INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - LIVERPOOL, SÂMBĂTĂ, 21:45, PROTV, TELEKOM, LOOK, GSP

REAL MADRID - LIVERPOOL // Klopp e categoric înaintea finalei Champions League: "Nu mergem la Kiev să cerem tricouri”

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 21 mai 2018 15:36

Real Madrid și Liverpool se vor întâlni sâmbătă de la ora 21:45 în finala UEFA Champions League. Meciul este liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV, TV Telekom Sport și LookTV.

Jürgen Klopp, managerul lui Liverpool, îl apreciază pe omologul său Zinedine Zidane, ”e o mare legendă a fotbalului”, dar ”noi devenim o echipă realmente bună. E o nebunie câte goluri am marcat”.

Pentru Real, e a 4-a finală de Champions în ultimele cinci sezoane. Pentru Liverpool, e prima după 11 ani de așteptare. Această diferență nu e o grijă pentru Jürgen Klopp, care nu se simte inferior înaintea ultimului act de la Kiev. "Nu mergem în Ucraina nici să le strângem mâinile adversarilor, nici să le cerem tricourile".

"Eu sunt șeful și ei sunt angajații"

Are o forță de atac impresionantă. "E o nebunie câte goluri avem în Ligă. De două ori, am înscris șapte goluri. Și cinci, în două rânduri. E o nebunie, fiindcă nu suntem nici Real, nici Barça, nici Bayern. Suntem Liverpool și devenim o echipă realmente bună".

Cum descrie neamțul legătura cu jucătorii? "E o relație de muncă, eu sunt șeful și ei sunt angajații", s-a amuzat tehnicianul "cormoranilor". "Nu, fotbalul nu funcționează astfel. E un joc, iar eu sunt foarte apropiat de băieți. Le sunt recunoscător pentru ce au realizat. Sunt foarte mândru de ei".

"Cristiano a marcat 47.000 de goluri"

Klopp, fost jucător la Mainz, îl admiră pe Zidane. Mai ales ca fotbalist - "E unul dintre cei mai buni cinci fotbaliști din toate timpurile. O mare legendă. Mă bucur că nu l-am întâlnit în iarbă. Imaginați-vă să fiu eu contra lui!" -, însă îl apreciază și ca antrenor: "E incredibil ce a făcut la Madrid. E extraordinar". 

O comparație Salah - Ronaldo? Pentru Jürgen, e imposibilă: "Mo a avut un sezon fantastic, dar Cristiano a jucat 15 ca acesta. Câte goluri a marcat? 47.000!". 

46 de goluri a marcat Liverpool în 14 partide de Ligă (inclusiv cele din play-off), având o medie de 3,3 reușite pe meci; a primit 15 goluri

30 de goluri a înscris Real Madrid în 12 întâlniri de Champions: are o medie de 2,5 reușite pe meci; apărarea sa a cedat de 15 ori

"Dacă vom câștiga, îmi va fi indiferent cum am jucat. Victoria e victorie. Dar vom învinge cu stilul nostru. Nimic mai mult. Zidane e un adevărat personaj în fotbal. Îl admiram ca jucător și îl respect ca și coleg. De-abia aștept să-l întâlnesc" Jurgen Klopp

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează