INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ITALIA

Recompensa primită de Simone Inzaghi, indiferent de rezultatul finalei Ligii Campionilor de la Istanbul

Simone Inzaghi
Simone Inzaghi

Articol de - Publicat marti, 06 iunie 2023 18:56 / Actualizat marti, 06 iunie 2023 19:35

Simone Inzaghi, 47 de ani, va semna după meciul cu Manchester City prelungirea contractului cu un an, până în 2025. În sezonul viitor, antrenorul lui Inter Milano va câștiga 5 milioane de euro net anual, inclusiv bonusurile, iar pentru 2024-2025 urmează să negocieze o altă mărire, anunță Gazzetta dello Sport.

Amenințat cu concedierea în urmă cu aproape două luni, după 0-1 acasă cu Monza, când se vorbea de înlocuirea cu Cristian Chivu, Simone Inzaghi ajunge pe cai mari la Istanbul, la finala Champions League. Nu doar că președintele Steven Zhang l-a confirmat în funcție pentru sezonul viitor, însă antrenorul nerazzurro își va prelungi contractul până în 2025. 

Noul acord urmează a fi semnat, indiferent de rezultatul meciului de sâmbătă, cu Manchester City, în cursul acestei luni, și îi va aduce și o creștere de salariu. De la 4 milioane de euro net în prezent, Inzaghi jr va încasa 5 milioane, inclusiv bonusurile de performanță, în stagiunea 2023-2024, și o sumă mai mare în 2024-2025, ce urmează însă a fi negociată.

Simone Inzaghi, 12 victorii din 14 meciuri

Anunțul a fost făcut de Gazzetta dello Sport, care nu dezvăluie și prima pe care Simone o va lua dacă va deveni campion al Europei pe 10 iunie. El și-a îndeplinit toate obiectivele puse în aprilie de conducerea lui Inter. A câștigat 12 meciuri din ultimele 14, inclusiv „dubla” în derbyul cu Milan (a pierdut doar cu Napoli, 1-3), a cucerit Cupa Italiei (după ce luase în acest an și Supercupa, 3-0 cu Milan). 

Și, mai important, a reușit s-o readucă pe Inter în zona de Liga Campionilor, terminând sezonul în Serie A pe locul 3, ce garantează acces direct în faza grupelor în sezonul viitor. În plus, și o sumă importantă de bani, necesară în condițiile în care clubul nu stă deloc bine financiar, familia Zhang având de achitat credite.

După Cupa Italiei, Inter o provoacă pe City: „Mai vrem o cupă” » Atacă trofeul Ligii Campionilor cu doi specialiști în finale
ITALIA
După Cupa Italiei, Inter o provoacă pe City: „Mai vrem o cupă” » Atacă trofeul Ligii Campionilor cu doi specialiști în finale

Marotta: „Simone Inzaghi are un sezon extraordinar”

„Inzaghi va fi antrenorul lui Inter pentru multe sezoane de acum înainte", a declarat proprietarul Steven Zhang după succesul din finala Cupei Italiei, 2-1 cu Fiorentina. „Antrenorul a rezistat criticilor și a presiunilor mari, pe care chiar eu le-am pus asupra lui, și a reușit să facă un sezon extraordinar”, a confirmat și administratorul-delegat Beppe Marotta, care a driblat însă subiectul reînnoirii înțelegerii. 

Dar a lăsat de înțeles că e doar o formalitate: „Meritul principal pentru atingerea acestei finale e al antrenorului, ce și-a dovedit capacitatea și profesionalismul, deci un verdict asupra acestei stagiuni nu poate fi decât unul extrem de pozitiv. Cât despre contract vom avea timp destul să discutăm după finala cu Man. City”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Alessandro Bastoni nu se sperie deloc de „bestia” Erling Haaland în finala Ligii: „Frica o ai față de criminali și hoți, nu față de un fotbalist”

Un fost jucător la Fiorentina și West Ham avertizează înaintea finalei Conference League: „Atenție la el! Este un «animal»”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  06 Iunie 2023, 23:25

Mult prea rasfatat.

fibra
fibra  •  06 Iunie 2023, 19:40

Bravo Simone! Multi neica-nimeni tipau sa fie dat afara,insa tanarul chinez a dovedit mai multa mauritate decat inchipuitii priceputi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează