LIGA CAMPIONILOR  ·  CORONAVIRUS

COVID-19. Ovidiu Hațegan crede că a fost infectat cu noul coronavirus: „Au fost 4-5 zile dificile”

Ovidiu Hațegan a condus meciul Valencia- Atalanta // FOTO: Guliver/GettyImages
Ovidiu Hațegan a condus meciul Valencia- Atalanta // FOTO: Guliver/GettyImages

Marti, 07 Aprilie, 14:27

Arbitrul Ovidiu Hațegan (39 de ani) a fost la centru la meciul Valencia, din optimile Ligii Campionilor, și crede că ar fi putut fi infectat cu noul coronavirus.

Centralul român a condus partida de la Valencia pe 10 martie, când în Italia și Spania era deja mai multe cazuri de coronavirus. La revenirea în țară, Hațegan a intrat în carantină și a vorbit despre problemele avute.

„În Italia erau foarte, foarte multe cazuri, am avut discuții cu cei din comisia UEFA. Primordial pentru ei este sănătatea, atât a noastră, a jucătorilor, a tuturor. Au spus că cel mai sigur loc e pe stadion și că toți sunt testați și nu e nicio problemă. Lucrurile au căpătat o turnură când am ajuns în țară. Am intrat în autoziolare si am aflat că cei de la Valencia erau 35% pozitivi. Căutam tot felul de informații, am vorbit cu cei care s-au ocupat de organizarea meciului.

După o săptămână de tuse seacă am reușit să fac testul, a ieșit negativ! Se poate să fi avut virusul, nu voi ști niciodată. Medicii mi-au explicat această posibilitate. Am trecut prin 4-5 zile dificile până să-mi facă testul, oamenii nu aveau posibilitatea. Sperăm ca toată această situație să se normalizeze. Acum ne dorim să mergem în parc să stăm pe o bancă”, a declarat Ovidiu Hațegan la TV Digi Sport.

Meciul Atalanta - Valencia, punctul zero al pandemiei COVID-19

Un expert pneumolog din Bergamo susține că meciul Atalanta - Valencia, 4-1, jucat pe 19 februarie în optimile Ligii Campionilor ar fi responsabil în mare măsură pentru explozia epidemiei în Lombardia și Spania.

UN expert italian dă vina pentru pandemia care face sute de morți zilnic în Lombardia pe un meci de fotbal. „19 februarie, 40.000 de fani veniți din Bergamo pentru Atalanta - Valencia. Cu autocarele, mașinile și trenul. A fost bombă biologică”, a declarat în Corriere della Sera, Fabiano Di Marco, șeful pneumolog al spitalului „Papa Giovanni XXIII”, printre cele mai moderne din Europa.

 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1