INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  RASISM

Radu Banciu, afirmații jignitoare după incidentele cu Sebastian Colțescu: „Nu e rasism! Mbappe e un analfabet care ar ajunge să pună faianță!” + atac rasist grosolan la Neymar

Radu Banciu
Radu Banciu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 17:35 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 08:49

Jurnalistul Radu Banciu a vorbit în termeni duri despre incidentul petrecut la meciul PSG – Istanbul Bașakșehir, din etapa a 6-a din Liga Campionilor.

Prezentatorul TV a comentat în emisiunea sa incidentul și spune că arbitrul român nu poate fi acuzat de rasism. În plus, Banciu i-a criticat pe arbitrii români care au condus partida, Hațegan și Colțescu,, a avut un derapaj rasist grosolan la adresa lui Neymar, vedeta lui PSG care a fost extrem de vocală la adresa brigăzii din România, și l-a jignit și pe Kylian Mbappe.

Mircea Badea, reacție FURIBUNDĂ în scandalul de rasism cu Colțescu: „Vă spun ce înțeleseseră ei de fapt”

„Rasism nu poate fi! Dacă spui «ală negru» nu e acelaşi lucru cu «negrul ăla». E o stângăcie, a avut ghinion şi ar fi putut să evite această exprimare. «Ălă negru» nu e rasism în dreptul francez, deci nici în dreptul nostru. Nu este o insultă rasistă! Dacă vedeam ce era la gura lui Webo sau a lui Demba Ba, vedeam că au insultat mai rău decât a făcut-o Colțescu sau Șovre.  UEFA nu luptă contra rasismului. Consideră asta o problemă minoră.

Dacă zicea «negrul ăla nenorocit» era pasibil de amendă în Franța, de câteva de mii de euro. Dar nu era considerat rasism, ci o insultă. E cu totul altceva decât rasismul, care înseamnă să persecuți pe cineva și să-l privezi de drepturi, ceea ce e revoltător”, a declarat Radu Banciu la Look Sport.

Banciu, jigniri și remarci rasiste către Neymar și Mbappe: „Sunt niște evazioniști”

„Turcii nu au vrut să continue meciul, susținuți fiind de jucătorii de culoare de la PSG. Niște neisprăviți, niște evazioniști! Neymar ia 3 milioane de euro pe lună, e evazionist și nimeni nu vorbește despre asta. Se dă negru pentru a profita de situația pe care o traversăm și pentru a avea beneficii. E mai avantajos să fii negru decât alb.

Mbappe, care nu știe să pună virgulă, a scris patru cuvinte pe Twitter pentru a-i aduce un omagiu lui Webo și a făcut două greșeli gramaticale. Este un analfabet! Câștigă 1,5 milioane de euro pe lună și este revoltat de societate! Să-mi explice cineva cum este oprimat de societate Mbappe, cetățean de culoare, așa cum se identifică, dacă el câștigă într-o lună cât tot orașul ăsta într-un an? El face parte dintre indignații planetei! Dacă s-ar închide robinetul în acest sport de ipocriți și mizerabili, Mbappe ar fi de mâine la pus faianță sau la strung. Ăștia sunt cei care ne dau nouă lecții, niște evazioniști și niște bătăuși.

În Turcia, femeile sunt umilite, iar drepturile omului sunt batjocorite. A venit această echipă de putregai și a făcut circ!  Faptul că cei de la Başakşehir nu au vrut să continue meciul este o infracțiune care trebuia pedepsită cu victorie 3-0 la «masa verde» pentru PSG şi, în mod normal, turcii ar fi excluși doi ani din cupele europene”, a mai spus Banciu.

«Hoțugan» a făcut prăpăd aseară. În 14 minute i-a lăsat în izmene pe turci. Tenta lui era să conducă meciul în favoarea lui PSG! Această brigadă nu are ce căuta în cupele europene. Faptul că asemenea indivizi, fără nicio calitate profesională, conduc la acest nivel este inacceptabil. Doar într-o lume coruptă până în măduva oaselor se poate întâmpla asta. Asta e problema»
- Radu Banciu

Citește și alte articole despre scandalul de la PSG - Bașakșehir

Singurul antrenor român din Ligue 1, vehement după greșeala comisă de Sebastian Colțescu: „Indiferent de ce origine sunt, există idioți peste tot”

EXCLUSIV Verdictul judecătorului român de la TAS: „Pe lângă rasism, Colțescu a mai comis o greșeală. Impactul e devastator”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (76)
236135260827887
Florin Hasan  •  11 Decembrie 2020, 17:49

Bă voi ăstia de la gsp nici nu ajungeți la genunchiul lui Banciu , voi nu sunteți ziaristi , sunteti doar slugile ciobanului din *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

236135260827887
Florin Hasan  •  11 Decembrie 2020, 17:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

382644769682327
Neculae Ichim  •  10 Decembrie 2020, 22:13

Inca nu se poate acorda premiul international,,BURICUL PAMANTULUI" comentatorului Radu Banciu deoarece nu respecta talentul altor oameni,cum ar fi jucatorii de la PSG ,exprimandu-si de fapt disperarea ca el nu crede ca pe pamant mai sant si altii talentati in afara de el .

Vezi toate comentariile (76)
Comentează