba de echipe cu experiență în faza grupelor europene, inclusiv UCL.

Programul lui CFR Cluj în UEFA Champions League

  • 14 iunie - Tragere la sorți turul I preliminar
  • 15 iunie - Tragere la sorți turul II preliminar
  • 5/6 - 12/13 iulie - Turul I preliminar
  • 18 iulie - Tragere la sorți turul III preliminar
  • 19/20 - 26/27 iulie - Turul II preliminar
  • 2 august - Tragere la sorți play-off
  • 2/3 - 9 august - Turul III preliminar
  • 16/17 - 23/24 august - Play-off
  • 25 august - Tragere la sorți grupe
  • 6/7 septembrie - Etapa I din grupe

Dan Petrescu, interviu pentru GSP: „La CFR nu este vacanță, aici venim să muncim”

Mai multe știri despre CFR Cluj:

FC Argeș a transferat un fost jucător de la FCSB și CFR! Becali plătea pentru el 350.000€ în 2016

Primul interviu cu Vito Hammershoy-Mistrati după transferul la CFR Cluj: „Slăbiciunea mea? Jocul fără minge. Dați-mi mingea, știu ce să fac cu ea”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
mattteo
mattteo  •  14 Iunie 2022, 12:20

De unde regula sa intalnesti adversare din Belarus, Khazahstan, Muntenegru si Albania in primul tur???? Adica Federatii din primele 40. Dintre 41 si 53 avem dosr posibilitatea Armenia. Dar unde sunt optiunile Liechtenstein, Feroe, Gibraltar, Andorra, Islanda, Tara Galilor, Irlanda de Nord, Estonia, Letonia? Se incepe direct greu. Belarusul e o tara care pana acum ceva ani avea echipa buna si constant in Champions League, cele din spstiul ex-iugoslav nu sunt usor de batut, iar in Khazahstsn sunt atrasi jucatori buni.

magic4ever
magic4ever  •  14 Iunie 2022, 12:11
Postat de DanielDand pe 14 Iunie 2022, 07:44

Nu.are.nici o șansă dacă stam sa ne gândim ca era și aua din Girblatar sz ai bata Albanezi.sau.Kazachtan sau.cei.din Munte -Negru.ai.urca pe garduri

CFR are 100% sanse...cand era sa fie eliminati de echipe slabe au fost antrenori Edi Iordanescu si Sumudica...cu Dan Petrescu nu au nici o emotie cu astfel de echipe mediocre,CFR se califica 100%

poison
poison  •  14 Iunie 2022, 09:33
Postat de rav410wrc pe 13 Iunie 2022, 23:46

DoarDiviziaB, sambata de la 11, la Fotbal minut cu minut ... Sa nu uiti sa-ti pui ceasu' ;)))

*** Nu-ți face griji!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează