INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL - CITY 1-1

VIDEO + FOTO Remiză cu albul » „Rachetele” lui Vinicius și De Bruyne amână pentru săptămâna viitoare deznodământul în Real Madrid - Manchester City

FOTO: GettyImages +15   FOTO
FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 23:54 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 00:06

Real Madrid și Manchester City au remizat, scor 1-1, în manșa tur a semifinalei Ligii Campionilor. Totul se va decide săptămâna viitoare, pe Etihad.

  • Returul dintre Manchester City și Real Madrid este programat miercuri, 17 mai, de la ora 22:00.
  • A doua semifinală, AC Milan - Inter, se joacă miercuri, de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Orange Sport 1, Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Revanșa semifinalei ediției trecute a început invers, cu prima manșă pe Bernabeu și cu ambiții mari din partea lui Manchester City, decisă să ajungă la Istanbul luna viitoare. Dar și cu o motivație deosebită în tabăra Madridului, dornică să își păstreze titlul și să își treacă în palmares al 15-lea trofeu. 

Față de ultima confruntare, Ancelotti a schimbat sistemul și patru titulari, mai ales apărarea, din care lipsesc Militão și Mendy. Însă de la mijloc în sus are cea mai bună formulă, inclusiv pe Rodrygo, autorul unei „duble” decisive acum un an. 

Scandal-monstru după golul lui City » Ancelotti a făcut iureș pe bancă, acuzând două greșeli flagrante de arbitraj! Opinia expertului
REAL - CITY
Scandal-monstru după golul lui City » Ancelotti a făcut iureș pe bancă, acuzând două greșeli flagrante de arbitraj! Opinia expertului

Și Guardiola se prezintă cu cinci titulari noi, doi în defensivă și întreg atacul, din care se desprinde Haaland. "Monstrul" de speriat și care se anunță greu de anihilat. Mai ales că are foame de a marca, după ce a ratat din toate pozițiile cu Leeds. Foame de a înscrie are și Benzema, care se dezlănțuie în semifinale și când înfruntă și cluburi din Anglia.

Real Madrid și Manchester City amână verdictul

Premise, deci, pentru un meci de gală, deschis și ofensiv de ambele părți, cu doi antrenori top-class, fără secrete. Nu e un secret cine va avea posesia. "Cetățenii" combină mult și fac presing foarte sus când pierd mingea. 

Real e incomodat de startul agresiv al lui City, care își creează prima ocazie prin De Bruyne, șut scos de Courtois. Belgianul parează alt șut înșelător și greu din afara careului, trimis de Rodri. Apare și Haaland cu două situații rezolvate facil de Courtois, dar apoi dispare inexplicabil până la pauză neavând mingi.

Dincolo, Ederson îl vede de aproape pe Benzema o singură dată, cu o ieșire sigură dintre buturi. Madrilenii n-au de ales, trebuie să suporte dominarea adversarului și să aștepte o greșeală. Și vine pe partea lui Vinicius, care recuperează și oferă assistul lui Benzema în careul mic, dar Rúben Dias intervine și îl salvează pe Ederson. E cea mai mare ocazie a partidei. 

Încep să apară și contrele blanco, pe fondul unei scăderi a lui City. Și pe un astfel de contraaatac, după combinația Modrić-Camavinga, Vinicius ajunge în centru și nu se sfiește să tragă la poartă, surprinzându-l pe Ederson cu un șut deloc imparabil ce aprinde Bernabeul. Brazilianul stabilește scorul primei reprize, interpretate perfect de Real.

„Rachetă” De Bruyne

Abia în debutul părții secunde se vede și De Bruyne. Belgianul scapă pe dreapta, îl judecă pe Courtois, dar portarul lui Ancelotti e uriaș și la figurat și scoate excelent. Se ridicase însă fanionul, pentru un ofsaid la limită. City începe să verticalizeze jocul și Haaland are prima șansă reală de gol, numai că Alaba îl blochează senzațional.

+11 FOTO

Meciul e mai deschis, Real e mai prezentă în ofensivă și fazele încinse alternează. Los blancos solicită penalty la un henț al lui Grealish în careu, dar arbitrul Soares Dias are dreptate să nu dea nimic. Pe fondul ușoarei dominări madrilene, deloc anunțată, survine egalarea lui City. Gol la aceeași poartă cu Vini, de la aceeași distanță, însă pe jos, al lui De Bruyne, fără speranțe pentru Courtois.

Trupa lui Ancelotti nu acceptă remiza și forțează. Târziu de tot iese la rampă și Benzema. "Cap" din centrarea lui Kroos în careul mic, scoate Ederson, însă probabil era în ofsaid. City pare mulțumită cu scorul, nu mai are forța din prima repriză și ar propune oricând să se termine meciul. 

Real mai încearcă ceva din câteva lovituri libere, parcă pentru a-i da dreptate lui Rafa Benitez, dar ocaziile mari nu apar. Cu excepția șutului scos de Ederson la "torpila" lui Tchouameni. La fel cum contraatacurile oaspeților nu-i mai oferă șanse lui Haaland, amânând verdictul pentru returul de pe Etihad. 

FINAL. Real Madrid - Manchester City 1-1

Vinicius l-a egalat pe Cristiano Ronaldo

Golul superb marcat de Vinicius Jr. în minutul 36 atrage și un record. Brazilianul a contribuit la cel puțin o reușită în ultimele 11 meciuri începute ca titular în Liga Campionilor, egalând performanța lui Cristiano Ronaldo.

Remiză cu albul » „Rachetele” lui Vinicius și De Bruyne amână pentru săptămâna viitoare deznodământul în Real Madrid - Manchester City
Șutul lui Vinicius a deblocat tabela pe Bernabeu / FOTO: Captură @Orange Sport 1

Fază controversată în minutul 23: Haaland a cerut penalty 

Cea mai controversată fază a primei reprize din Real - City » Haaland și colegii lui au cerut cu vehemență penalty
Real - City
Cea mai controversată fază a primei reprize din Real - City » Haaland și colegii lui au cerut cu vehemență penalty

Manchester City a dominat primele 25 de minute

Posesia lui Manchester City este covârșitoare după primele 25 de minute, 72%. Real Madrid se mulțumește cu o apărare exactă și pleacă vijelios pe contraatac cu fiecare ocazie. 

+11 FOTO

Real Madrid - Manchester City, echipele de start:

Real Madrid:  Courtois - Carvajal, Rudiger, Alaba, Camavinga - Kroos, Modric, Valverde - Rodrygo, Vinicius, Benzema
Rezerve: Lunin, Luis Lopez - Vallejo, Nacho, E. Hazard, Asensio, Odriozola, Lucas Vasquez, Tchouameni, Ceballos, Mariano Diaz
Antrenor: Carlo Ancelotti

Manchester City: Ederson - Walker, R. Dias, Stones, Akanji- De Bruyne, Rodri, Gundogan - B. Silva, Haaland, Grealish 
Rezerve: Ortega, Carson - Phillips, Laporte, Alvarez, Sergio Gomez, Mahrez, Foden, Palmer, Lewis 
Antrenor: Pep Guardiola

Selecționerul Iordănescu, prezent pe Santiago Bernabeu

Edi Iordănescu, selecționerul primei reprezentative a României, este prezent pe Santiago Bernabeu la meciul dintre Real Madrid și Manchester City. 

Carlo Ancelotti, cu o oră înaintea meciului: 

Sunt emoții normale, nu mă gândesc mereu la lucruri pozitive. Ce sper este să începem bine meciul. Totul dispare în acel moment. Am pregătit totul atent, suntem motivați, plini de încredere. Avem o echipă care gestionează bine astfel de momente. Nu trebuie să le explic foarte multe
- Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid

VIDEO. Imagini din vestiarul campioanei Europei 

VIDEO. Santiago Bernabeu, pregătit de Real Madrid - Manchester City

VIDEO. Atmosferă fabuloasă pe străzile din jurul arenei Santiago Bernabeu

VIDEO. Match Preview Real Madrid - Manchester City

Citește și: 

Eroul lui Real Madrid din finala Cupei Spaniei a fost jefuit în timp ce juca pentru trofeu la Sevilla!

Mijlocașul lui Manchester City, încrezător înainte de meciul cu Real Madrid de pe „Bernabeu”: „De ce ar trebui să ne fie frică de ei?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
valihaita
valihaita  •  28 Mai 2023, 21:13
Postat de svt1 pe 28 Mai 2023, 20:43

***. ***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

svt1
svt1  •  28 Mai 2023, 20:43
Postat de valihaita pe 10 Mai 2023, 17:20

Eu cred ca te uiti prea mult la MMA si cred ca sigur porti pantaloni care ti dezvalui glezna finuta !

***. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  10 Mai 2023, 19:00
Postat de Dontlookbackwithanger pe 10 Mai 2023, 18:20

Vorbești aberații! Da au socios dar au și mulți sponsori!

Unde e aberatia? Clubul e 100% detinut.de socios iar sponsorii vin normal la cea mai iubita echipa din lume.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează